Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Γραμμένος: «Τεράστια πρόκληση να υπάρχουν τέτοιοι μισθοί»

Ο Πρόεδρος Ένωσης Μακεδονίας Βαγγέλης Γραμμένος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου σχολίασε τους υψηλούς μισθούς των «γκόλντεν μπόις» της ΕΠΟ οι οποίοι φτάνουν τις 10 χιλιάδες ευρό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Αρχικά σημείωσε ότι:
«Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό. Δεν είναι επιχορηγούμενο από το κράτος, άσχετα αν παίρνει κάποια χορηγία. Εγώ δεν στέκομαι στο γεγονός ότι ο εκάστοτε πρόεδρος παίρνει ένα μισθό. Ενόψει κρίσης αυτά αποτελούν πρόκληση. Ο συνταξιούχος βλέπει να του κόβουν τη σύνταξη, ο εργαζόμενος τις ανάγκες του να πολλαπλασιάζονται. Είναι τεράστια πρόκληση.»

Για τους υψηλούς μισθούς ανθρώπων της ομοσπονδίας:

«Είναι απαράδεκτο. Είναι πρόκληση απίστευτη και απορώ πως ακόμη δεν βγήκε συντεταγμένα και συντονισμένα η ομοσπονδία να βάλει ένα φρένο στην ασυδοσία. Υπάρχει διάφορα στην Φουτμπόλ Λιγκ και την ομοσπονδία. Δεν μπορεί υπάλληλος στην ομοσπονδία να αμείβεται με τέτοιους μισθούς. Θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη περικοπή στους μισθούς, διότι αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να διατεθούν σε άλλους σκοπούς τις ομοσπονδίας όπως τα τμήματα υποδομής. Είναι θέματα πολιτικής βούλησης. Για ποιο λόγο κάποιος να αμείβεται με 10 χιλιάδες ευρο; Ποια είναι η παροχή που του δίνει το δικαίωμα να παίρνει τόσα χρήματα; Για τους δικαστές ας πούμε, που είναι το προπύργιο της δημοκρατίας, τα χρήματα που παίρνουν είναι πενιχρά σε σχέση με αυτό που καλούνται να κάνουν.»

για να συμπληρώσει στο τέλος:
«Πολλοί είναι 118 υπάλληλοι. Μπορεί να γίνει μια αναδιοργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών και με ένα ορθολογικό σχεδιασμό να βελτιωθεί η κατάσταση. Δεν είμαι υπέρ της απόλυσης εργαζομένων. Για να πάρεις εξειδικευμένα οικονομικά στοιχεία από την ομοσπονδία πρέπει να γυρίσεις τον κόσμο ανάποδα. Αυτός είναι ο λόγος που δεν εμφανίζεται κανείς.»


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: