Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

"Ο Χακόμπο είναι λίγο εκνευριστικός"!

Τι λέει ο Γιώργος Κατσικάς για τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. "Στόχος μας είναι η κορυφή".

"Ο Χακόμπο είναι λίγο εκνευριστικός"!
Αναλυτικά, ο Γιώργος Κατσικάς, δήλωσε:


-Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να νικήσει για έβδομη φορά σε ισάριθμα παιχνίδια φέτος στην έδρα του, και μάλιστα, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, χωρίς να δεχθεί γκολ. Ποιο είναι το σχόλιό σου;

"Στο παιχνίδι με τον Πλατανιά είχαμε την υπεροχή, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε στο πρώτο μέρος. Τα γκολ ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο, διότι επιμείναμε και σπάσαμε την άμυνα του αντιπάλου. Είχαμε καλή απόδοση και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Όσον αφορά την άμυνα, είναι θετικό για μας τους αμυντικούς, διότι αυτός είναι ο στόχος μας. Βελτιωνόμαστε μέσα από τη δουλειά και μέσα από τα παιχνίδια".

-Τι έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι και ο ΠΑΟΚ έχει το απόλυτο νικών στην Τούμπα;

"Δε ξέρω να σου απαντήσω. Πέρυσι εγώ έπαιξα λίγες φορές στην Τούμπα, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι επειδή παίζω εγώ φέτος, η ομάδα κάνει μόνο νίκες. Το αναφέρω διότι πέρυσι ήταν άλλα παιδιά στην άμυνα και άλλες οι συνθήκες. Αυτό είναι κάτι που θα μπορεί να το απαντήσει ο προπονητής που έχει δει την ομάδα και στα περσινά και στα φετινά παιχνίδια".

-Οι νίκες στην Τούμπα, σας δίνουν και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση;

"Η Τούμπα παρουσιάζεται ως απόρθητο οχυρό. Είναι κάτι που και ο προπονητής είχε βάλει ως στόχο. Είμαστε χαρούμενοι που το έχουμε καταφέρει ως τώρα και θέλουμε να το διατηρήσουμε μέχρι το τέλος".

-Πώς κυλάει η συνεργασία σου με τον Κουμάλο;

"Παίζει σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι είμαστε μαζί από τη πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Μαζί με τα παιχνίδια της προετοιμασία έχουμε πάνω από 15 αγώνες στην ενδεκάδα, αλλά και στις προπονήσεις δουλεύουμε συχνά μαζί".

-Μια αλλαγή σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν, στην άμυνα, είναι η παρουσία του Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια. Τι έχει αλλάξει με τον Ισπανό στην εστία;

"Εύχομαι αυτή η αλλαγή να μας ωφελήσει προς το καλύτερο. Τον Χακόμπο το ξέρουν όλοι από τη καλή του παρουσία με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι από τους τερματοφύλακες που μιλάνε πολύ και καθοδηγούν την άμυνα. Πολλές φορές γίνεται και λίγο εκνευριστικός, να το πω έτσι…Δε μας αφήνει σε ησυχία, αλλά ξέρουμε ότι το κάνει για να βοηθήσει. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να υπάρξει συνέχεια στη συνεργασία μας".

-Στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, πήρες πολλές φορές τη πρωτοβουλία να ανεβάσεις τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και να "μοιράσεις" παιχνίδι, ενώ συχνά, ανεβαίνει στην αντίπαλη περιοχή για τις στημένες φάσεις. Είναι κάτι που στο έχει ζητήσει ο προπονητής;

"Πάντα σκεφτόμουν να παίζω από πίσω με την μπάλα. Δε μου αρέσει απλά να περιμένω τη μπάλα για να αντιδράσω ή να κόψω τον αντίπαλό μου. Προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού. Αυτό, άλλος το έχει, άλλος δε το έχει. Μπορεί κάποιος να το έχει και κάποια στιγμή να γίνει το λάθος, μπορεί να μη το έχει αλλά να το δοκιμάζει.  Εγώ αισθάνομαι σιγουριά και προσπαθώ να βοηθήσω και με αυτό τον τρόπο. Όσο για τις στημένες φάσεις, είναι κάτι στο οποίο προσπαθούμε να βελτιωθούμε, καθώς είναι ένα τρόπος σκοραρίσματος που πρέπει να τον έχουμε από τη στιγμή που δεν είναι εύκολο να κάνεις συνεχώς φάσεις και να σκοράρεις".

-Ακολουθούν για τον ΠΑΟΚ, οι αγώνες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, στα οποία ο ΠΑΟΚ θα πάει ως δεύτερος στη βαθμολογία.

"Είναι δυο κομβικά παιχνίδια. Μετά την ισοπαλία με τη Κέρκυρα, ήρθαν οι δυο νίκες με Πανιώνιο και Πλατανιά. Δυο νίκες που μας δίνουν καλή ψυχολογία ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναικό. Ελπίζω να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη στο Ολυμπιακό στάδιο έτσι ώστε να παίξουμε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό με τη μικρότερη δυνατή διαφορά, σε ένα παιχνίδια που είναι κομβικής σημασίας για μας, καθώς θέλουμε να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας".

-Αυτά τα δυο παιχνίδια, κρίνουν τα πάντα;

"Όχι τα πάντα. Σίγουρα, κρίνουν πολλά. Μετά από αυτά τα παιχνίδια, θα έχουμε έναν γύρο και άλλα τρία παιχνίδια μέχρι το τέλος. Σε αυτά τα παιχνίδια μας δίνετε η δυνατότητα να κοιτάξουμε στη κορυφή".

-Αυτό που φαίνεται να «απασχολεί» περισσότερο τον ΠΑΟΚ είναι το να βρει τρόπο να διασπάσει τις κλειστές άμυνες. Πως το εισπράττει η ομάδα αυτό;

"Το συζητάμε αρκετά και δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Το περιμέναμε αλλά γίνεται περισσότερες φορές από όσες θεωρούσαμε ότι θα συμβεί. Ειδικά στη Τούμπα, θα είναι ελάχιστες οι ομάδες που δε θα κλειστούν πίσω. Χρειάζεται ταχύτητα στα πόδια αλλά και στη σκέψη για να σπάσεις μια άμυνα. Μέχρι στιγμής, τα έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό".sportdog gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: