Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Αν πιέσει κι άλλο, η ΑΕΚ θα καταρρεύσει!!

Αν πιέσει κι άλλο, η ΑΕΚ θα καταρρεύσει
Η ανησυχία όσων έχουν σήμερα την διεύθυνση του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ σχετίζεται με το έλλειμμα προσωπικότητας στα αποδυτήρια και το τερέν. Βλέπουν μια ομάδα που έχει ταλέντο, που προσπαθεί, κάνει καλό αγώνα, ίσως ωριμότερο του αναμενόμενου, αλλά δεν έχει αποτελεσματικότητα κυρίως επειδή δεν έχει την προσωπικότητα και την πυγμή για να το «απαιτήσει» κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού. Κι ενώ είναι βέβαιο ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με την πίεση, αυτοί που έχουν την ευθύνη επιλέγουν να πιέσουν αυτά τα παιδιά για να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Και κάπως έτσι δημιουργούν ή αυξάνουν τον κίνδυνο να λυγίσουν και να σπάσουν αυτούς τους πιτσιρικάδες υπό το βάρος της αφόρητης πίεσης.
Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Αυτά τα παιδιά, τα οποία στην συντριπτική πλειονότητά τους είναι πρωτόπειρα στη μεγάλη κατηγορία, έχουν ανάγκη από καθοδήγηση. Για κακή τους τύχη στα αποδυτήρια και, πολύ περισσότερο στο τερέν, υπάρχουν ελάχιστοι έμπειροι. Και κανένας ικανός να τους καθοδηγήσει. Γι΄ αυτό κι έχουν μεγάλη ανάγκη από υποστήριξη, ειδικά όσο επιμένουν να προσπαθούν να παίξουν σωστά και να λειτουργήσουν με τον εγωισμό της φανέλας που φορούν. Αν αυτά τα παιδιά απογοητευτούν σε αυτή τη φάση, που παίζουν σωστά και προσπαθούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας, η ΑΕΚ θα κάνει μια τρύπα στο νερό. Διότι θα σηκώσουν τα χέρια, θα παρατήσουν την προσπάθεια, θα καούν. Και θα καταστραφούν. Μαζί με την φετινή προσπάθεια της ΑΕΚ, η οποία δεν μπορεί να τους αντικαταστήσει και είναι αναγκασμένη να προσπαθήσει με αυτούς.

Η ΑΕΚ έκανε λάθος το καλοκαίρι, πάνω στον πανικό της, που ούτε κράτησε ούτε απέκτησε ψημένους ποδοσφαιριστές. Και θα είναι ολέθριο για αυτήν το σφάλμα να επιχειρήσει να διορθώσει το λάθος με ένα νέο λάθος, δηλαδή βάζοντας ακόμη μεγαλύτερη πίεση σε αυτά τα παιδιά. Δίχως καθαρό κεφάλι, ψυχραιμία, υπομονή και διδαχή, μια ΑΕΚ που στα δύο πρώτα παιχνίδια δείχνει ικανή να εξελιχθεί σε αξιοπρεπή ΑΕΚ, θα καταρρεύσει.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: