Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Η σωστή ιεράρχηση των προβλημάτων!!

Aν αποφάσιζε κάποιος να ιεραρχήσει τα προβλήματα του Παναθηναϊκού και προσπαθούσε να τα αντιμετωπίσει, ξεκινώντας από το σημαντικότερο, δεν νομίζω ότι θα ξεκινούσε από τη διαιτησία... Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης.
Η σωστή ιεράρχηση των προβλημάτων
Σέβομαι την προσπάθεια του Γιάννη Αλαφούζου να ρίξει φως στο σκοτεινό παρασκήνιο και να εξασφαλίσει ίσους όρους για όλους, αλλά δεν μου προκύπτει ότι ο Παναθηναϊκός έφερε 1-1 με τον ΠΑΣ, διότι ήταν προαποφασισμένο. Με 10 παίκτες έμεινε, αλλά 2-3 φάσεις για γκολ έκανε και θα μπορούσε να έχει πάρει τη νίκη, ενώ αντίθετα στο πρώτο ημίχρονο που υπήρχε αριθμητική ισορροπία ήταν ουσιαστικά ακίνδυνος επιθετικά. «Ο.Κ.», το έχουμε καταλάβει, καμία διευκόλυνση δεν θα έχει ποτέ ο Παναθηναϊκός, ούτε από τη Σούπερ Λίγκα ούτε από την ΕΠΟ, οι διαιτητές στα παιχνίδια του δεν θα είναι «της αρεσκείας του», αναβολή αγώνα του δεν θα υπάρξει ακόμα κι αν παίζει τελικό Europa ύστερα από 3 μέρες, στην Εθνική θα καλούνται παίκτες του
που αγνοήθηκαν στο Euro όσο φορτωμένο πρόγραμμα κι αν έχει, αλλά κανένα κυνήγι από τα «κοράκια» δεν υπάρχει ως τώρα και καμία καραμπινάτη αδικία που να έχει καθορίσει ένα αποτέλεσμα σε βάρος του.


Την ίδια τακτική έχει ακολουθήσει στο παρελθόν και ο Φερέιρα: έχει μιλήσει αρκετές φορές για παρασκήνιο, για ομάδες που τα δίνουν όλα όταν παίζουν με τον Παναθηναϊκό και τα μισά όταν παίζουν κόντρα στον Ολυμπιακό, για περίεργες διαιτησίες. Κατάφερε τίποτα; Ναι... να αποπροσανατολίσει τους δικούς τους παίκτες κι όχι να ταρακουνήσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Το άλλοθι ήταν έτοιμο έπειτα από κάθε ανεπιτυχές αποτέλεσμα, το αίσθημα της αδικίας ξεπρόβαλε μέσα στην ομάδα και αντί να πεισμώσουν και να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτεροι, έσκυβαν το κεφάλι μπροστά στην άδικη την κενωνία...

Τα πράγματα  αυτή τη στιγμή, είναι απλά και ξεκάθαρα: είτε οι διαιτησίες στους αγώνες του Παναθηναϊκού είναι εχθρικές, ουδέτερες ή φιλικές προς αυτόν, η ίδια η ομάδα έχει πρόβλημα παραγωγής φάσεων, δημιουργίας παιχνιδιού και δυσκολίας στο σκοράρισμα. Αν αυτά βελτιωθούν, αν ο Παναθηναϊκός μπορέσει να αναπτυχθεί καλύτερα, να βρει γκολ από τους μέσους και επιθετικούς του, να μην είναι προβλέψιμος, να μην κάνει φάσεις με το σταγονόμετρο, να μην πετάει στα σκουπίδια ολόκληρα 45λεπτα, θα έρθουν οι νίκες και θα αρχίσει να τσουλάει η ομάδα. Κι αν γίνει αυτό, τότε θα υπάρχει ο χρόνος να ασχοληθεί η διοίκησή του με όλα τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, από άλλη θέση όμως και με άλλα, πιο ισχυρά επιχειρήματα.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: