Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Το ναδίρ του ΠΑΟΚ είναι ηλίου φαεινότερον. Το ζενίθ;

Τα πάντα στον ΠΑΟΚ επί του παρόντος είναι αιτιολογημένα μεν, αλλά …αδικαιολόγητα, δε! Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Το ναδίρ του ΠΑΟΚ είναι ηλίου φαεινότερον. Το ζενίθ;
Οι αιτίες είναι πολλές κι διάφορες για τα κακώς κείμενα του ΠΑΟΚ όντας μόλις στην 2η κιόλας αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Κι όντας ήδη εκτός Ευρώπης!

Δεν υπάρχει όμως, ούτε μία δικαιολογία και για την διοικητική και για την τεχνική του ηγεσία. Δεν υπάρχει και για τους παίκτες βεβαίως, βεβαίως …
Ο ΠΑΟΚ πιάστηκε αδιάβαστος και κόντρα στη Ραπίντ και κόντρα στον Ατρόμητο. Και τούτο δεν περιέχει – σε οποιαδήποτε περίπτωση – έστω κι υποψία μομφής κατά του Γιώργου Δώνη. Έτσι; Δε λέμε. Ως προπονητής έχει τη μερίδα του λέοντος των ευθυνών για τις δυο ήττες Εκτέθηκε ο ίδιος με επιλογές του επειδή τον εξέθεσαν αυτές. Έπαιξε με κάποιες επιλογές. Κι έχασε. Ας πρόσεχε!
Έτσι ή αλλιώς πάντως, για τον Γιώργο Δώνη τα περιθώρια ήταν αλλά κι είναι ασφυκτικά στενά. Χωρίς βασικά «πιόνια» του στην σκακιέρα, κάθε κίνηση του κρύβει απύθμενο ρίσκο. Και του – προς Θεού, δηλαδή – δεν είναι δικαιολογία. Είναι όμως, αιτιολογία.
Πόνταρε στις εμπειρίες στη Βιέννη; Έπεσε έξω. Πόνταρε στα νιάτα (μπορούσε, να κάνει κι αλλιώς;) στο Περιστέρι. Έπεσε πάλι, έξω. Κόντρα στη Ραπίντ έγινε πολλή συζήτηση για το γκολ (2-0) του Μπόντ, Σκόραρε ανενόχλητος και ξεχασμένος στα μετόπισθεν του ΠΑΟΚ. Έπεσε μελέτη. Έγιναν διορθώσεις. Έκαναν δοκιμές. Τζάμπα κόπος …

Με καρμπόν σκόραρε κι ο Λαζαρίδης για τον Ατρόμητο. Ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας του Περιστερίου είχε ήδη απειλήσει τον Γλύκο σε προηγούμενες φάσεις. Οι απειλές του όμως, καρφί δεν έκαψαν στον ΠΑΟΚ! Ως εκ τούτου έκανε το 1-0 στέλνοντας πάλι, στα θρανία και στον μαυροπίνακα προπονητή και παίκτες το ΠΑΟΚ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολύ απλά, ότι στην ανοικοδόμηση του ΠΑΟΚ από τον Γιώργο Δώνη κάποια «υλικά» δεν είναι για τα θεμέλια. Κάποια «χαρμάνια» τους δεν στην στηρίζουν την ανοικοδόμηση. Κάποιες διαδικασίες δεν παράγουν έργο. Με άλλα λόγια; Θέλει αλλαγές ο ΠΑΟΚ. Όχι τόσο σε πρόσωπα αλλά σε ρόλους.
Το ναδίρ του ΠΑΟΚ «έβγαζε μάτι» και στη Βιέννη και στο Περιστέρι. Είναι πλέον, δεδομένο πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ο ΠΑΟΚ. Πιο χαμηλά δε γίνεται. Τι απομένει; Να διαγραφεί στον ορίζοντα το ζενίθ. Τούτο όμως, με τόσες απουσίες βασικών δεν διαγράφεται εύκολα.

Σαλπιγγίδης, Γκαρσία, Λάζαρ είναι μάλλον αναντικατάστατοι επί του παρόντος. Τι απομένει λοιπόν; Υπομονή κι επιμονή των παικτών και στήριξη τους από τον κόσμο.

Όσο για τον Γιώργο Δώνη; Οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν έχουν ανάγκη τις παραινέσεις του προέδρου της ΠΑΕ Ατρόμητος για να τον εμπιστευθούν. Έχουν μάτια και βλέπουν … Όσα θέλουν, να δουν!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: