Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Χώνει παντού... το πόδι του o Ολαϊτάν

Ο 19χρονος είναι ο παίκτης με τις περισσότερες επιθετικές πάσες στην Βέροια κι έχει συμμετοχή στα μισά φετινά της γκολ.
Εκ των πρωταγωνιστών του θριάμβου της Βέροιας ήταν ο Ολαϊτάν. Ο 19χρονος έδωσε ακόμη μία παράσταση και απέδειξε πως δίκαια οι «μεγάλοι» της χώρας -κυρίως Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ- τον έχουν στη λίστα τους. Αλλωστε στο τέλος της σεζόν μένει ελεύθερος και αυτό είναι ένα μεγάλο συν γι' αυτόν.

Ο πιτσιρικάς από τα αζήτητα του Ιανουαρίου του 2011 είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο «hot» ονόματα της χώρας. Τότε που στη Βέροια, όταν έφυγε από τον Αρη επειδή δεν υπήρχαν κενές θέσεις ξένων, πίστεψαν στο ταλέντο του. Αποκτήθηκε στα μέσα της σεζόν 2010/11 και εκείνη τη χρονιά είχε αγωνιστεί μόνο σε δύο ματς ως αλλαγή. Ομως στη «βασίλισσα» κάτι έβλεπαν. Αποφάσισαν να τον κρατήσουν. Του έκαναν αναπροσαρμογή συμβολαίου και ο Καλαϊτζίδης το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς δούλεψε πάνω του. Αλλωστε σε εκείνη την προετοιμασία «χτίστηκε» η «τριάδα» Καλτσάς, Μπαργκάν, Ολαϊτάν πίσω από τον φορ, που την περασμένη περίοδο ήταν ο Κάντι. Ο μικρός... μεγάλωσε και τώρα ακούγεται παντού. Λεπτομέρεια, αλλά πολύ σημαντική: είναι ο παίκτης από τα πόδια του οποίου περνούν οι περισσότερες επιθετικές ενέργειες της «βασίλισσας». Μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα η στατιστική υπηρεσία έχει καταγράψει 140 εύστοχες πάσες (λογίζονται εκείνες που η μπάλα τρέχει μπροστά) και μετά ακολουθούν οι Καλογέρης (107), Μπαργκάν (97), Γεωργιάδης (89).

Ο μικρός μέχρι στιγμής έχει παίξει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον   «φουνταριστό», ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να αγωνιστεί και ως περιφερειακός επιθετικός. Παιδί χαμηλών τόνων, χαβαλές στα αποδυτήρια, περνά απαρατήρητος. Και το σημαντικότερο, έχει συμμετοχή στα μισά έως τώρα γκολ της ομάδας του. Η Βέροια έχει βρει 10 φορές δίχτυα. Ο Ολαϊτάν έχει πετύχει 2 τέρματα και έχει μοιράσει άλλες τρεις ασίστ.



ΜΠΑΡΓΚΑΝ

Ο 24χρονος άγγιξε την Κυριακή το... τέλειο. Επαιξε δεύτερος φορ και τα πήγε περίφημα. Εδειξε πως έχει τόσο τις πλαγιοκοπήσεις που τον είχαμε μάθει, αλλά και την κατά το κοινώς λεγόμενο «μπούκα», που φάνηκε στο γκολ που σημείωσε όταν πήγε κατά μέτωπο. Οπως σας έχουμε μεταφέρει και ξανά, γεννήθηκε στα αποδυτήρια και κάνει μπαμ. Ο πατέρας του ήταν φροντιστής στην σούπερ  Καβάλα της δεκαετίας του '90 και ο παππούς του φροντιστής.


ΙΩΑΝΝΟΥ

Ηταν «σκασμένος» μετά το χαμένο πέναλτι στα Χανιά. Προχθές ξέσπασε με τα γκολ κόντρα στους «πράσινους» κι έδειχνε με τις κινήσεις του ανακουφισμένος. Πλέον ο έμπειρος φορ αναδεικνύεται  στον άνθρωπο για τα δύσκολα ματς. Φέτος έχει σκοράρει κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ενώ πέρυσι είχε σημειώσει το μοναδικό τέρμα της Κέρκυρας στο 1-0 που κέρδισε στο Καραϊσκάκη.


ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΓΕΩΡΓΕΑΣ

Οι Γεωργιάδης , Γεωργέας έκαναν... αθόρυβη δουλειά. Ο πρώτος, αν και μπακ, προωθείται συχνά. Μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 42 γεμίσματα, περισσότερα από κάθε άλλον αμυντικογενή της ομάδας. Η κούρσα του στο δεύτερο γκολ... τα λέει όλα. Ο δεύτερος από την αρχή προορίζονταν για «κόφτης», αλλά κάτι που ο Σνάουτσνερ δεν... τραβάει, κάτι και οι τραυματισμοί δεν έχει παίξει πολύ. Προχθές ήταν τέλειος. Είχε 5 κλεψίματα, 1 κόψιμο και -το κυριότερο για τη θέση του- 0 λάθη!

11 τελικές έκανε προχθές η Βέροια, συνολικά έφτασε τις 155 και είναι 5η στο πρωτάθλημα. Οι Μπαργκάν, Ολαϊτάν είναι στην κορυφή  της αντίστοιχης ατομικής λίστας.

35 ήταν προχθές τα λάθη που έκανε η Βέροια, αν και μέχρι πρότινος ο μέσος όρος της ήταν 47 σε κάθε ματς.
sportday gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: