Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Είχε απουσίες, αλλά θα πρέπει να συνηθίσει!!

Πόσο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είδαμε στο Περιστέρι; Λίγο; Πολύ; Μήπως καθόλου; Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.
Είχε απουσίες, αλλά θα πρέπει να συνηθίσει
Με δεδομένες τις σημαντικές του απουσίες, επιτρέπονται δικαιολογίες... Μόνο που θα πρέπει, από ένα σημείο και έπειτα, να ξεκαθαρίσουμε πότε ακριβώς θα κάνει... εκκίνηση αυτή η ομάδα. Πότε θα παρουσιαστεί με συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα. Είναι βέβαιο ότι θα λείπουν κατά καιρούς μία, δύο ή και περισσότερες από τις βασικές μονάδες. Οπως χθες (Γκαρσία, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης, Ετο). Επίσης είναι -σχεδόν- βέβαιο ότι για πολύ καιρό ακόμη θα πορευτεί με τους μικρούς, εκτός κι αν τον Ιανουάριο, με τη βοήθεια του ιδιοκτήτη του, του Ιβάν Σαββίδη, εμπλουτιστεί το ρόστερ με έτοιμους, έμπειρους και καλύτερους ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει, λοιπόν, αντικρίζοντας τον ΠΑΟΚ, όπως ήταν ο χθεσινός στο Περιστέρι, όπου δεν υπήρχε επιθετικά και αμυντικά έψαχνε να στηριχθεί στον καθ' όλα εξαιρετικό Σταφυλίδη και σε ορισμένες καλές στιγμές του Ματέους Βιβιάν, να είμαστε προσεκτικοί:
Κατ' αρχάς, με τη συγκεκριμένη σύνθεση, του Φωτάκη και του Λόρενς (ανέτοιμοι) στο κέντρο και με τη χαλαρή απόδοση του Γεωργιάδη, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει επίθεση, δεν πάτησε την αντίπαλη περιοχή. Δεν απέδωσε το αρχικό πλάνο κι αυτό ήταν το πρώτο που διαπιστώνει κανείς. Αν υπήρχε επιθετική πρωτοβουλία και πίεση στην άμυνα του Ατρομήτου, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Το σχέδιο δράσης στην επίθεση δεν απέφερε κάτι αξιόλογο. Μάλλον τίποτε απολύτως.
Τα ελαφρυντικά κρύβονται στο γεγονός ότι η ενδεκάδα του Περιστερίου δεν είχε προηγούμενο. Συνεπώς ήταν δύσκολη η λειτουργία της. Οτι υπήρχαν ποδοσφαιριστές που δεν είναι ακόμη έτοιμοι να αναλάβουν αρμοδιότητες ενός 90λέπτου ή αρμοδιότητες ηγετικού στελέχους σε βασικό σχήμα είναι ένα ακόμη στοιχείο που έφερε τον ΠΑΟΚ σε μειονεκτική θέση.
Κατά τα άλλα, θα περίμενε κανείς να υπάρχει έστω ένα μικρό ξέσπασμα, μια αντίδραση μετά το γκολ του Λαζαρίδη, αλλά ούτε αυτό συνέβη ή δεν προέκυψε με πειστικό τρόπο, ώστε να χρεώσουμε μία καλή προσπάθεια για να κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας. Η ισοπαλία, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, θα έμοιαζε σχεδόν με «τρίποντο»...

Θα συμπληρώσω ακόμη, ότι δεν έχει γίνει ο σωστός υπολογισμός από τους υπεύθυνους των μεταγραφών ή τον ίδιο τον προπονητή. Οταν έρχεται μια μέρα που θα διαπιστωθεί ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα από την απουσία βασικών στους οποίους, έτσι κι αλλιώς, δεν θα μπορούσες να στηρίξεις ολόκληρη τη χρονιά, είτε γιατί είναι επιρρεπείς σε τραυματισμούς είτε γιατί έχουν τα χρονάκια τους, τότε κάτι πήγε στραβά και η ομάδα δεν επέλεξε σωστά ή δεν επέλεξε έγκαιρα.
Τέλος, γίνεται πολύς λόγος για τον Κουμάλο κι όχι άδικα. Είναι απογοητευτικός και με τις απροσεξίες του μπορεί να βάλει σε μεγάλες περιπέτειες την ομάδα. Προφανώς ο Δώνης περίμενε κάτι καλύτερο από τον Νοτιοαφρικανό, αλλά προκαλεί σοβαρή σύγχυση, από μία καίρια θέση. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα πρέπει να πάρει τα μέτρα του...
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: