Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Πετρόπουλος: «Δεν μου κάθεται η λέξη υποβιβασμός»

Όπως ο διάολος το λιβάνι αποφεύγει ο Αντώνης Πετρόπουλος να μιλά για υποβιβασμό της ΑΕΚ εκφράζοντας έτσι την πεποίθησή του για παραμονή της ομάδας του στη μεγάλη κατηγορία.

Πετρόπουλος: «Δεν μου κάθεται η λέξη υποβιβασμός»
Απαγορευμένη λέξη είναι για τον Αντώνη Πετρόπουλο ο υποβιβασμός, σε ό,τι αφορά στην ΑΕΚ. Ο σέντερ φορ της «Ένωσης» δεν θέλει καν να σκέφτεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως δηλώνει στη «Real News», και παρουσιάζεται αισιόδοξος για τη σωτηρία της ομάδας του. Τονίζει ωστόσο πως θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια γι’ αυτό κι ακόμη περισσότερα για να επιστρέψει η «Ένωση» στους τίτλους.

Παράλληλα αναφέρεται στο διαζύγιό του με τον Παναθηναϊκό, αλλά απαντά και στο ερώτημα αν θα αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό.

«Τα κεφάλια κάτω»

«Μου αρέσει να μιλάω με την δουλειά μου και συνήθως έτσι γινόταν με εμένα. Τώρα άλλαξε λίγο το πράγμα και δεν ξέρω γιατί, ωστόσο η ουσία είναι ότι πρέπει να έχουμε τα κεφάλια μας κάτω για να βοηθήσουμε την ΑΕΚ».

«Πιστεύω σε μένα και δεν αγχώνομαι»

«Δεν με αγχώνουν οι απαιτήσεις του κόσμου από μένα γιατί πιστεύω σε στον εαυτό μου και θέλω να δικαιώσω τους πάντες: τη διοίκηση, τον προπονητή, τους συμπαίκτες μου, τους οπαδούς μας. Από εκεί και πέρα, η προσπάθεια πρέπει να είναι κοινή, όχι μόνο του Πετρόπουλου. Όλοι μαζί κάθε φορά θα τα δίνουμε όλα για να βγάλουμε την ομάδα μας από τα δύσκολα».

Δεν φοβάται τα δύσκολα

«Έχω περάσει πολλά και ουσιαστικά ανδρώθηκα μέσα από τέτοιες καταστάσεις. Που θα πει ότι υπήρξα κι εγώ απλήρωτος μα συνέχισα, δεν το έβαλα κάτω. Η δύσκολη κατάσταση στην ΑΕΚ πρέπει να ξεπεραστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν γι’ αυτό κι ελπίζω γρήγορα να προκύψει καλό αποτέλεσμα».

Χρειάζονται πολλά για πρωτάθλημα

«Για να πάρεις πρωτάθλημα πρέπει τα πάντα να λειτουργούν στην εντέλεια. Να τα έχει βάλει όλα η διοίκηση στην εντέλεια, σε τάξη, να γίνουν και μία-δύο δυνατές μεταγραφές, να υπάρχει γήπεδο, βασικό αυτό. Το ΟΑΚΑ είναι αχανές με το ταρτάν γύρω-γύρω, δε το νιώθει ο παίκτης δίπλα του και ο αντίπαλος ως έδρα. Να υπάρχει πλάνο, χρήματα και στόχοι. Ένα-ένα πρέπει να γίνουν όλα αυτά, μα το σπουδαιότερο για την ώρα είναι η ομάδα να κερδίζει πόντους και να ανεβαίνει».

«Δεν μου κάθεται καλά η λέξη υποβιβασμός»

«Προετοιμασμένος είμαι για όλα. Πάντα. Όμως στην περίπτωση της ΑΕΚ θεωρώ αφενός ότι η τύχη βοηθάει τους δυνατούς και από την άλλη όλοι μας έχουμε προσόντα για καλύτερα. Το μόνο που μένει είναι να τα δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι. Δεν μου κάθεται καθόλου καλά η λέξη και αντ" αυτής λέω "αγώνας, θέληση, μάχη, πίστη».

Πρόγραμμα… φωτιά

«Έχει δύσκολη έδρα ο Άρης. Υπάρχουν 3-4 αγώνες μέσα στον μήνα που είναι φωτιά. Από την πλευρά μου νιώθω καλά και θεωρώ ότι είναι μέσα στις δυνατότητές μας το θετικό αποτέλεσμα».

«Κανένα παράπονο από Παναθηναϊκό και Φερέιρα»

«Δεν έχω κανένα παράπονο από κανέναν. Ούτε από τον Φερέιρα. Ήταν επιλογή του να μην παίζω, κάτι που θα πω απλά ότι με κούρασε και μαζί με πείσμωσε. Με έκανε να σκεφτώ την επόμενη μέρα και χαίρομαι που αυτή είναι στην ΑΕΚ».

«Ήθελα να φύγω από τον Παναθηναϊκό»

«Σίγουρα υπάρχει κρίση στον Παναθηναϊκό. Μπορεί η διοίκηση να θέλει να προχωρήσει σε ανανέωση Από την πλευρά μου ήθελα να φύγω, ήθελα να αγωνίζομαι, δεν γινόταν να παίζω μία στο τόσο, έπρεπε να δείξω ποιος είμαι, τι μπορώ να καταφέρω. Που ακόμα δηλαδή δεν έχω καταφέρει τίποτα, η σκληρή δουλειά συνεχίζεται, όμως μέσα από τις ευκαιρίες που παίρνεις δείχνεις τι μπορείς να κάνεις».

Θα πήγαινε στον Ολυμπιακό;

«Με τα τωρινά δεδομένα, όχι! Στη ζωή ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλούς και καλούς επιθετικούς. Κι εγώ δεν θα πήγαινα κάπου μόνο για τα λεφτά. Θέλω να παίζω, να ανεβαίνω επίπεδο. Και τα χρήματα θα έρθουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: