Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ο Φερέιρα αφήνει πίσω του μεγάλο πρόβλημα!!

Ο Φερέιρα αφήνει πίσω του μεγάλο πρόβλημα
Ο Φερέιρα ήταν ένα προπονητής που είχε χάσει εδώ και αρκετό καιρό τη στήριξη στα αποδυτήρια. Είχα γράψει πριν από περίπου δύο εβδομάδες στη Sportday ότι όση στήριξη και να υπάρξει από πλευράς διοίκησης σε έναν προπονητή, αν η πρωτογενής ύλη που είναι οι νίκες δεν έρχονται, όλα τα υπόλοιπα δεν μπορούν να συζητηθούν.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε πει επανειλημμένα ότι τον στηρίζει, άλλα όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα είναι αδύνατον να στηριχτεί ένας προπονητής. Ειδικά όταν μετά από άσχημες εμφανίσεις και κακά αποτελέσματα, δεν αναγνωρίζει την ευθύνη, αλλά ψάχνει μόνιμα να βρει καλά στοιχεία σε κάτι που ήταν ξεκάθαρα κακό.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την κακή του σχέση τον τελευταίο καιρό με τον κόσμο, με τα ειρωνικά χειροκροτήματα προς την κερκίδα την ώρα των αποδοκιμασιών, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τελικά ήταν μια σωστή απόφαση που ίσως να έπρεπε να είχε παρθεί και λίγο νωρίτερα.

Το θέμα τελείωσε και τώρα ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει αυτό που του χρειάζεται. Όπως είχε βρει τον μακαρίτη τον Κυράστα, όπως είχε βρει τον Γκμοχ.
Δεν ξέρω αν αυτός θα είναι ο Ρότσα που μοιάζει με προσωρινή λύση.

Αλλά πρέπει να βρει έναν άνθρωπο που μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες, θα δει το υλικό, θα δει τι πρέπει να γίνει, θα κατανοήσει ότι λεφτά δεν υπάρχουν και θα σχεδιάσει μαζί με τη διοίκηση την επόμενη μέρα. Θα φτιάξει ένα σχέδιο. Κάτι που με τον Φερέιρα όπως φάνηκε δεν υπήρχε.

Μπορεί οι συνθήκες που υπήρχαν όταν προσλήφθηκε να ήταν εντελώς διαφορετικές, άλλα δηλαδή του είχαν πει, άλλα του είχαν τάξει και άλλα έγιναν στο τέλος, αλλά και αυτός δεν έδειξε ποτέ να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα.

Τώρα λοιπόν χρειάζεται έναν προπονητή που θα αντιλαμβάνεται τις συνθήκες, έναν άνθρωπο σαν τον Δώνη ή τον Τσιώλη, δύο ονόματα που ακούστηκαν πριν από καιρό αλλά ο κόσμος αντιδρούσε. Και όταν θα βρει τον προπονητή θα πρέπει να κοιτάξει και τι θα κάνει με τους παίκτες. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι ο Λέτο έχει τελειώσει για τον Παναθηναϊκό γιατι με τα 1.2 εκ. ευρώ της αμοιβής του πλέον μπορείς να φτιάξεις ολόκληρη ομάδα. Παρόμοια είναι και η κατάσταση με τον Μπουμσόνγκ.

Ο Φερέιρα αφήνει πίσω του μεγάλο πρόβλημα. Αφήνει ένα ρόστερ αχταρμά, στο οποίο συνέβαλλε στη δημιουργία του και αυτό θα είναι το μεγάλο πρόβλημα του νέου προπονητή που δεν θα μπορεί να καταλάβει άμεσα σε ποιους μπορεί να στηριχτεί και σε ποιους όχι.

Όλα αυτά λύνονται με σχέδιο. Και ένα τέτοιο πρέπει να υπάρξει άμεσα.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: