Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Μέτρησε η ψυχή!!

Iσόπαλες 2-2 ήρθαν Γουέστ Μπρομ και Άστον Βίλα αν και οι γηπεδούχοι βρέθηκαν 2-0 πίσω στο σκορ.

Μέτρησε η ψυχή!
Σε τέτοια ντέρμπι, τα ψυχικά αποθέματα παίζουν καθοριστικό ρόλο. Η απόδειξη, ήρθε και στη μεγάλη κόντρα των West Midlands ανάμεσα στη Γουέστ Μπρομ και την Άστον Βίλα! Οι «baggies», αν και βρέθηκαν με δύο γκολ πίσω στο σκορ στη λήξη του πρώτου μέρους, εμφάνισαν… καρδιά λιονταριού και έφτασαν στο τελικό 2-2!

Πέρα ως πέρα δίκαιο το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, αφού οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο.

Μπορούσε να πάρει τη νίκη η ομάδα του Στιβ Κλαρκ, δημιουργώντας πολύ καλύτερες και περισσότερες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, όταν και… πήρε τα πάνω της.

Τέσσερα ματς χωρίς νίκη για τους «baggies», έξι παιχνίδια για τους «χωριάτες» που δεν κατάφεραν να κρατήσουν το 2-0 των πρώτων 45 λεπτών.

Το ματς:

Όταν το παιχνίδι ξεκινάει με αναγκαστική αλλαγή, τότε μόνο καλοί δεν είναι οι οιωνοί. Κι όμως! Η Άστον Βίλα μπορεί να πήρε… την κρυάδα στο 5ο λεπτό με τον τραυματισμό του Μπέικερ, στη θέση του οποίου πέρασε ο Λιτσάι, όμως επιθετικά… ήταν εξαιρετικά εύστοχη! Στην πρώτη καλή στιγμή, οι «χωριάτες» άνοιξαν το σκορ. Αφού, λοιπόν, «πάγωσε» το «Χόθορνς», η Βίλα πέτυχε και δεύτερο γκολ στην αμέσως επόμενη πολύ καλή ευκαιρία της! Ο Ενζόγκμπια βρήκε τον Αγκμπονλαχόρ από δεξιά που με ωραία ενέργεια έκλινε στην «καρδιά» της περιοχής και πλάσαρε με το αριστερό για το 2-0 στο 31ο λεπτό. Η συμπαγής, ουσιαστική και αποφασισμένη Άστον Βίλα, δεν σταματούσε και στο 41’ θα μπορούσε να έχει πετύχει και τρίτο γκολ, αν ο Λιτσάι δεν πλάσαρε πάνω στον Φόστερ, από θέση βολής.

Η Γουέστ Μπρομ πέτυχε το καλύτερο που θα μπορούσε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Παρουσιάζοντας πολύ διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το πρώτο μέρος, οι «baggies» μείωσαν πολύ γρήγορα. Από ωραία κίνηση και προστασία της μπάλας από τον Λουκάκου, ο νεαρός φορ την «έσπασε» έξω από την περιοχή στον Μπραντ που με πανέξυπνο αριστερό σουτ άφησε εμβρόντητο τον Γκουζάν και έγραψε το 2-1. Στο 68ο λεπτό, ο Οντεμβίγκι θα μπορούσε να έχει φέρει το ματς στα ίσια. Από «γέμισμα» στην περιοχή της Άστον Βίλα, «τσίμπησε» τη μπάλα μπροστά από τον Γκουζάν, όμως η ταχύτητά της και η θέση του σώματος του ποδοσφαιριστή δεν τον βοήθησαν στο σουτ που έφυγε πολύ ψηλά, άουτ. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει φοβερό ρυθμό, με τη Γουέστ Μπρομ να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, αλλά και την Άστον Βίλα να ψάχνει με την πρώτη ευκαιρία το τρίτο γκολ που θα τελείωνε το ματς. Οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα ένα καλό σουτ με τον Οντεμβίγκι στο 78’, με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 84’, όμως, δεν αστόχησε και δεν συγχώρησε! Με γυριστό σουτ από τη μικρή κεφαλιά, έπειτα από κεφαλιά – πάσα του ΜακΌλεϊ για το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Τζόουνς, ΜακΌλεϊ, Όλσον, Ρίτζουελ, Μόρισον, Ντόρανς (82’ Ρόσενμπεργκ), Γιάκομπ (35’ Τόμας), Μπραντ (93’ Θορν), Λουκάκου, Οντεμβίγκι

Άστον Βίλα: Γκουζάν, Φλάαρ, Κλαρκ, Μπέικερ (5’ Λιτσάι), Λόουτον, Γουέστγουντ, Ντελφ (52΄Μπάναν), Ενζόγκμπια (66’ Χόλμαν), Μπένετε, Αγκμπονλαχόρ, Μπεντεκέ

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: