Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Το unfair Βλάχου και Κατσαβάκη

Ο Βλάχος "έβγαλε στη σέντρα" τον Φουρτάδο, για τον οποίο ένα μήνα πριν διερρήγνυε τα ιμάτια του. Λίγες μέρες πριν, ο Κατσαβάκης κατηγόρησε ανοιχτά στη συνέντευξη Τύπου τον Βελλίδη για "μαγκίτσες". Γράφει ο Γιάννης Ντάλλας.
Το unfair Βλάχου και Κατσαβάκη
Πάει σχεδόν ένας μήνας από την εσωτερική αντιπαράθεση στην ΑΕΚ για τον Φουρτάδο. Ο Βαγγέλης Βλάχος ζητούσε επιτακτικά την απόκτηση του φορ της Παναχαϊκής, την ώρα που ο Τσιάρτας έψαχνε τον εκλεκτό για την κιτρινόμαυρη γραμμή κρούσης στο εξωτερικό.
Όλα αυτά, στις αρχές του Αυγούστου. Η είσοδος του Σεπτέμβρη και το φιλικό της ΑΕΚ με τον Ιωνικό έφερε νέα δεδομένα. Ο προπονητής της Ένωσης έβγαλε στη σέντρα τον Φουρτάδο και δήλωσε στους δημοσιογράφους πως αυτός ο παίκτης "δεν κάνει ούτε για τη Β' ομάδα".
Ο γεννημένος στο Πράσινο Ακρωτήρι Φουρτάδο, μπορεί όντως να μην κάνει όχι μόνο για τη Β' ομάδα της ΑΕΚ αλλά ούτε για τη Β' Εθνική. Αυτό το ξέρουν καλύτερα οι προπονητές του και θα το δείξουν η πορεία του και τα αποτελέσματα. Το πρόβλημα όμως δεν είναι το επίπεδο που μπορεί να αγωνιστεί ο 29χρονος επιθετικός, αλλά αυτός που τον επέλεξε για την Ένωση.
Οι δικαιολογίες της οικονομικής δυσπραγίας της ΑΕΚ, δεν ελαφρύνουν τον Βλάχο. Όχι για την επιλογή του, αλλά για το ξεμπρόστιασμα του ποδοσφαιριστή του. Η σωστή δήλωση που έπρεπε να κάνει ο προπονητής της Ένωσης ήταν: ''Συγνώμη που επέμενα για τον Φουρτάδο''. Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Σε καμία των περιπτώσεων πάντως δεν είχε το δικαίωμα να βγάλει στη σέντρα τον Φουρτάδο. Το στέρησε ο ίδιος από τον εαυτό του στις αρχές Αυγούστου.
Κι επειδή ο Βλάχος δεν θέλει να γίνεται γραφικός, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει στις έντεκα από τις δέκα συνεντεύξεις από τότε που ανέλαβε την ΑΕΚ, καλό είναι να επαναδιαπραγματευτεί με τον εαυτό του για τον Φουρτάδο. Διότι το τελευταίο πράγμα που λείπει από την ΑΕΚ είναι η απώλεια -και για ψυχολογικούς λόγους- των παικτών που υπάρχουν στο ρόστερ ΔΝΤ των κιτρινόμαυρων.
Παρόμοια συμπεριφορά με αυτή του Βλάχου παρατηρήθηκε και από τον Μάκη Κατσαβάκη. Ο έμπειρος προπονητής επέλεξε να μιλήσει ανοιχτά για μια αντιπαράθεση με τον Βελλίδη, στοχοποιώντας τον παίκτη του. Προφανώς και ο Κατσαβάκης δεν είναι της άποψης πως αυτά που συμβαίνουν στα αποδυτήρια και αφορούν προσωπικές υποθέσεις μιας ομάδας δεν πρέπει να γίνονται βούκινο. Και σίγουρα πάντως δεν είναι ωραίο ένας προπονητής να αναφέρεται στον παίκτη του με άκομψες απειλές του στιλ: ''οι μαγκίτσες του Βελλίδη δεν θα περάσουν''.
Βλάχος και Κατσαβάκης είναι ίσως στην πιο δύσκολη θέση από τους 16 προπονητές της Super League, λόγω των οικονομικών ζητημάτων που δεν επέτρεψαν σε ΑΕΚ και Άρη να ενισχυθούν όπως θα έπρεπε, όπως θα ήθελαν και όπως αρμόζει σε ομάδες με την ιστορία τους. Βέβαια, αν είχε γίνει αυτό ενδεχομένως ούτε ο ένας ούτε ο άλλος να είχαν θέση στους πάγκους της ''Ένωσης'' και του Άρη...
Από τη στιγμή όμως που γνώριζαν τα δεδομένα πριν ακόμα αναλάβουν, τότε πρέπει να βρουν έναν διαφορετικό τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων τους και των... αντιπαραθέσεων με τους παίκτες τους διότι κινδυνεύουν να χάσουν το παιχνίδι από τα αποδυτήρια...
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: