Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Παναθηναϊκός, ένας ασθενής χωρίς γιατρειά…!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sday.gr για τον «βαριά άρρωστο» Παναθηναϊκό και εξηγεί πως έχει δημιουργηθεί όλο αυτό το κλίμα στο «τριφύλλι».

Παναθηναϊκός, ένας ασθενής χωρίς γιατρειά…
Ο Παναθηναϊκός, το τελευταίο διάστημα, βάδιζε σε ένα μονοπάτι παραλόγου. Από την ήττα με τη Βέροια και μετά, οι «ανορθογραφίες» ήταν πολλές και οι ακαταλαβίστικές πρακτικές ακόμη περισσότερες.
Διαρροές, αλλαγή προπονητή, αποδυτήρια χαμένα, παίκτες «ξενερωμένοι» κτλ.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την έλλειψη πόρων, με τα αποτελέσματα που δεν έρχονταν και φυσικά με το κακό ποδόσφαιρο, συνέθεσαν ένα… εκρηκτικό κοκτέιλ. Ένα «μίγμα» που οδήγησε σ’ αυτή την άρρωστη κατάσταση που βίωσαν όσοι βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο ισόπαλο 1-1 με τον Πανθρακικό.

Από τη μια, μια ομάδα απολύτως χαμένη, ψυχικά εξουθενωμένη και άδεια, από την άλλη, μια κατάσταση στην κερκίδα χαοτική, με μια μερίδα του κόσμου να αποδοκιμάζει Βύντρα και… λοιπούς συγγενείς και μια άλλη να χειροκροτεί, "αναγκάζοντας" την άλλη πλευρά να "μετακομίσει"... Κόσμο, που υποστηρίζει την ίδια ομάδα (!), να διχάζεται και 11 ποδοσφαιριστές στο χορτάρι να οπισθοχωρούν μετά το 1-0 για να κρατήσουν με… νύχια και με δόντια τη νίκη επί του «μεγαθήριου» που ονομάζεται Πανθρακικός.

Δεν χρειάζεται να μπούμε σε αναλύσεις για το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός ήταν μια απ’ τα ίδια (χωρίς πλάνο, δημιουργία, φαντασία, αργός και με μπόλικο άγχος) και από τύχη δεν γνώρισε την ήττα – ανατροπή από την ομάδα του Δερμιτζάκη.

Αυτό που πρέπει προβληματίζει περισσότερα απ’ όλα είναι όλη η κατάσταση στην ομάδα από την κορφή ως τα νύχια. Από τους χειρισμούς (όχι σε όλα, αλλά σε πολλά και σημαντικά) της διοίκησης, μέχρι το ποδοσφαιρικό τμήμα και το κλίμα στις κερκίδες. Μια κατάσταση άρρωστη, που κάνει τον Παναθηναϊκό να είναι βαριά ασθενής και τη γιατρειά, μέχρι στιγμής, να μη βρίσκεται. Μια γιατρειά που οφείλει να ψάξει να βρει η διοίκηση και οι μέτοχοι.

Υ.Γ.: Ξαναγράφω ότι κανείς δεν αμφιβάλλει για την προσπάθεια που κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος, σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για το «τριφύλλι». Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν έχει υποπέσει σε λάθη, που κοστίζουν. Από τα λάθη, οφείλεις να βγαίνεις «ωριμότερος», σε διαφορετική περίπτωση οδηγείσαι σ’ αυτή την «ασθένεια», που γράψαμε παραπάνω…

Υ.Γ.: Το ματς του Παναθηναϊκού με τον Πανθρακικό είναι στο πρώτο ημίχρονο. Φίλος του «τριφυλλιού», από τη θύρα των επισήμων, που έχει δίπλα του τον μικρό του γιο (περίπου 7 με 8 χρόνων) υποστηρίζει ότι ο Σπυρόπουλος έκανε πέναλτι στον Μίνγκα. Μια θέση παρακάτω, ένας άλλος οπαδός διαφωνεί και στρέφεται απέναντί του με απειλητικό ύφος. Αμέσως, η κατάσταση ξεφεύγει, οι δυο τους πιάνονται στα χέρια, με τον έντρομο πιτσιρικά να φωνάζει «μπαμπά, μπαμπά», βάζοντας τα κλάματα… Ανατριχίλα... Πραγματικότητα. Πραγματικότητα άρρωστη, όπως αυτή στον Παναθηναϊκό. Καληνύχτα…

πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: