Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το πως... εισέπραξε εκείνος την ήττα και την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.
Στην Τρίπολη αποδείχθηκε περίτρανα ότι για το ισόπαλο αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Ατρόμητο Αθηνών δεν έφταιγε το… λεωφορείο. Δεν έφταιγε δηλαδή η τακτική του Νίκου Αναστόπουλου που επέλεξε να εξασφαλίσει τον βαθμό για την ομάδα του αδιαφορώντας για το θέαμα. Χαρακτηριστικά είχα γράψει ότι το πρόβλημα είναι του ΠΑΟΚ που δεν έχει «κλειδιά» και την απαιτούμενη τακτική για να ξεκλειδώσει πολυπρόσωπες άμυνες. 
 
Μακάρι να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα. Και γράφω μακάρι γιατί στον αγώνα με τον Αστέρα αποδείχθηκε ότι τα προβλήματα του ΠΑΟΚ είναι πολύ περισσότερα. Αυτή τη φορά δεν αντιμετώπισε μια ομάδα που έπαιζε πίσω από την σέντρα αλλά μια ομάδα που αγωνίστηκε με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς και -λυπάμαι που το γράφω αλλά…- αν είχε τύχη μπορούσε να κερδίσει τον Δικέφαλο με 2 ή και περισσότερα γκολ. 
 
Ο ΠΑΟΚ –κι αυτό λυπάμαι που το γράφω- στην Τρίπολη ήταν για λύπηση. Μια ομάδα που κινδύνευε σε κάθε φάση να δεχθεί γκολ ενώ παράλληλα σε όλη την διάρκεια του αγώνα δεν δημιούργησε ούτε μια σοβαρή ευκαιρία για να απειλήσει την αντίπαλη εστία. 
 
Ο ΠΑΟΚ ήταν στην Πελοπόννησο μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος. Έμοιαζε με σύνολο παικτών στην πρώτη μέρα της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Χωρίς σύστημα, χωρίς τακτική, χωρίς προσανατολισμό. Ηταν με διαφορά το χειρότερο παιχνίδι του Δικεφάλου στη διάρκεια της φετινής περιόδου. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έκανε με την κάκιστη απόδοση της τον Αστέρα Τρίπολης να μοιάζει με την Μπόκα Τζούνιορς. 
 
Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για την εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ. Αρκετά ασχοληθήκαμε με τις δικαιολογίες. Εφτά μήνες μετά την έναρξη της προετοιμασίας η ομάδα αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει. Δεν ευθύνονται ούτε οι απουσίες παικτών, ούτε ο αγωνιστικός χώρος των γηπέδων που αγωνίζεται, ούτε το σύστημα των αντιπάλων, ούτε ο διαιτητές, ούτε ο αέρας που φυσά στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας. 
 
Είναι πλέον ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι ευθύνονται για την απόδοση του ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι η ομάδα απλά… δεν βλέπεται. Δεν θέλω να ακούω συζητήσεις που συγκρίνουν το υλικό. Δηλαδή πόσο καλύτερο υλικό από τον ΠΑΟΚ έχουν η Καλλιθέα, ο Ατρόμητος Αθηνών και ο Αστέρας Τρίπολης; Ποιους παίκτες έχουν οι ομάδες που προαναφέρω και ποιους παίκτες έχει ο ΠΑΟΚ; Μην τρελαθούμε εντελώς. 
 
Αν ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει τον Ατρόμητο Αθηνών και τον Αστέρα Τρίπολης που θα αποτελέσουν βασικούς του αντιπάλους στα πλει οφ τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Πρόβλημα που πρέπει να απασχολήσει την τεχνική ηγεσία. Τον Γιώργο Δώνη δηλαδή και τους συνεργάτες του. Αν είναι ευχαριστημένοι απ΄ αυτό που παρουσιάζουν τότε είμαστε ΟΚ. Αν δεν είναι ευχαριστημένοι όμως οφείλουν να πάψουν να αναζητούν δικαιολογίες και να αναζητήσουν λύσεις που θα δώσουν στον ΠΑΟΚ την εικόνα που του ταιριάζει και όχι την εικόνα που παρουσιάζει και δεν τιμά κανέναν απ΄ όσους εργάζονται σήμερα στην ομάδα. 
 
Υ. Γ. Απογοητεύτηκα εντελώς και από τον Λώρενς στην Τρίπολη. Με όλο το σεβασμό στην ποδοσφαιρική του καριέρα αλλά και στην προσωπικότητα του, κόντρα στον Αστέρα θύμιζε παλαίμαχο ποδοσφαιριστή. Αν συνεχίσει έτσι καλύτερα να μένει στον πάγκο μέχρι να συνέλθει αν μπορεί να συνέλθει. Θα πάψει να εκτίθεται και να εκθέτει την τεχνική ηγεσία που τον χρησιμοποιεί.