Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ο μεγάλος χορηγός του ΠΑΟΚ!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την αλλαγή στον χάρτη της ποδοσφαιρικής αγοράς και τα μεγάλα δώρα του Παναθηναϊκού στον Ιβάν Σαββίδη.
Είναι αμέτρητα τα παιδιά της ελληνικής αγοράς στα οποία άλλαξε ή αλλάζει λόγω κρίσης ο χάρτης. Κι είναι ασύλληπτη η ταχύτητα στην αλλαγή των δεδομένων, των μεγεθών των παικτών της κάθε αγοράς. Μεγάλες παραδοσιακές δυνάμεις χάνουν την έντασή τους ή/και εξαφανίζονται. Μικρότερες δυνάμεις, που ευνοούνται λόγω καλύτερης διαχείρισης, πιο σύγχρονης αντίληψης ή και της τύχης που δημιουργεί η στιγμή όταν ξαναμοιράζεται η τράπουλα, αλλάζουν αυτή την εποχή μέγεθος, δυναμική, προοπτική. Συμβαίνει και στην ποδοσφαιρική αγορά να αλλάζει αυτή την εποχή ο χάρτης.
Συμβαίνει σήμερα, τον Δεκέμβριο του 2012 ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται, εταιρικά, όπως και βαθμολογικά στη θέση νούμερο 2, ως ευνοημένος της εποχής: πάνω που εκείνος, δηλαδή η ΠΑΕ, βρήκε έναν πλούσιο με καλές ιδέες και επιχειρηματική αντίληψη για το ποδόσφαιρο, έσκασε η ΑΕΚ και σκάει ο Παναθηναϊκός. Κι είναι ειδικά ο τελευταίος, χάρη στα όσα κάνει από το καλοκαίρι ο Γιάννης Αλαφούζος, δίνει στον ΠΑΟΚ τη μεγάλη ευκαιρία να κόψει δρόμο και να κερδίσει χρόνο στο επιχειρηματικό πλάνο του Σαββίδη, διότι του στρώνει το χαλί για να διεκδικήσει το σεντόνι που θα του αλλάξει, επιχειρηματικά, εταιρικά και αγωνιστικά τις προδιαγραφές.
Δεν θα μπορούσε να το περιμένει αυτό ο Ζήσης Βρύζας το περασμένο καλοκαίρι για να το τάξει στον Ιβάν Σαββίδη και να τον δελεάσει περισσότερο προκειμένου να τον πείσει να επενδύσει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, τον καιρό που ο Σαββίδης το αποφάσιζε και έβαζε τα πρώτα εκατομμύρια στο ταμείο του ΠΑΟΚ ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας ήταν η τρίτη θέση, που θα έδινε στον σύλλογο τη δυνατότητα να διεκδικήσει στα πλέι οφ το εισιτήριο για την προκριματική φάση του Champions League. Διότι τον καιρό εκείνο ο ΠΑΟΚ ήταν η τρίτη ακριβότερη – σε ρόστερ – ομάδα του πρωταθλήματος, με μεγάλη – χρηματιστηριακή - απόσταση από τον Παναθηναϊκό.
Τέσσερις μήνες μετά, σήμερα, ο Παναθηναϊκός έχει προλάβει να κάνει δώρο στον ΠΑΟΚ τον Κατσουράνη, τον οποίο αφαίρεσε σε ένα πρωί από την ενδεκάδα του, έχει προλάβει να μείνει έντεκα βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ χάρη στην μακρά παραμονή του Ζεσουάλντο Φερέιρα και τις επιλογές που έκανε ο Πορτογάλος, μαζί με τη διοίκηση, στον σχηματισμό του ρόστερ. Και τούτες τις ώρες ο Παναθηναϊκός αποτελειώνει τη δουλειά, διώχνοντας ή στιγματίζοντας ποδοσφαιριστές του, ώστε να σιγουρευτεί ο ΠΑΟΚ ότι θα έχει να νοιάζεται, κάθε φορά που σκέπτεται τα προκριματικά του Champions League, τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο, και πάντως όχι τον Παναθηναϊκό.
Αν του το πρότειναν ως σχέδιο προς αγορά, δηλαδή ως έναν τρόπο για να αγοράσει την αποδυνάμωση του Παναθηναϊκού προς το συμφέρον του ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης, ένας πανέξυπνος επιχειρηματίας, θα το πλήρωνε τον Αύγουστο πολύ ακριβά. Γι' αυτό και σήμερα όλοι στη Θεσσαλονίκη αντιλαμβάνονται τον Γιάννη Αλαφούζο ως τον μεγάλο χορηγό του ΠΑΟΚ.
 
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: