Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Τα όμορφα ταλέντα, όμορφα καίγονται!!

O Henry Louis Mencken, ένας γνωστός Αμερικανός δημοσιογράφος του πρώτου μισού του 20ού αιώνα, είχε πει ότι "κυνικός είναι ο άνθρωπος που όταν μυρίζει λουλούδια, ψάχνει να βρει το φέρετρο". Γράφει ο Νίκος Σαρίδης.
Τα όμορφα ταλέντα, όμορφα καίγονται
Και ο υπογραφόμενος δεν θα μπει στον κόπο να τον διαψεύσει. Οι γραμμές που ακολουθούν δεν χαϊδεύουν αυτιά...
Αυτή η εξιδανίκευση όλων, αδιακρίτως, των «ρούκι» του πρωταθλήματος καταντάει εκνευριστική για έναν... παράξενο. Κατ' αρχάς, υπό άλλες συνθήκες στη Super League αρκετοί απ' αυτούς δεν θα περνούσαν ούτε απέξω από τα προπονητήρια των επαγγελματικών ομάδων. Αυτή, βέβαια, είναι μία υποκειμενική άποψη και η εξέλιξή τους μπορεί ν' αποδειχτεί αποστομωτική. Γι' αυτό ονόματα δεν αναφέρουμε, υπολήψεις δεν θίγουμε.
Ομως, ονόματα μπορούμε να θίξουμε σε ό,τι αφορά κάποιες συμπεριφορές που δεν αφορούν το ποδοσφαιρικό χάρισμα και κάθε άλλο παρά σεμνές και ταπεινές είναι. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, λ.χ., οι... πιτσιρικάδες του Πανιωνίου και του Αρη στη Νέα Σμύρνη μετέτρεψαν για λίγη ώρα το τερέν σε ρινγκ. Τη δεύτερη αγωνιστική και έπειτα από το παιχνίδι στα Πηγάδια, ο Ταξιάρχης Φούντας βγήκε με φόρα on camera και στηλίτευσε τη διαιτησία. Ακόμη και αν είχε «σφαγιαστεί» η ΑΕΚ στον αγώνα της με την Ξάνθη, ο συμπαθής, κατά τα λοιπά, Φούντας θα ήταν από τους τελευταίους που θα έπρεπε να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας. Βάλε, ρε φίλε, πρώτα ένα γκολ στη Super League και μετά μίλησε. Κι εν πάση περιπτώσει, κάθε γενιά, σε οτιδήποτε, κομίζει την ελπίδα ότι σε κάποια πράγματα θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Η περιπτωσιολογία και το «ψείρισμα» μπορεί να... πιάσει άλλη μια παράγραφο, όμως, δεν είναι αυτό το θέμα, αν κάποιος το αντιλήφθηκε λάθος.
«Μα, με τους μικρούς βρήκες να τα βάλεις;», θα αντιγυρίσουν πολλοί. «Ναι», είναι η απάντηση. Διότι οι μικροί μπήκαν στο «παιχνίδι» της κεντρικής επαγγελματικής σκηνής και ασφαλώς όχι με το ζόρι ούτε με το αζημίωτο. Οπότε θα πρέπει να μεγαλώσουν γρήγορα και σωστά. Για να μη χάσουν τον προσανατολισμό τους, για ν' αξιοποιήσουν τα (όποια) ποδοσφαιρικά τους προσόντα. Για να βοηθήσουν τις ομάδες τους και να βοηθηθούν. Γιατί, εν τέλει, μπορεί να μη συνιστά κυνισμό, αλλά πραγματικότητα το να έρθει το άρωμα των λουλουδιών από το «νεκροταφείο». Μια αναδρομή του καθενός μας στην πρόσφατη ποδοσφαιρική ιστορία θα ανασύρει κάμποσους «πιτσιρίκους» που, είτε από κακή διαχείριση είτε από... χαλασμένο μυαλό, είδαν το ταλέντο τους να θάβεται.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: