Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Μαύρη τούρτα με κατάμαυρα κερασάκια!!

Μια είδηση που διαβάσαμε χθες και πέρασε σχεδόν στα ψιλά, αλλά έχει άμεση σχέση με τα …χοντρά! Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.
Μαύρη τούρτα με κατάμαυρα κερασάκια
Μείωση της τάξης του 40% στα εισιτήρια των αγώνων της Super League σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Ελλειψη εσόδων για τις ομάδες σημαίνει αυτόματα και έλλειψη της αγοραστικής δύναμης των συλλόγων, όπως αυτή αναλογεί στον κάθε σύλλογο χωριστά.
Λιγότερα χρήματα στα ταμεία από τα εισιτήρια, λιγότερα από τους χορηγούς, λιγότερα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, λιγότερα από τον ΟΠΑΠ, όπερ μεθερμηνευόμενον εστί, οι ομάδες αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς.
Την κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, μετατρέποντάς τη σε γονυπετή ζητιάνο, θα επικαλεστούν οι περισσότεροι.
Η έλλειψη ανταγωνιστικού πρωταθλήματος θα καταγραφεί ως δεύτερη αιτία. Αρκετοί επίσης, οι πιο καυστικοί, θα στιγματίσουν τη διαχρονική αναξιοπιστία του πρωταθλήματος ως τον βασικότερο λόγο για την αποστροφή των φιλάθλων.

Και οι τρεις λόγοι είναι σημαντικοί και δυσκολοδιάβατοι. Τα μηνύματα δε που καταφτάνουν από τη στατιστική καταγραφή των εισιτηρίων, αρκούντως ανησυχητικά.

Φανταστείτε ότι η νέα δέσμη μέτρων που -πανάθεμά τους- θα βελτιώσουν την ελληνική οικονομία από μεριάς συγκυβέρνησης έχουν μεν ανακοινωθεί, αλλά ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί στο πετσί του Ελληνα φορολογούμενου.

Τότε οι σκοτεινές μέρες που ζούμε θα μετατραπούν για ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού σε μαύρες, κατάμαυρες με τις χαραμάδες που επιτρέπουν έστω και κάποιες αχτίδες φωτός να ξεγλιστρήσουν ερμητικά κλειστές!
Ο καιρός ευτυχώς ακόμα βοηθά στην προσέλευση των θεατών. Σκεφτείτε τι εικόνες θα αντικρίσουμε όταν πλακώσουν τα κρύα και η μουντάδα, που λειτουργούν ανασταλτικά στις διαθέσεις μας. Μια ακόμα δικαιολογία να κλειστούμε στον εαυτό μας, να μεταμορφωθούμε σε σαλιγκάρια κλεισμένα στο καβούκι τους.
Αν λοιπόν στην κατάμαυρη αυτή τούρτα του ποδοσφαίρου προσθέσουμε και μαύρα κερασάκια, τότε το γλυκό -ο Θεός να το κάνει- καταντά αποκρουστικό.

Και τα κερασάκια δεν είναι άλλα από τις ανακοινώσεις των δύο μεγάλων. Μια στείρα, αυτοκαταστροφική αντιπαράθεση, που φέτος ξεκίνησε νωρίς.

Ελπίζω να τελειώσει και νωρίς, ώστε οι μεγάλοι του ποδοσφαίρου μας να έχουν όλον τον χρόνο μέσω των εκπροσώπων τους να στιγματίσουν τους δημοσιογράφους που μεθοδικά εδώ και χρόνια απαξιώνουν το άθλημα!

Το ποδόσφαιρο αιμορραγεί. Αν έχει ανάγκη από κάτι είναι νέο αίμα και επούλωση των πληγών. Οι κόντρες για τη διαιτησία ένα πρόβλημα που οφείλουν οι «μεγάλοι» πρωτίστως να επιλύσουν. Ομως δεν κάνουν τίποτε άλλο από τα να επισπεύδουν την ώρα που το ποδόσφαιρό μας θα αποχαιρετίσει τα εγκόσμια και οι συγγενείς κάθε βαθμού θα εύχονται «να είμαστε καλά να το θυμόμαστε»!

Αν οι κόντρες συνεχιστούν, δεν θα βοηθήσουν μόνο στην κάθετη μείωση των εισιτηρίων, αλλά θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στο άθλημα που θα συναγωνίζεται πλέον σε προσέλευση κόσμου τα κλειστά τμήματα των φροντιστηρίων.
Ελπίζω η λογική να επικρατήσει. Οση λογική υπάρχει σε μια χώρα που ο πρωθυπουργός της βγήκε αιφνιδιαστική βόλτα στην Ομόνοια και φύτρωσαν ξαφνικά γύρω του μικρόφωνα και κάμερες και την ώρα που μιλούσε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από πίσω να ακούγεται το γνωστό από τη διαφήμιση τραγούδι «Ρούφα το μπαλόνι, το μπαλόνι, το μπαλόνι»!
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: