Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Τραπατόνι: «Παρακολούθησα αρκετά την Ελλάδα»

Τραπατόνι: «Παρακολούθησα αρκετά την Ελλάδα»
Κάθε άλλο παρά αδιάβαστος θα είναι ο Τζιοβάνι Τραπατόνι στο φιλικό της εθνικής ομάδας της Ιρλανδίας με την Ελλάδα.

Ο Ιταλός τεχνικός αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου πως έχει παρακολουθήσει αρκετά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον εαυτό του, λέγοντας πως έχει κάνει καλή δουλειά από τότε που ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας.

Αρχικά, ο Τζιοβάνι Τραπατόνι ερωτήθηκε για το αν θα επηρεάσει αρνητικά την εθνική ομάδα της Ιρλανδίας μία ενδεχόμενη ήττα από την Ελλάδα: «Δεν νομίζω. Αυτή είναι η δουλειά μας. Ο κόσμος ξεχνά τις νίκες. Στόχο στη ζωή μου και το έχω κάνει μέχρι τώρα, είναι να βελτιώνω ομάδες. Αυτή είναι η ζωή του προπονητή. Μπορείς να χάσεις με ένα λάθος του διαιτητή ή λόγω ενός άλλου λάθους. Για εμάς αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Για μένα δεν είναι μεγάλο πρόβλημα».

Στη συνέχεια, ο 73χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στο συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος: «Παρακολούθησα αρκετές φορές την Ελλάδα και είδα ποιοι είναι οι σημαντικοί της παίκτες. Είναι ένα φιλικό και θα ήθελα επίσης να δοκιμάσω έναν ή δύο καινούριους παίκτες για να δω κατά πόσο μπορούν να μας βοηθήσουν στο μέλλον. Αυτή επίσης είναι η δουλειά μας, να βρίσκουμε καινούριους παίκτες. Πρώτα είναι το αποτέλεσμα, αλλά δεύτερο έρχεται το να δείχνεις εμπιστοσύνη στους νέους παίκτες. Μπορεί να φαίνομαι λίγο αλαζόνας, αλλά πιστεύω πως έχουμε κάνει καλή δουλειά τα τελευταία δύο με τρία χρόνια».

Τέλος, αναφορικά με την αρχική ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Τζιοβάνι Τραπατόνι κόντρα στην Ελλάδα θα είναι σε σχήμα 4-4-2 με τον Γουέστγουντ κάτω από τα δοκάρια και στην τετράδα της άμυνας-από δεξιά προς τα αριστερά- τους Κόλεμαν, Ο’ Σέι, Κλαρκ και Γουόρντ. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Γουίλαν, ΜακΚάρθι, ΜακKλίν και Μπράντι, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα αποτελούν οι Κοξ και Λονγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: