Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Τσαρτσαρής: «Η Ρεάλ δεν είναι Ηλυσιακός»

Τσαρτσαρής: «Η Ρεάλ δεν είναι Ηλυσιακός»
Με οδηγό την καλή εμφάνιση στο ματς του πρώτου γύρου στη Μαδρίτη, θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ (15/11, 21:45), όπως δήλωσε ο Κώστας Τσαρτσαρής.

Ο Έλληνας φόργουορντ τόνισε πως οι «πράσινοι» θα πρέπει να ξεχάσουν το τι έχει γίνει στα προηγούμενα παιχνίδια και να δουν αυτό με τους Ισπανούς, ως την ευκαιρία να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Αναφορικά την ανάδειξή του ως τον κορυφαίο ριμπάουντερ στην ιστορία της Α1, την απέδωσε στη συνέπεια που δείχνει όλα αυτά τα χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Τσαρτσαρής στο paobc.gr:

Η βασική αιτία της επιτυχίας του αυτής σύμφωνα με τον ίδιο πάντως είναι το ότι παίζει πολλά χρόνια στο πρωτάθλημα, επιλέγοντας να κρατήσει τους τόνους χαμηλούς, μιλώντας για ένα τέτοιο ρεκόρ: «Τι συνετέλεσε στο να φτάσω σε αυτό το ρεκόρ; Το ότι παίζω πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Πολλοί καλοί ριμπάουντερ έχουν φύγει στο εξωτερικό και δεν έχουν το πλεονέκτημα που έχω εγώ. Δεν παίρνω 10-15 ριμπάουντ στο παιχνίδι, αλλά είμαι συνεπής. Άλλωστε, ο τομέας των ριμπάουντ είναι περισσότερο θέμα των ψηλών, κι εγώ παίζω σε αυτή τη θέση. Μου αρέσει να βοηθάω σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού».

Πολλοί υποστηρίζουν πως όπως και η άμυνα έτσι και το ριμπάουντ είναι και θέμα θέλησης: «Έτσι ακριβώς είναι! Το ριμπάουντ είναι πάνω από όλα θέληση. Από εκεί και πέρα είναι και… πρόληψη. Κι εμείς που δεν έχουμε άλμα τρία μέτρα επιτόπιο (γελάει) πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας την πρόληψη πρώτα: Να μπλοκάρουμε τον παίκτη μας, να δούμε το σουτ, να βρεθούμε στην κατάλληλη στιγμή. Και φυσικά και πάλι παίζει ρόλο το να σε βοηθήσουν οι συμπαίκτες σου. Το μπάσκετ είναι πάντα ομαδική δουλειά».

Ο Τσαρτσαρής όσες φορές έχει απαντήσει ποιος ήταν ο αγαπημένος του μπασκετμπολίστας έχει δώσει την ίδια απάντηση: Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς. Η τύχη τον έφερε να παίρνει την πρωτιά στα αμυντικά ριμπάουντ από τον Κροάτη σέντερ και έναν από τους πλέον αγαπημένους ξένους στην ιστορία του Παναθηναϊκού: «Αυτή είναι εκπληκτική σύμπτωση. Πραγματικά ήταν από τους αγαπημένους μου παίκτες. Δεν θα με πείραζε καθόλου να έμενε αυτός στην κορυφή για πάντα».

Το μυαλό του, πηγαίνοντας προς την προπόνηση, σίγουρα δεν είναι στο ρεκόρ του, αλλά στη συνέχεια, στον αγώνα που περιμένει τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη το βράδυ, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Είναι ένα παιχνίδι που είναι παράλληλα ένας ακόμη τελικός για εμάς. Στον προηγούμενο “τελικό” με την Χίμκι δεν τα πήγαμε και τόσο καλά. Ξεκινήσαμε από τον Ηλυσιακό να ανασυνταχθούμε, να ξαναβρούμε την αυτοπεποίθησή μας. Γνωρίζουμε ότι η Ρεάλ δεν είναι Ηλυσιακός, ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μεγαλύτερος, αλλά πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε σε προηγούμενους αγώνες, γιατί έχουμε κάνει και καλά παιχνίδια ως εδώ. Ο αγώνας του πρώτου γύρου σίγουρα μπορεί να αποτελέσει οδηγό για εμάς. Η τακτική θα είναι περίπου η ίδια περίπου, καθώς θα αντιμετωπίσουμε τους ίδιους παίκτες. Χωρίς να ξεχνάμε ότι η Ρεάλ έχει βρει ρυθμό και πως θα έρθει με στόχο μία νίκη, ώστε να παραμείνει στην κορυφή ως το τέλος. Εμείς έχουμε πολλά να βελτιώσουμε και δουλεύουμε πολύ πάνω σ’ αυτό. Το θέμα για μένα είναι και ποιος θα βάλει περισσότερο την καρδιά στο παιχνίδι, κάτι απαραίτητο για να κερδίσουμε και αυτές τις μάχες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: