Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Το λένε και τα νούμερα, Παναθηναϊκέ…!!

Το λένε και τα νούμερα, Παναθηναϊκέ…
Είναι πολλές οι φορές που οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια, αλλά στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, αυτό που «βγάζει» στο χορτάρι αποτυπώνεται πλήρως στα νούμερα. Το τραγικό ξεκίνημα της ομάδας του Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν φαίνεται μόνο στη βαθμολογία, αλλά και από τις επιδόσεις στις διάφορες κατηγορίες.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Τα εννιά γκολ ενεργητικό μετά το πέρας των δέκα πρώτων αγωνιστικών συνιστά μακράν τη χειρότερη επίδοση του «τριφυλλιού» τουλάχιστον την τελευταία εικοσαετία. Οι «πράσινοι» σκοράρουν λιγότερο από ένα γκολ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι, ενώ η δεύτερη χειρότερη επίδοση είναι τα 12 γκολ της σεζόν 2002-03. Πέντε φορές σημείωσαν 15 γκολ, επίδοση που είναι η τρίτη χειρότερη. Στον αντίποδα, στην κορυφή της λίστας σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητα, είναι τα 27 γκολ της σεζόν 1994-95 και αμέσως επόμενη τα 24 της περυσινής σεζόν.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού φαίνεται ότι «φοβούνται» να σουτάρουν. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί εν μέρει και η έλλειψη ευκαιριών. Σε δέκα μέχρι τώρα, οι «πράσινοι» έχουν σουτάρει 90 φορές προς την αντίπαλη εστία και αν αυτό το νούμερο συνδυαστεί με τα 9 γκολ ενεργητικό, βγαίνει ο μέσος όρος του: ένα γκολ σε δέκα σουτ. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται δέκατος στη σχετική λίστα, έχοντας από κάτω μόλις έξι ομάδες και συγκεκριμένα: Πανθρακικό (87), ΑΕΚ (82), ΠΑΣ Γιάννινα (82), ΟΦΗ (81), SKODA Ξάνθη (80) και Κέρκυρα (75). Παρεμπιπτόντως, η Κέρκυρα που είναι τελευταία στη λίστα, είχε 13 τελικές προσπάθειες στο χθεσινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Πάμε και στα λάθη: ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τους Φαίακες έκανε 51 λάθη και μπορεί να φάνηκε… κάπως, αλλά ο μέσος όρος του φέτος αγγίζει αυτό το νούμερο, αφού είναι 50,8 ανά παιχνίδι. Οι παίκτες του Φερέιρα ανά μισό λεπτό αγώνα κάνουν και ένα λάθος δηλαδή… Που να έπαιζε και ποδόσφαιρο κατοχής και να προσπαθούσε να δημιουργήσει και να επιτεθεί. Σε χειρότερη θέση από τους «πράσινους» βρίσκονται μόνο οι ΟΦΗ (54,9), SKODA Ξάνθη (51,5), Αστέρας Τρίπολης (51,2), Πανιώνιος (50,9), ενώ ίδιο αριθμό μέσο όρο λαθών έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: