Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Κάτι "πετάει" στο Περιστέρι!!

Ο Ατρόμητος δεν είναι ...τωρινή ομάδα. Δεν προέκυψε από το πουθενά. Υπήρχε σε καλές και εξίσου κακές εποχές. Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.
Κάτι "πετάει" στο Περιστέρι!
Εζησε ως συμπλήρωμα του πρωταθλήματος, αλλά και έχοντας ρόλο δευτεραγωνιστή. Επί εποχής Σπανού είναι μια ομάδα δομημένη, οργανωμένη και πάνω απ' όλα νοικοκυρεμένη. Το γεγονός ότι φέτος ήταν από τις λίγες ομάδες που πήραν αμέσως πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα δείχνει πολλά.
Ακραίο παράδειγμα; Κι όμως, εδώ που φτάσαμε είναι ένα επαρκές επιχείρημα για να διακρίνεις ποια ομάδα κινείται σε υγιείς βάσεις. Η υπεραξία της συγκεκριμένης ομάδας φάνηκε πέρυσι με τη δουλειά του Γιώργου Δώνη που ουσιαστικά ξεπέρασε κατά πολύ τις έτσι κι αλλιώς πεπερασμένες δυνατότητές της.
Μια ομάδα σαν τον Ατρόμητο (τουλάχιστον στην Ελλάδα) δεν μπορεί να βάζει στόχους πρωταθλήματος και ούτε να αποζητάει κυριαρχικούς ρόλους στο πρωτάθλημα. Μπορεί, όμως, άνετα να παλεύει για μικρές, συνετές, βελούδινες επαναστάσεις σαν και την περσινή. Τα όνειρα υπάρχουν για να πραγματοποιούνται και όχι για να γίνονται εμμονές. Τούτη τη στιγμή η ομάδα του Περιστερίου φαίνεται να βρίσκεται σε καλό φεγγάρι!
Εχει μια διοίκηση που οικονομικά στέκεται παραπάνω από αξιοπρεπώς, έχει έναν προπονητή από τους καλύτερους που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα τα τελευταία 20 χρόνια και παίκτες που υπό τις παρούσες συνθήκες δύσκολα συναντάς σε άλλα ρόστερ, με εξαίρεση αυτό του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού (με κάποιες, όμως, υποσημειώσεις).
Τι μπορεί να κάνει φέτος ο Ατρόμητος; Ολοι λένε πως αν είχε έναν φορ κρούσης (όπως πέρυσι τον Μήτρογλου), θα μπορούσε να κάνει πράγματα και θαύματα. Ακόμα κι έτσι, όμως, μπορεί να επαναλάβει την περσινή «τρελή» κούρσα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επανάληψη όχι μόνο δεν είναι κουραστική αλλά ευκταία και θριαμβευτική.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: