Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Αθανασιάδης: «Έναν τίτλο μέσα στο 2013»

Ικανοποιημένος από την έως τώρα βαθμολογική συγκομιδή του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και «διψασμένος» για έναν τίτλο μέσα στο 2013, εμφανίστηκε στο «Μ» ο Στέφανος Αθανασιάδης, πριν την έναρξη της χθεσινής προπόνησης. Ο πρώτος φετινός σκόρερ του Δικεφάλου, σχολίασε τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και το άψογο πλασέ του που… μετατράπηκε στο ένατο γκολ του στη Σούπερ Λίγκα, ενώ κατέθεσε και τα «θέλω» του εν όψει του δεύτερου μισού της περιόδου.

- O πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με ένα σημαντικό «διπλό»...
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που διαθέτει αξιόλογο σύνολο, σε έναν αγωνιστικό χώρο που δεν βοηθάει έναν ποδοσφαιριστή. Θέλαμε να κλείσουμε το πρώτο γύρο με νίκη, κυρίως για το ψυχολογικό κομμάτι, γιατί τέτοια αποτελέσματα μας δίνουν δύναμη και αυτοπεποίθηση. Βέβαια, με τους τρεις βαθμούς που πήραμε καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια καλή διαφορά από τις ομάδες που μας ακολουθούν στη βαθμολογία. Θέλω να πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη και θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο στόχο μας”.

- Παράλληλα βέβαια δεν αυξήθηκε η διαφορά σας με τον Ολυμπιακό…
“Ισχύει και αυτό. Το πιο βασικό όμως είναι να αποκτήσουμε μια καλή διαφορά από τις ομάδες που θα βρίσκονται μέχρι τη πέμπτη θέση, γιατί αυτή η διαφορά θα μετατραπεί σε βαθμούς όταν θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Οι οποίοι, μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής βαθμολογίας σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα».

- Ο ΠΑΟΚ στα Γιάννινα πέτυχε τρία γκολ σε τέσσερις τελικές προσπάθειες. Τι σημαίνει αυτό για σένα;
“Θεωρώ πως είναι θέμα συγκέντρωσης, ικανότητας και θέλησης. Το θέλαμε πολύ το παιχνίδι και το δείξαμε. Όταν έχεις τέτοιο ποσοστό ευστοχίας, σημαίνει ότι είσαι αποφασισμένος και συγκεντρωμένος στο στόχο σου, που είναι η νίκη. Μας ικανοποιεί αυτό το στατιστικό γιατί δείχνει αποτελεσματικότητα”.

- Τρία γκολ μάλιστα απέναντι στην μέχρι χθες τρίτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος ...
«Αυτό κάνει την επίδοσή μας ακόμα πιο σημαντική. Πριν από το παιχνίδι, γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα προσεκτική, διαβασμένη και σωστά τοποθετημένη στο γήπεδο. Όταν έχεις τέτοιους αντιπάλους, ξέρεις ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσεις, γιατί ίσως αυτές να μην είναι πολλές”.

- Η νίκη αυτή έχει να κάνει και με το ότι αγωνιστήκατε με σύστημα 4-4-3;
“Το συγκεκριμένο σύστημα το δουλέψαμε από την αρχή της εβδομάδας και προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στα νέα δεδομένα. Το ποιο σύστημα θα ακολουθήσουμε είναι καθαρά θέμα προπονητή. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθούμε κάθε φορά να το εφαρμόζουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

- Ο προπονητής σας δήλωσε μετά το ματς πως ακόμα δεν έχει δει τον ΠΑΟΚ που θέλει. Εσείς οι ποδοσφαιριστές τι άποψη έχετε;
“Είναι θέμα δουλειάς, πίστης και επιμονής σε αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε. Τίποτα δεν έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη. Ούτε σημαίνει τίποτα αν πάμε καλά σε ένα παιχνίδι».

- Τι σημαίνει η παρουσία του Κώστα Κατσουράνη στην ομάδα;
“Είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ σε πολλά επίπεδα. Αποτελεί στήριγμα για πολλούς από τους νεαρούς, έχει εμπειρία και είναι δεδομένο ότι θα μας βοηθήσει να πάμε τον ΠΑΟΚ εκεί που πρέπει».

-Πως τον υποδεχθήκατε;
“Είμαστε κάποια παιδιά που τον γνωρίζουμε από την Εθνική ομάδα και αυτό βοηθά και εμάς και εκείνον”.

-Αν κάποιος έρθει και σου πει πως ο ΠΑΟΚ θα μαζέψει άλλους 31 βαθμούς στον δεύτερο γύρο, πως θα σου φαινόταν;
“Δεν μπορώ να απαντήσω. Είμαι ευχαριστημένος από τους βαθμούς που έχουμε μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και προσωπικά θέλω στον δεύτερο γύρο να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε».

-Είχες πει παλαιότερα ότι το τετ-α-τετ είναι θέμα δουλειάς. Το πλασέ που έκανες στα Γιάννινα, είναι θέμα δουλειάς ή θέμα ικανότητας;
“Γνώριζα ότι στα τελειώματα χρειάζομαι δουλειά και δουλεύω πάνω σε αυτό. Κάθε μέρα στη προπόνηση προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος σε αυτό το τομέα, και χαίρομαι αυτό όταν βγαίνει και στα παιχνίδια”.

-Πριν το πλασέ σου, υπάρχει και μια κάθετη πάσα του Κάτσε...
“Όντως η πάσα του Κάτσε ήταν εξαιρετική και τον ευχαριστώ γι΄ αυτό. Πιστεύω πως είναι ένας από τους λίγους παίκτες στην ομάδα που μπορεί να βγάλει τέτοιες πάσες”.

- Ποια στιγμή κρατάς από το 2012 και ποιο θεωρείς πως είναι το καλύτερο γκολ που πέτυχες;
“Κρατάω την ευρωπαϊκή μας παρουσία. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι και για εμάς τους παίκτες και για την ιστορία του ΠΑΟΚ. Τώρα, όσον αφορά δικό μου γκολ, με πιάνεται απροετοίμαστο. Δεν μπορώ να σκεφτώ. Ίσως το γκολ με τον Άρη, γιατί δεν έχω πετύχει άλλο παρόμοιο”.

- Τι θα ήθελες να πετύχεις τον χρόνο που έρχεται;
«Έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ. Είναι κάτι που το θέλουμε όλοι στην ομάδα και κάτι που το θέλει και ο κόσμος μας. Έναν τίτλο…»

«Μας πείραξε
ο αποκλεισμός»

Ερωτηθείς για το τι κρατάει περισσότερα από αυτά που έχουν λάβει χώρα μέσα στο 2012 και τι θα ήθελε ο ίδιος να αλλάξει, ο Κλάους απάντησε: «Αυτό που θα αλλάζαμε όλοι στην ομάδα, είναι ο αποκλεισμός μας από την Ευρώπη. Ήταν ένας μεγάλος στόχος που είχαμε θέσει το καλοκαίρι και δεν καταφέραμε να τον πετύχουμε. Μας έχει πειράξει όλους. Το θετικό που κρατάμε είναι η δεύτερη θέση στη βαθμολογία και η διαφορά που έχουμε με τον Ολυμπιακό και μακάρι από εδώ και στο εξής να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο ώστε να μειώσουμε αυτή τη διαφορά».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: