Ο Γιώργος Καραγκούνης μιλάει για το αγγλικό ποδόσφαιρο, το οποίο θεωρεί πως του ταιριάζει, την άψογη συμπεριφορά των Βρετανών προς το πρόσωπό του, αλλά και την... μαγκιά της Εθνικής ομάδας.
«Μου έχουν φερθεί πολύ ωραία και είναι τόσο συγκινητικό να βλέπεις να έρχονται συμπατριώτες του για να σε δουν κάνοντας ταξίδι τεσσάρων και πέντε ωρών», αναφέρει αρχικά ο «Τυπάρας» στην «Real», για την συμπεριφορά των Άγγλων μετά τους τέσσερις πρώτους μήνες του στο «Νησί». Ο διεθνής άσος δείχνει να έχει προσαρμοστεί για τα καλά στην Πρέμιερ Λιγκ, λέγοντας μάλιστα για το αγγλικό ποδόσφαιρο ότι:
«Μου ταιριάζει... Μου ταιριάζει γιατί έχει ρυθμό. Έχει ρυθμό πολύ γρήγορο και για μένα το παν είναι ο ρυθμός στο παιχνίδι. Ζω με τον ρυθμό. Εδώ το παιχνίδι είναι καθαρό, τα μαρκαρίσματα είναι καθαρά, οι διαιτητές είναι καθαρό και αφήνουν τον αγώνα να εξελίσσεται για να μην ανακόψουν τον ρυθμό του. Είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο, αλλά σίγουρο το πιο απαιτητικό. Θέλω να κρατήσω την ομάδα όσο γίνεται ψηλά. Ζω το τώρα! Απολαμβάνω την μπάλα όσο εκεί που δεν παίρνει».
Παράλληλα ο «Κάρα» μιλάει και για την Εθνική ομάδα, τονίζοντας την ανάγκη να πάρει το εισιτήριο για τα γήπεδα της Βραζιλίας. «Μπορεί η Εθνική μας ομάδα. Πάντα στα δύσκολα τα καταφέρνει. Στα παιχνίδια που θέλουνε μαγιά είμαστε εκεί όλοι μάγκες καλώς εννοούμενοι. Αν φτάσουμε στη Βραζιλία, ατό θα είναι ένα όνειρο για όλους τους Έλληνες που περνάνε τώρα τόσο δύσκολες στιγμές. Θα είναι μια χαρά βρε αδερφέ. Αυτό θα είναι μία περηφάνια, μέσα στην κακομοιριά και στο φτύσιμο. Τώρα χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά να ξαναπούν οι Έλληνες τη λέξη Ελλαδάρα»!