Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Αλλαγή δεδομένων με τα τηλεοπτικά!

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς βρέθηκε χθες στην Αθήνα για το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, ώστε να εκπροσωπήσει την ΚΑΕ και παράλληλα να ενημερωθεί για τις γενικότερες συζήσεις που γίνονται σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα χρήματα που θα λάβουν οι ομάδες. Από ότι φαίνεται όμως σε ρήξη οδηγήθηκαν η διαφημιστική εταιρεία TAF που έχει αναλάβει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Α1 με τον ΕΣΑΚΕ, σε ότι αφορά το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Οι δυο πλευρές δεν βρίσκουν λύση, ενώ οι περισσότερες ομάδες αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Στο χθεσινό Δ.Σ. της Λίγκας όπου παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος της διαφημιστικής εταιρείας ενημέρωσε ότι το ποσό των 1.700.000 ευρώ που αντιστοιχεί για τις 12 ομάδες (εκτός των "αιωνίων") θα καταβληθεί με παρακράτηση 21% στο σύνολο του και όχι κατά το μισό όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά και το υπόλοιπο ποσό να δοθεί με διαφημιστικό χρόνο.

Με την εξέλιξη αυτή οι ομάδες καλούνται να εισπράξουν από μάξιμουμ 111.000 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι ΠΑΟΚ, Άρης και Πανιώνιος δεν θα αξιώσουν περισσότερα χρήματα λόγο εμπορικότητας, όπως έχουν υποστηρίξει αρχικά. Ουσιαστικά αυτή η εξέλιξη δρομολογεί εκ νέου συζητήσεις με την ΕΡΤ για να βρεθεί μια λύση, καθώς αυτή την ώρα όλα είναι στον αέρα. Οι εκπρόσωποι των ομάδων δεν περίμεναν τέτοιες εξελίξεις και οι τόνοι ανέβηκαν πολύ όταν ο εκπρόσωπος της διαφημιστικής εταιρείας άφησε να εννοηθεί ότι εάν δεν συμφωνούν με την πρόταση μπορεί να αποσυρθεί. Πάντως, η TAF βάση της σύμβασης έχει δικαίωμα για την τελική πρόταση, γεγονός που αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Ο ΠΑΟΚ φυσικά θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό για το ποσό που του αναλογεί από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Στον ΠΑΟΚ άλλωστε περιμένουν πως και πως τα πρώτα χρήματα και δε θα μπορούσαν να συμφωνήσουν με την πρόταση που έγινε. Για το λόγο αυτό ΠΑΟΚ και Πανιώνιος αντέδρασαν και πλέον θα ετοιμαστεί μία επιστολή από τον ΕΣΑΚΕ, με την θα ενημερώνονται όλοι ότι οι συζητήσεις θα γίνονται απευθείας με την ΕΡΤ.


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: