Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΠΑΟ θέλει φορ όχι ...φοριαμό!!

Φοριαμός: Μεγάλη σιδερένια ντουλάπα με γρίλιες, εκεί όπου φυλάσσει ο φαντάρος τα στρατιωτικά του είδη. Γράφει ο Βασίλης Βέργης.
Ο ΠΑΟ θέλει φορ όχι ...φοριαμό!
(Σέντερ) Φορ: Ο κεντρικός από τους επιθετικούς ποδοσφαιριστές, δουλειά του οποίου είναι... συνήθως να σκοράρει.
Τι από τα δύο... βλέπουμε στον Παναθηναϊκό μέχρι σήμερα, στο ξεκίνημα της σεζόν, είναι δική σας επιλογή να το αξιολογήσετε. Προσωπικά, πάντως, επειδή διακρίνομαι από ευγένεια το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι φορ δε έχω δει... Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν τον έχουν δει τα δίχτυα των αντιπάλων του Παναθηναϊκού.
Διαβάζω τα ρεπορτάζ των συναδέλφων μου σύμφωνα με τα οποία ο Παναθηναϊκός ψάχνει στην αγορά ελεύθερων ποδοσφαιριστών μήπως βρει κάτι καλό. Το σωστό θα ήταν να λέμε «ψάχνει κάτι καλό και τσάμπα».
Ο Γιάννης Μπίλιος στο σημερινό «Goal» «χτένισε» την διεθνή αγορά, όμως θαρρώ ότι ο Φερέιρα έχει χτενίσει την Ιβηρική χερσόνησο νωρίτερα. Το ζήτημα πάντως δεν είναι τα χτένια, αλλά τα γένια. Κι αυτά, μεταφραζόμενα σε ευρώ, δεν υπάρχουν...
Απ΄όσα μπορώ να γνωρίζω ο Φερέιρα δεν είχε ζητήσει σέντερ φορ από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού στον μεταγραφικό του σχεδιασμό. Περιφερειακούς ήθελε γι αυτό επέμεινε και πήρε τον Φορναρόλι, δίνοντάς του για τα δεδομένα του σημερινού Παναθηναϊκού, καλό συμβόλαιο.
Ο Πορτογάλος και πέρυσι στηρίχθηκε στην ίδια λογική, όσο είχε τον Λέτο, (δηλαδή χωρίς κλασικό φορ στο παιχνίδι του) κι αυτό του βγήκε στο γήπεδο. Πήρε όμως πάρα πολλά από την ποιότητα του Αργεντινού ο οποίος φέτος είναι εκτός. Κι «άλλος» Λέτο δεν βρίσκεται...
Ο Φερέιρα περιμένει ότι με την επιστροφή του Κουίνσι η μπάλα θα φθάνει πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, άρα θα είναι περισσότερο... αξιοποιήσιμη από τους κυνηγούς. Μα στα περισσότερα παιχνίδια, με εξαίρεση το ματς με τη Μάλαγα στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός έκανε φάσεις. Γκολ δεν έβαλαν οι κυνηγοί.
Ο Τοτσέ και ο Πετρόπουλος... αγκομαχούν κάθε φορά που βρίσκονται μπροστά στο τέρμα. Ο πρώτος έχει συμβόλαιο προκλητικά υψηλό (550.000 ευρώ) για την αξία του (τα έχουμε πει από την πρώτη μέρα που ήρθε στην Αθήνα) και τα στάνταρς του σημερινού Παναθηναϊκού, ο δεύτερος είναι σε συζητήσεις για ανανέωση αλλά για την ώρα δεν μπορεί να πετύχει ελέφαντα στα δύο μέτρα με τη μπάλα.
Ο σχεδιασμός του Φερέιρα μπορεί να στηρίζεται πολύ στα χαφ (περιμένει, γι αυτό, και τον Σο), όμως όσο η ομάδα του δεν έχει το «εύκολο» γκολ τόσο θα ζει με τον εφιάλτη της γκέλας. Με την πίεση που έχει συσσωρευτεί στον Παναθηναϊκό κάθε ματς που περνάει ο χρόνος και θα τον κρατάει στο μηδέν θα εξελίσσεται σε θηλιά στο λαιμό του. Θα τον πνίγει το άγχος, θα μπερδεύει τη σκέψη και θα του φταίνε μετά από το διαιτητή μέχρι το φεγγάρι.
Θα μου πείτε και τώρα τι μπορεί να κάνει; Τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Στις 5 Σεπτεμβρίου, συνήθως ψάχνεις να αγοράσεις ξύλα για το τζάκι προτού μπει ο χειμώνας, όχι για φορ στην ποδοσφαιρική αγορά. Πόσω μάλλον όταν τα λεφτά που έχεις στο ταμείο τα μετράς ευρώ ευρώ όπως τα ρέστα στη λαϊκή. Η αλήθεια είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οφείλεις να είσαι ευέλικτος και να ενεργείς γρήγορα.
Να κρίνεις δηλαδή ποιος δεν μπορεί, να τον «κόβεις» (ή να του «κόβεις» κομμάτι του συμβολαίου) και να επενδύεις τα χρήματα ανάλογα. Διαφορετικά κάνεις το σταυρό σου και περιμένεις όποτε πηγαίνει η μπάλα στον Τοτσέ να... βγει από την ντουλάπα και να «ντυθεί»... Κάριου. Γίνονται αυτά τα πράγματα; Εμ δε γίνονται...
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: