Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ευτυχώς που υπήρχε κι ο Μαυρίας!!

Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με το ζόρι με 2-1 της Προοδευτικής στη ρεβάνς του 4-0, με τον Μαυρία να είναι η μοναδική… όαση του ματς.

Ευτυχώς που υπήρχε κι ο Μαυρίας
Η Προοδευτική προηγήθηκε νωρίς με τον Παναγιωτόπουλο (6’) και οι «πράσινοι» αντέδρασαν αργά. Στο 59’ ο νεαρός από την Ζάκυνθο τράβηξε όλη την άμυνα πάνω του και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Πετρογκόλ για το 1-1 και στο 83 με ένα υπέροχο σουτ αλά Κριστιάνο Ρονάλντο, ο MVP του ματς, Χάρης Μαυρίας έκανε το 2-1.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αδιάφορος σε ένα ματς που δεν έπρεπε. Γιατί, ναι μεν το 4-0 του πρώτου αγώνα του έδινε τέτοιο δικαίωμα, αλλά το γεγονός πως βασικοί ήταν οι πιτσιρικάδες που θα κληθούν να στηρίξουν την ομάδα μετά το… ξήλωμα των πιο έμπειρων από τον Αλαφούζο, ήταν απογοητευτικό.

Πως έπαιξε: Ο Ρότσα κατέβασε με 4-2-3-1 την ομάδα του. Ο Καπίνο ήταν κάτω από τα δοκάρια, και στην άμυνα, οι Τριανταφυλλόπουλος, Πίντο στόπερ, ο Μαρίνος δεξιά και ο Λαγός αριστερά. Στο κέντρο, οι Σό και Δώνης ήταν τα αμυντικά χαφ, ο Φουρλάνος μπροστά τους και στην επίθεση οι Μπαρμπαρούσης, Μαυρίας στα άκρα, δίπλα από τον φουνταριστό Πετρόπουλο.



Η Προοδευτική ξεκίνησε πολύ δυναμικά στο ματς δείχνοντας πως πιστεύει στην ανατροπή, δείγμα πολύ κακό, εάν λέγεσαι Παναθηναϊκός. Και στο 2’ κέρδισε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο πολύ επικίνδυνος Λέκας, όμως ο Καπίνο το έπιασε, σώζοντας από το αρχικό σοκ την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 6’, ο Λέκας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Δώνη και τροφοδότησε τον Παναγιωτόπουλο που από κοντά έκανε το 1-0!

Η Προοδευτική άρχισε να πιέζει πολύ ψηλά, όμως ο Παναθηναϊκός με τους Φουρλάνο και Σο κράταγε μπάλα και έκοβε τον… αέρα που προσπαθούσε να πάρει η κατά πολύ ασθενέστερη αντίπαλη ομάδα. Και μετά το 15’, ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων κόπασε και το «τριφύλλι» ανέβηκε πιο ψηλά με σκοπό να ισοφαρίσει. Όμως το θέμα ήταν πολύ κακό και οι ευκαιρίες στο υπόλοιπο ημίχρονο ήταν μετρημένες και όχι κλασσικές.

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Απογοητευτικά. Ο Παναθηναϊκός ήταν ελαφρώς καλύτερος αλλά η μπάλα έμπαινε στην περιοχή των δύο ομάδων, μόνο με αίτημα. Μέχρι το 59’. Σε εκείνο το σημείο ο Μαυρίας διένυσε πολλά μέτρα με την μπάλα εκμεταλλευόμενος την ταχυτητά του και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον αμαρκάριστο Πετρόπουλο ο οποίος ευστόχησε στο τετ α τετ κάνοντας το 1-1. Στην συνέχεια το «τριφύλλι» ήταν καλύτερο αφού ανέβηκε και η ψυχολογία του από την ισοφάριση και πίεζε την ομάδα του Κορυδαλλού, που πλέον κοίταζε τις αντεπιθέσεις.

Το πρέσινγκ του Παναθηναϊκού καρποφόρησε στο 83’, όταν ο Μαυρίας, κράτησε την μπάλα, έκανε την κίνηση προς τα έξω, γύρισε και σούταρε πολύ δυνατά πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ κάνοντας το 2-1. Από εκεί και πέρα τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό, έστω και δύσκολα, να παίρνει τη νίκη.



Προοδευτική(Δραγωνάκης-Ιωακειμ): Ζήνωνος, Κουσούρης, Χόρτσας, Παπανικόλας, Μπελέρης, Κακαράς, Βασιλάκος, Μακαρονάς(61’ Τζώρτζης), Λέκας, Επιτροπάκης(46’ Αργυρίου), Παναγιωτόπουλος

Παναθηναϊκός(Ρότσα): Καπίνο, Πίντο, Μαυρίας(89’ Μουζακίτης), Σο, Μπαρμπαρούσης(88’ Γιαννιτσάνης), Μαρίνος, Λαγός, Πετρόπουλος, Φουρλάνος, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης (73’ Ζέκα)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: