Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

«Μη διαλύσουμε την ομάδα με μια ήττα»

Τη διαφωνία του με την καρατόμηση βασικών ποδοσφαιριστών της ομάδας εξέφρασε ο Χουάν Ρότσα μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Προοδευτικής. «Θέλω το καλύτερο για τον ΠΑΟ, είτε είμαι εδώ είτε όχι».


«Μη διαλύσουμε την ομάδα με μια ήττα»
Ξεκάθαρες αποστάσεις από τις αποφάσεις του Γιάννη Αλαφούζου για εκκαθαρίσεις στο δυναμικό του Παναθηναϊκού μετά την ήττα στη Βέροια κράτησε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα σε δηλώσεις του μετά τη νίκη επί της Προοδευτικής για το Κύπελλο (2-1).

Ο Αργεντινός τεχνικός δεν έκρυψε πως διαφωνεί με τις αποφάσεις του προέδρου και προανήγγειλε συνάντηση μαζί του την Παρασκευή για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Μάλιστα μία τοποθέτησή του μπορεί να εκληφθεί και ως πιθανότητα αποχώρησης από τον πάγκο εφόσον οι αποφάσεις που ληφθούν δεν τον καλύπτουν.

«Γράφτηκαν διάφορα πράγματα. Ο Βύντρα και ο Σπυρόπουλος είναι δύο παίκτες που είναι 100% επαγγελματίες, είναι χρόνια στην ομάδα και έχουν δώσει τα πάντα. Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει», τόνισε ο προπονητής του «τριφυλλιού».

Διαβάστε αναλυτικά τις... βόμβες του Ρότσα στην συνέντευξη Τύπου:

«Είχαμε ένα 20ημερο πάρα πολύ καλό. Μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό είπα ότι έβλεπα τον κόσμο να φεύγει με χαμόγελα. Μεσολάβησε μια εβδομάδα μεχρι τη Βέροια που είχαμε χρόνο για να μπορέσουμε να δουλέψουμε. Υπήρξε μια ήττα που προκάλεσε πολύ μεγάλο θόρυβο. Η αιτία που βρίσκω για το αποτέλεσμα στη Βέροια είναι ότι η κούραση έφτασε σε ένα σημείο υψηλό. Βγήκε στο ματς με τη Βέροια. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ηρεμήσουμε. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν αυτά. 40 χρόνια έχω δει πάρα πολλά αρκεί να έχεις ψυχραιμία και να μην πετάς στα σύννεφα».

«Αυτό δεν είναι επίσημο. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που γράφτηκαν ότι θα φύγουν, παιδιά με πολύ μεγάλη προσφορά. Ειδικά οι Βύντρα, Σπυρόπουλος που είναι δύο παιδιά 100% επαγγελματίες και με ήθος. Βρίσκονταν σε μια πολύ καλή στιγμή της καριέρας τους. Ήρθε ένα ματς που ήμασταν όλοι κακοί. Και εγώ ήμουν κακός και ανέλαβα τις ευθύνες. Έχω μια συνάντηση με τη διοίκηση την Παρασκευή. Τίποτα δεν είναι επίσημο. Καμιά φορά μια ήττα προκαλεί περισσότερο θόρυβο απ' όσο πρέπει. Εγώ πρέπει να βγάλω μανικά και να σβήσω φωτιά όπως έκανα στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Έχω συνηθίσει τα δύσκολα. Δεν θα διστάσω να το πω δημόσια γιατί ξέρω τι θέλω».

«Ένα παιχνίδι δεν μπορεί να κρίνει κάποιες βάσεις. Ελπίζουμε όλοι αυτές τις μέρες να σκεφτούμε καλύτερα γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους. Ένα κομμάτι της δουλειάς μου είναι ότι δουλεύω πάνω στον άνθρωπο και όχι με μηχανές. Όλοι σκεφτόμαστε το ανθρώπινο κομμάτι του Παναθηναϊκού. Θα τα πούμε την Παρασκευή. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Αυτό που ξέρω είναι πως είμαι σίγουρος ότι δεν κρύβω τίποτα. Γιατί αυτός είμαι. Η αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό είναι πάρα πολύ μεγάλη. 19 είναι σήμερα; 19/12/79 ήρθα. Πονάω πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό και θα ήθελα το καλύτερο. Είτε είμαι είτε δεν είμαι στον Παναθηναϊκό».

«Είμαι στεναχωρημένος γιατί μια ήττα μας φέρνει σε αρκετά βήματα πίσω από όσα κάναμε. Όλα τα υπόλοιπα τα συζητώ με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά. Με μια γραμμή. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Από το πρώτο παιχνίδι είπα βήμα- βήμα και υπομονή. Θα δουλέψουμε μέχρι να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Επίσημα, τα ονόματα και το τι θα γίνει, θα βγουν από τον Παναθηναϊκό, εάν το θέλουν, την Παρασκευή. Με βλέπετε ότι είμαι στεναχωρημένος, αλλά ταυτόχρονα είμαι και χαρούμενος που είμαι στη μάχη. Οι μάχες έχουν απώλειες. Μπορεί η απώλεια να είμαι εγώ, αλλά όταν ξέρεις ότι είσαι σε μια μάχη, πάντα μπορεί να είσαι εσύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: