Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Το Αγκά(ν)θι(ο) του φορ…!!

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης ο Νταβίντ Αγκάνθο. Ένας ποδοσφαιριστής που πριν 2 χρόνια ο ΑΡΗΣ είχε επιχειρήσει και πάλι να τον φέρει στην Θεσσαλονίκη, αλλά τότε οι απαιτήσεις του ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες των σημερινών. Γράφει ο Χρύσανθος Τσαλτίδης.
Το Αγκά(ν)θι(ο) του φορ…
Ο ΑΡΗΣ αναζητούσε ένα παίκτη στην θέση του Κάμπορα κι ένας από αυτούς που προτάθηκαν ήταν και ο Ισπανός, τότε όμως με πολύ καλύτερες εμφανίσεις στην πατρίδα του και με αρκετές προτάσεις που του έδιναν την σιγουριά στην Ισπανία, προτίμησε φυσικά να μην κάνει το βήμα προς τα έξω.
Είναι αλήθεια ότι παίκτες σαν τον Αγκάνθο ειδικά αυτή την περίοδο θα επέλεγαν να συνεχίσουν εκτός Ισπανίας και ειδικά στην Ελλάδα μόνο αν δεν έβρισκαν ομάδα στην πατρίδα τους. Είναι από τους παίκτες που το μισό μόνο να παίξει από όσα έκανε τόσα χρόνια στην Ισπανία, θα δώσει πολλαπλές λύσεις στην επιθετική γραμμή του ΑΡΗ.
Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ γνωρίζουν φυσικά την αξία του, αλλά δεν μπορούν να ξέρουν σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα, αν και μέχρι τον Ιούνιο έπαιζε κανονικά στην πρώην του ομάδα. Στη συνέχεια τι γίνεται είναι το θέμα και τόσο ο Μάκης Κατσαβάκης, όσο και η διοίκηση εύχονται η κατάσταση του Ισπανού φορ να είναι τέτοια που σήμερα θα κλείσει το θέμα και την Κυριακή με αντίπαλο την Μπενφίκα, ο κόσμος του ΑΡΗ θα έχει ένα επιπλέον κίνητρο να βρεθεί στο γήπεδο.
Βέβαια πρώτιστα αυτό που μετράει με τον Αγκάνθο είναι να βγει από το σώμα της ομάδας το… αγκάθι της απόκτησης του φορ. Θέμα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια και μετά την φυγή Κάμπορα που κι αυτός είχε έρθει χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά κατάφερε ακόμα και πίσω από τον Αμπρέου να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Από κει και πέρα το θέμα μάλλον πληγώνει κι ευτυχώς που ο Ρουίζ με τα δυο γκολ κόντρα στην Αούστρια (άλλα δυο πέτυχε ένα με Ρόζενμποργκ κι ένα με Καβάλα) είχε στείλει την ομάδα στους ομίλους του Europa League.
Κακά τα ψέματα αν δεν είσαι… δορυφόρος για να πάρεις κανένα δανεικό από τους κοκκινοπράσινους, ειδικά όταν χρήματα στα ταμεία υπάρχουν λίγα η απόκτηση ενός καλού φορ αποτελεί την πιο δύσκολη περίπτωση μετά από την θέση του αριστερού μπακ.
Ελπίδα όλων είναι η περίπτωση του Αγκάνθο να πάει καλά και ο παίκτης να βοηθήσει γιατί με Πουλίδο και Κοέλιο, αλλά και τις υπόλοιπες προσθήκες (πχ Ψυχογιός) η ομάδα θα βρει τα πατήματά της και θα μπορέσει να πάρει τους βαθμούς εκείνους που τουλάχιστον θα επιτρέψει στην διοίκηση την αφοσίωσή της στα πολλά και διάφορα ενεργά προβλήματα στο οικονομικό κομμάτι.
Για αυτό άλλωστε και ζητήματα όπως αυτά που προέκυψαν με Βελλίδη- Κατσαβάκη πρέπει να λύνονται εν τη γεννέσει τους, οι πρωταγωνιστές να μην τους δίνουν μεγαλύτερες διαστάσεις από ότι πρέπει, αλλά και από ότι επιβάλλεται για την εσωτερική ηρεμία της ομάδας. Ειδικά φέτος ο ΑΡΗΣ το μόνο που του έλειπε θα ήταν προβλήματα στα αποδυτήρια. Αυτά πρέπει να κοπούν μαχαίρι και με την καλύτερη δυνατή συνεργασία του προπονητή με τους παίκτες υπό την επίβλεψη πάντα της διοικούσας επιτροπής.
Παρεμπιπτόντως η διοίκηση της ΚΜΑ πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες για την διοίκηση Πρωτοδικείου και να προχωρήσει χωρίς να ακούει φωνές παραλογισμού ή προσωπικών συμφερόντων.
ΥΓ Τα όσα είπε σήμερα στην εκπομπή AllAboutARIS on AIR στο Λίμπερο ο πρόεδρος της ΚΑΕ Λευτέρης Αρβανίτης και ουσία είχαν και στην καρδιά του αρειανού μίλησαν, αλλά και τις πραγματικές διαστάσεις φανέρωσαν στα όσα ακούγονται περί ελέγχων και πορισμάτων που δρομολογούνται σε ΚΑΕ, αλλά και ΠΑΕ. Έχει αξία να διαβάσετε τα όσα είπε (http://www2.allaboutaris.com/item.asp?id=11838 ), ένας άνθρωπος που φυσικά είναι 100% άφθαρτος, ήρθε σε αντιπαράθεση αρκετές φορές με την προηγούμενη διοικητική κατάσταση, αλλά ξέρει πολύ καλά ότι αυτό που προέχει πάνω από όλα είναι ο ΑΡΗΣ. Προσωπικά άκουσα με ικανοποίηση ότι ως το τέλος του μήνα θα έχει μπει στην ΚΑΕ ορκωτός για να κάνει τον απαιτούμενο έλεγχο (http://www2.allaboutaris.com/item.asp?id=11844 ) και περιμένω και στην ΠΑΕ να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τον διαγωνισμό που έχει προκηρυχθεί και σύντομα να ξεκινήσει ο έλεγχος, να βγει το πόρισμα και ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του…
ΠΗΓΗ: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: