Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Πριν τις προσθήκες, βάλσαμο οι νίκες!!

Πριν τις προσθήκες, βάλσαμο οι νίκες
Ο Παναθηναϊκός μπήκε σε δυσκολίες νωρίτερα απ’ ότι οι περισσότεροι υπολόγιζαν στη μετά-Ομπράντοβιτς εποχή. Μόλις με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας και τη 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, το φάσμα του αποκλεισμού απ’ το Top-16 και η διαφαινόμενη απώλεια της πρωτιάς στην κανονική περίοδο αντίστοιχα, έχει επιφέρει τριγμούς στο εσωτερικό. Την ίδια ώρα, γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης του κακώς δομημένου ρόστερ και η ομάδα παίζει πολλά για την ευρωπαϊκή της συνέχεια κόντρα στην Ρεάλ.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Ο βαθμός δυσκολίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι δεδομένα μεγάλος, όμως θεωρώ πως το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι ακόμη πιο «βαθύ». Έχει να κάνει με την λειτουργία του και τους ρόλους που έχουν προπονητής και διοίκηση. Μετά το ματς με τον Ηλυσιακό, ο Αργύρης Πεδουλάκης, που παρά τα λάθη που έχει κάνει στην επιλογή κάποιων παικτών, ανέλαβε μία αποστολή που λίγοι θα αναλάμβαναν, διέψευσε τα περί ενδιαφέροντος για τον Ράσουαλ Μπάτλερ. Την ίδια ώρα το ρεπορτάζ αναφέρει πως η διοίκηση εξακολουθεί να βολιδοσκοπεί τις προθέσεις του παίκτη, «καπελώνοντας» ουσιαστικά τα «θέλω» του προπονητή, που για τους δικούς του λόγους τόνισε δημοσίως ότι δεν του…κάνει.

Αν όλο αυτό είναι αποτέλεσμα κακού ρεπορτάζ ή επικοινωνιακού μπερδέματος, πάω πάσο, όμως αν ισχύει ότι ο δίαυλος ανάμεσα σε τεχνική ηγεσία και διοίκηση έχει υποστεί φθορές, τότε το πρόβλημα είναι δεδομένο πως θα γιγαντωθεί στο μέλλον, όποιοι παίκτες και να φορέσουν τα «πράσινα». Στο διάστημα των δέκα-δεκαπέντε επόμενων ημερών, όπου η ομάδα παίζει την ευρωπαϊκή της ύπαρξη, θα ήταν προτιμότερο να υπάρχει ηρεμία στο εσωτερικό και αν ήταν δυνατόν καμία μεταγραφική διαρροή. Άλλωστε, οι «τελικοί» με Ρεάλ και Καντού θα παιχτούν με τους υπάρχοντες. Το να υπάρχει αβεβαιότητα για το ποιος φεύγει, ποιος θα μείνει μόνο για την Ευρωλίγκα κλπ. επιφέρει αποπροσανατολισμό και δεν βοηθάει ουσιαστικά.

Μοναδική διέξοδος για να…ξεκολλήσει αυτή τη στιγμή η ομάδα από την εσωστρέφεια και τους τριγμούς είναι μία-δύο καλές νίκες. Ο κόσμος, παρά την πίκρα του για την εικόνα, θα πρέπει να στηρίξει μαζικά στο ματς με τη Ρεάλ. Ενδεχόμενη νίκη, μπορεί να δώσει εκτός από ουσιαστικά οφέλη και την απαραίτητη ψυχολογική τόνωση, η οποία θα «δέσει» αρμονικά με την επικείμενη ενίσχυση που ορθώς αποφασίστηκε. Για όσους υποστηρίζουν πως η χρονιά έχει χαθεί, θα θυμίσω το πρόσφατο παράδειγμα του περυσινού Ολυμπιακού, που τα άλλαξε όλα με δύο προσθήκες και μία εσωτερική ενεργοποίηση παίκτη. Αρκεί οι διορθωτικές κινήσεις να γίνουν με σωστούς χειρισμούς, μεθοδικά και χωρίς να εκθέτουν πρόσωπα και καταστάσεις…

Υ.Γ.: Ο κόουτς Παπανικολάου δείχνει ότι κέρδισε την πρώτη του μεγάλη μάχη ως προπονητής. Έχει κάνει πολλά για να κρατηθεί όρθιος ο Ηλυσιακός και θα ήταν κρίμα να αποχωρήσει για…καπρίτσιο άλλων. Το ότι είχε την καθολική στήριξη των παικτών, που θα μπορούσαν κάλλιστα να «κρύψουν» τα αποτυχημένα αποτελέσματα στην αποχώρησή του, λέει πολλά…



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: