Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Τερματοφύλακας από το πουθενά

Τις δικές του εξηγήσεις για την καλή του εμφάνιση ως τερματοφύλακας έδωσε ο Ροντρίγκο Παλάσιο, ο οποίος αντικατέστησε τον Καστελάτσι στο ματς της Ίντερ με τη Βερόνα για το Κύπελλο Ιταλίας.

Τερματοφύλακας από το πουθενά
Ήταν ένα παιχνίδι που, θεωρητικά, δεν είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Η Ίντερ υποδεχόταν τη Βερόνα για το Κύπελλο Ιταλίας και όλοι περίμεναν να πάρει τη νίκη και την πρόκριση, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, αλλά και χωρίς μεγάλες συγκινήσεις. Κάτι που, εν μέρει, έγινε, αφού οι «νερατζούρι» επικράτησαν με 2-0 και προκρίθηκαν στην προημιτελική φάση.

Αυτό που δεν έλειψε, ωστόσο, ήταν οι συγκινήσεις, αφού στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα η Ίντερ αναγκάστηκε να αγωνιστεί, ουσιαστικά, χωρίς τερματοφύλακα. Ο Λούκα Καστελάτσι τραυματίστηκε, αλλά ο Αντρέα Στραματσόνι είχε κάνει τις αλλαγές που είχε στη διάθεσή του. Αναγκαστικά κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ροντρίγκο Παλάσιο, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, πραγματοποιώντας, μάλιστα, μια σπουδαία απόκρουση.

Ο Αργεντινός επιθετικός μίλησε για αυτή την εμπειρία του στη «Gazzetta dello sport». «Όταν τραυματίστηκε ο Καστελάτσι, προσφέρθηκε ο Κρίστιαν Κίβου να καθίσει στο τέρμα. Ο Στραματσόνι, όμως, ήθελε έναν από εμένα ή τον Άλβαρες για αντικαταστάτη του τερματοφύλακα. Κάποιες φορές, παίζοντας με φίλους, έχω αγωνιστεί στο τέρμα, οπότε επέλεξα να πάω εγώ κάτω από τα δοκάρια», ήταν η εξήγηση του Παλάσιο.

Έπαιξες για 10, περίπου, λεπτά και πραγματοποίησες μια πολύ καλή απόκρουση. «Ήμουν τυχερός, αφού βρισκόμουν κοντά στην τροχιά της μπάλας. Έπρεπε, όμως, να σώσω την ομάδα, αφού πριν είχα χάσει δύο κλασικές ευκαιρίες. Με τον τρόπο αυτό έκανα… απόσβεση των χαμένων ευκαιριών μου», σημείωσε γελώντας ο ποδοσφαιριστής της Ίντερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: