Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

«Δεν υπάρχει κόπωση στη Φιορεντίνα»

Την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα προτίθεται να χρησιμοποιήσει στο παιχνίδι της Φιορεντίνα με την Ουντινέζε ο Βιντσέντζο Μοντέλα, αφού θέλει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ιταλίας.

«Δεν υπάρχει κόπωση στη Φιορεντίνα»
Η πορεία της στο πρωτάθλημα χαρακτηρίζεται ως εξαιρετική από όλους. Αν και είναι μια καινούργια ομάδα, με νέο προπονητή, η Φιορεντίνα έχει καταφέρει να κερδίσει τη συμπάθεια και την εκτίμηση των περισσότερων. Ο Βιντσέντζο Μοντέλα είναι φιλόδοξος και ονειρεύεται ακόμα καλύτερες μέρες για την ομάδα του, τόσο στο Καμπιονάτο, όσο και στο Κύπελλο Ιταλίας, στο οποίο απόψε αντιμετωπίζει την Ουντινέζε. Ο νεαρός τεχνικός, μιλώντας πριν το παιχνίδι, ζήτησε από τους παίκτες του την πρόκριση.

«Το Κύπελλο μας ενδιαφέρει πολύ. Είναι ένας σημαντικός θεσμός, η κατάκτηση του τροπαίου είναι ένα όνειρο για όλους μας. Θέλουμε να φτάσουμε ως το τέλος. Μην ξεχνάμε πως, όποιος κατακτήσει το Κύπελλο, παίρνει, αυτομάτως, το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Κάτι που δεν μας αφήνει αδιάφορους. Θέλω, λοιπόν, όλοι οι παίκτες μου να δείξουν τη μέγιστη προσοχή και να πάρουν την πρόκριση», είπε αρχικά ο Μοντέλα.

Αυτό σημαίνει πως κόντρα στην Ουντινέζε δεν θα κάνετε πολλές αλλαγές; «Θα παίξει η καλύτερη ενδεκάδα. Αυτοί που είναι πιο έτοιμοι. Δεν θα σκεφτώ το επόμενο ματς πρωταθλήματος με την Παλέρμο. Στο μυαλό μου είναι μόνο η Ουντινέζε», τόνισε ο προπονητής των «Βιόλα».

Μετά από τις συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις, η ομάδα δεν παρουσιάζει σημάδια κόπωσης; «Δεν είναι κουρασμένη η ομάδα, ούτε σωματικά, ούτε ψυχολογικά. Εξάλλου και οι αντίπαλοί μας τα ίδια παιχνίδια με εμάς έχουν παίξει, για να μην πω πως εκείνοι, έχοντας και τα ματς της Ευρώπης, θα έπρεπε να είναι πιο κουρασμένοι. Τέτοιες δικαιολογίες δεν ανήκουν στη νοοτροπία μου», ήταν η σαφής απάντηση του Μοντέλα.

Πώς περιμένετε την Ουντινέζε; «Η ομάδα του Γκουιντολίν παίζει πολύ καλά τον τελευταίο καιρό. Αν και ξεκίνησαν με προβλήματα, αποδεικνύουν πως είναι μια δυνατή ομάδα, που θα μας δημιουργήσει προβλήματα. Θα είναι δύσκολος ο αγώνας».

Κλείνοντας, ο Μοντέλα είχε να πει δυο λόγια για τον Στέβαν Γιόβετιτς. «Ο Στέβαν είναι νέος και φιλόδοξος. Είναι ένα σπουδαίο ταλέντο και θέλει να εξελιχθεί. Αλλά για να μπορέσει να πάει σε άλλη, μεγαλύτερη ομάδα, θα πρέπει κάποιος να τον θέλει και κάποιος άλλος να τον πληρώσει. Για αυτό πιστεύω πως είναι άσκοπο να ασχολούμαστε με μια πιθανή αποχώρησή του. Για την ώρα είναι μαζί μας και αυτό είναι που μετράει», είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Φιορεντίνα.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: