Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

«Να κάνουμε υπερήφανο τον κόσμο»

«Να κάνουμε υπερήφανο τον κόσμο»
Ο μεγάλος στόχος του Αστέρα Τρίπολης είναι να μπει στα πλέι οφ.

Ωστόσο, ο προπονητής, Σάκης Τσιώλης τόνισε ότι θα είναι μεγαλύτερο κέρδος να κάνει αν καταφέρει σε δύσκολες στιγμές να κάνει περήφανο τον κόσμο της ομάδας.

Τι είπε για την ήττα από τον Πανθρακικό, για την μέχρι τώρα ανωτερότητα του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λίγκα, αλλά και τον προσεχή αντίπαλο των Αρκάδων, τον Πανιώνιο.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης στην ΟΠΑΠ TV:

Για τον αγώνα με τον Πανθρακικό: "Ηταν ένα κακό ματς για εμάς. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αδρανείς, μας ξάφνιασε το πάθος, η δύναμη και η ταχύτητα που επέδειξαν οι παίκτες του Πανθρακικού. Από το 50ό μέχρι το 75ο λεπτό παίξαμε το παιχνίδι που ο Αστέρας μπορεί να αποδώσει δημιουργήσαμε ευκαιρίες, είχαμε ένα χαμένο πέναλτι το οποίο δεν μας επέτρεψε στη συνέχεια να έχουμε το ίδιο καθαρό μυαλό. Θέλουμε να το ξεχάσουμε αυτό το ματς".

Για το ενδεχόμενο αυτή η απώλεια βαθμών να κοστίσει στους στόχους που έχει θέσει ο Αστέρας: "Δεν παίζαμε μόνοι μας και δεν πρέπει να αδικήσουμε τον Πανθρακικό. Τον είχα δει και στο ματς με τον Παναθηναϊκό και σε αυτό με τον Ατρόμητο, έχει πολύ καλούς παίκτες και είναι μια πειθαρχημένη ομάδα με αγωνιστικό προσανατολισμό. Επαιξε όπως έπρεπε να παίξει στο δικό μας παιχνίδι και αν συνεχίσει έτσι δεν νομίζω να έχει πρόβλημα στη συνέχεια του πρωταθλήματος".

Η εικόνα που έχει σχηματίσει για το πρωτάθλημα μετά και τη 10η αγωνιστική: "Σίγουρα ο Ολυμπιακός ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες, ενώ για τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ θα γίνει μεγάλη «μάχη» αν και ξεχωρίζουν ο ΠΑΟΚ, εμείς, ο Ατρόμητος, αλλά και ο Πανιώνιος ο οποίος έχει αγωνιστική ταυτότητα στο παιχνίδι του, είναι μία πολύ καλά δομημένη ομάδα, έχει πολύ καλό υλικό και νομίζω ότι πλέον οι παίκτες του έχουν μεγάλο κίνητρο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Γενικά για το φετινό πρωτάθλημα θεωρώ ότι παρά το γεγονός ότι του λείπουν ποιοτικές μονάδες θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια".

Για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του Πανιωνίου: "Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία η οποία στηρίζεται εφέτος πολύ στις ακαδημίες της. Εχει έναν προπονητή με πολλές ποδοσφαιρικές παραστάσεις και γενικά είναι ένας σύλλογος με μεγάλη βαρύτητα ο οποίος χρίζει σεβασμού. Οι άνθρωποί του ξέρουν να δουλεύουν πάρα πολύ καλά το κομμάτι των ακαδημιών κι αυτό εφέτος τους έχει βοηθήσει πολύ. Ακούω πολλούς που λένε ότι έχει έναν προπονητή που δεν είναι έμπειρος, ωστόσο να είστε βέβαιοι ότι ο Δημήτρης (σ.σ. Ελευθερόπουλος) ξέρει να παίρνει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του κι αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο".

Για το φετινό στόχο του Αστέρα Τρίπολης: "Εχουμε μία από τις πιο οργανωμένες ομάδες στην κατηγορία η οποια διαθέτει αθλητικό κέντρο, γήπεδο και γενικές έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κάνουμε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι στην περσινή σεζόν τερματίσαμε έκτοι και μείναμε για μία θέση εκτός πλέι οφ, αν και τελικά αγωνιστήκαμε στο Europa League αντικαθιστώντας την ΑΕΚ, θεωρώ ότι έχουμε όλο το δικαίωμα να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε ότι εφέτος μπορούμε να μπούμε στα πλέι οφ. Από την ομάδα έχουμε παράπονα μόνο στο τελευταίο παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Θεωρώ ότι μας εκλάπη το ματς στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, ενώ ήμασταν ανταγωνιστικοί και στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι".

Για τη συμμετοχή του Αστέρα Τρίπολης στο Europa League: "Ηταν μια λεπτή κατάσταση που έπρεπε να διαχειριστούμε μαζί με τους συνεργάτες μου. Ετσι κι αλλιώς οι παίκτες δεν είχαν μεγάλο διάστημα να ξεκουραστούν κι έτσι δεν χρειάστηκαν πολλά πράγματα και μεγάλη προετοιμασία ώστε να βρουν τον ρυθμό τους. Νομίζω ότι το γεγονός ότι ξεκινήσαμε αρκετά νωρίς εφέτος δεν θα μας επηρεάσει και δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα να προχωρήσουμε στους στόχους μας".

Για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης τον Ιανουάριο: "Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι πέρυσι δεν κάναμε καμία μεταγραφή τον Δεκέμβριο. Αποψή μου είναι ότι οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι. Εμείς διαθέτουμε αυτή τη στιγμή ρόστερ 30-31 παικτών εκ των οποίων υπάρχουν 10-12 που ακόμη δεν έχουν βρει χρόνο συμμετοχής. Επίσης θα πρέπει να πω ότι θεωρώ αρκετά δύσκολο στη μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου να βρεις κάποιον έτοιμο ποδοσφαιριστή ο οποίος μπορεί να μπει και να βοηθήσει μια ομάδα".

Για το γεγονός ότι εφέτος λόγω και της κρίσης παρουσιάζεται ευκαιρία στους νέους Ελληνες παίκτες να βρουν χρόνο στις ομάδες τους: "Ξέρετε αυτή η ευκαιρία δίνεται και στους Ελληνες προπονητές. Βλέπετε ότι εφέτος στις ομάδες της Σούπερλιγκ-ΟΠΑΠ υπάρχουν 12-13 Ελληνες τεχνικοί οι οποίοι μπορούν να κάνουν πορεία να δείξουν το έργο τους και γιατί όχι να καθιερωθούν. Αξίζει να σας πω ότι εγώ χρειάστηκε να κάνω αρκετά χρόνια το αγροτικό μου σε ομάδες της Football League και της Football League 2 πριν αναλάβω κάποια μεγάλης κατηγορίας. Κατά τη γνώμη μου μια ομάδα της Σούπερλιγκ-ΟΠΑΠ δεν πρέπει να έχει οικονομικά προβλήματα αν δεν υπάρχουν ατασθαλίες από προηγούμενα έτη. Από την άλλη θα πρέπει και οι νέοι παίκτες να προσεχθούν πάρα πολύ. Υπάρχει κίνδυνος κάποιος από αυτούς να μην έχει τις βάσεις, να μην ξέρει πως να διαχειριστεί μια επιτυχία. Αυτό το λέω και στα δικά μας τα παιδιά στην Κ-20. Αν οι προπονητές που είναι και δάσκαλοι καθοδηγήσουν με υπομονή και επιμονή τους παίκτες μπορούμε να τους βάλουμε στο σωστό δρόμο του ποδοσφαίρου".

Για τις ακαδημίες του Αστέρα: "Υπάρχει πολύ ταλέντο και στις δικές μας ακαδημίες και ιδιαίτερα στην ομάδα Κ-17. Μάλιστα αν μας δοθεί η δυνατότητα θέλω με κάποια από αυτά τα παιδιά να δουλέψω το καλοκαίρι ώστε να τα προωθήσουμε".

Για το πόσο εύκολο είναι για μία επαρχιακή ομάδα να δημιουργήσει καλές ακαδημίες: "Είναι πάρα πολύ εύκολο. Αν λάβουμε υπόψη μας τι έγινε με την ΑΕΛ. Στην επαρχία αν δοθούν οι προϋποθέσεις μπορεί να γίνει πολύ καλή δουλειά καθώς και για τα νέα παιδιά αν υπάρχει στην πόλη μια ομάδα ορόσημο όλα είναι πιο εύκολα και τους δίνεται και μια διέξοδος".

Για την παρουσία του κόσμου του Αστέρα: "Κατά τη γνώμη μου υπάρχει μια βελτίωση σε σχέση με τον περσινό δεύτερο γύρο, αλλά σίγουρα ο αριθμός των φιλάθλων δεν είναι ακόμη αυτός που επιθυμούμε και αυτός είναι ένας τομέας που θα ήθελα να δουλέψουμε πολύ περισσότερο ώστε να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και να αποκτήσουμε έδρα. Κακά τα ψέμματα το ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο δύσκολα μακροημερεύει".

Για την εικόνα που παρουσιάζουν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ και για το αν αυτή συναρτάται με τα οικονομικά προβλήματα; "Δεν πιστεύω ότι είναι μόνο οικονομικό το θέμα. Βλέπετε κι άλλες ομάδες, όπως η Κέρκυρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πανιώνιος που επίσης αντιμετώπισαν τέτοια προβλήματα, ωστόσο κατάφεραν και δείχνουν ένα σχετικά καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Για Παναθηναϊκό πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι στο πως δομήθηκε η ομάδα και τι προσδοκίες δημιουργήθηκαν για τη φετινή σεζόν τόσο μέσα στο τμήμα όσο και στον κόσμο του. Κατά τη γνώμη μου όταν υπάρχουν τέτοια ζητήματα σε μια ομάδα πρέπει να χτίζεις και να δημιουργείς πάνω στις πραγματικές της δυνατότητες. Θα πρέπει να υπάρχει ρεαλισμός".

Για το στιλ ποδοσφαίρου που θέλει να παίζουν οι ομάδες του: "Θέλω να παίζουν συνδυαστικό και γρήγορο ποδόσφαιρο. Για μένα αυτό το άθλημα είναι τρόπος ζωής, άρα θέλω κατά τη διάρκεια του ματς να «γεμίζω» από ποδόσφαιρο κι αν έρχεται η νίκη καλώς".

Για τους προπονητές που θαυμάζει: "Σίγουρα ο Αρσέν Βενγκέρ είναι ένας από αυτούς. Βρίσκεται στην Αρσεναλ 12-13 χρόνια κι έχει καταφέρει να αλλάξει 7 ενδεκάδες αφήνοντας στην ομάδα παρακαταθήκη πολλά λεφτά από τις μεταγραφές. Είναι ένας πραγματικός δάσκαλος που αξίζει τον τρόπο να παρακολουθήσεις για το πως χτίζονται οι ομάδες. Δεν τα πάει βέβαια καλά με τα πρωταθλήματα. Εκεί βέβαια υπάρχει ο σερ Αλεξ Φέργκιουσουν που είναι αυτός που λέμε προπονητής για τίτλους. Για μένα μεγάλος δάσκαλος ήταν και Μπόμπι Ρόμπσον τον οποίο είχα την τύχη να γνωρίσω κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου στο Μάαστριχτ".

Για τους προπονητές που συνεργάστηκε ως ποδοσφαιριστής: "Σίγουρα ο Γιάτσεκ Γκμοχ κυρίως για την αγωνιστική πειθαρχία που παρουσιάζουν οι ομάδες του. Ηταν κι αυτός που με διάλεξε κατά τη διάρκεια δοκιμών ενώ ακόμη έπαιζα στην Καρδίτσα. Ολοι βέβαια έχουν αφήσει με κάποιο τρόπο το στίγμα τους. Ο Σκότσικ, ο Στρεϊλάου ακόμη και ο Νίκος Αλέφαντος με τον οποίο συνεργάστηκα δύο χρόνια στον Ιωνικό".

Για το πως θέλει να τελειώσει η φετινή σεζόν με τον Αστέρα Τρίπολης: "Ο μεγαλύτερος στόχος μου, ίσως ακόμη μεγαλύτερος και από την είσοδό μας στα πλέι οφ είναι μέσα από τη δουλειά μας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για όλους στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην επαρχία να κάνω όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους να χαμογελούν. Να κυκλοφορούν χαρούμενοι στο δρόμο και να είναι υπερήφανοι για τον Αστέρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: