Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Το πρώτο βήμα στη μετά "Κάρα" εποχή!!

Η προχθεσινή δεν ήταν μία ακόμη μέρα στη δουλειά για τον Φερνάντο Σάντος και τους ποδοσφαιριστές του στην Εθνική. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Το πρώτο βήμα στη μετά "Κάρα" εποχή
Οχι μόνο επειδή άρχισε η προσπάθεια για την πρόκριση της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, αλλά και επειδή αυτή αρχίζει με νέα δεδομένα. Αυτά που δημιουργεί η κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και αυτά που δημιουργεί η απουσία του Γιώργου Καραγκούνη, όπως και αυτή των Νίκου Λυμπερόπουλου, Κώστα Χαλκιά.
Ο «Κάρα», εκτός από αρχηγός, ήταν σημείο αναφοράς μέχρι το χθες της Εθνικής, εδώ και τουλάχιστον μια 10ετία. Κι η Εθνική πηγαίνει στα δύο πρώτα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ με μόνο έναν, τον τελευταίο των πρωταθλητών Ευρώπης, τον Κώστα Κατσουράνη.

Δεν έχει χρόνο για πολλές σκέψεις ο ομοσπονδιακός προπονητής. Συγκέντρωσε τους ποδοσφαιριστές και πρέπει να τους βάλει την Παρασκευή στη Ρίγα, για να κάνουν τη δουλειά απέναντι στη Λετονία, σε ένα από τα πιο «βαριά» παιχνίδια που θα δώσει σε αυτή την προκριματική φάση. Οχι επειδή είναι βαρύς αντίπαλος οι Λετονοί, αλλά επειδή είναι ανάγκη για τη νέα Εθνική να ξεκινήσει καλά και να πάρει την ώθηση του πρώτου αγώνα, ενώ είναι πολύ επικίνδυνο για αυτή την ομάδα, που έχει χάσει πολύ από το βάρος της εμπειρίας που είχε στα αποδυτήριά της, να προετοιμαστεί για το δεύτερο παιχνίδι της, την επόμενη Τρίτη στο Καραϊσκάκη με τη Λιθουανία, με τον εκνευρισμό μιας ήττας.

Εχει κι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα πλέον στα χέρια του ο Σάντος. Αυτό που του έδωσε η αλλαγή στο καθεστώς διεξαγωγής των αγώνων, δηλαδή η αύξηση των μελών της ομάδας του από 18 σε 23. Οχι μόνο επειδή του εξασφάλισε μεγαλύτερο εύρος επιλογών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά κυρίως διότι στο εξής όσοι καλούνται θα αισθάνονται πιο ενεργά μέλη της από ποτέ, αφού θα κρατούν εαυτούς σε εγρήγορση μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού, με τη συνείδηση ότι μπορεί να έρθει η σειρά τους.
Η αύξηση του αριθμού των μελών της αποστολής αφαιρεί πολύ από την αρνητική ενέργεια που διαχέεται στα αποδυτήρια και στο ξενοδοχείο μιας ομάδας από τη στενοχώρια ή τον εκνευρισμό αυτών που έμεναν τελευταία στιγμή μακριά από το τερέν και τον πάγκο, δηλαδή όσων «κόβονταν» από τη 18άδα. Κι αυτό για μία νέα ομάδα, με ελαφρύτερα αποδυτήρια, όπως είναι η σημερινή Εθνική, είναι μεγάλη βοήθεια.
Πηγή: SportDay

Δεν υπάρχουν σχόλια: