Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

«Σκληρή» η Τρόικα, αισιοδοξία για Βιντιάδη!!

Τη σκληρή στάση της Τρόικας απέναντι στο αίτημά της για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των χρεών αντιμετωπίζει η ΑΕΚ. Αισιόδοξα τα μηνύματα εν όψει της επιστροφής Βιντιάδη από την Κίνα.

«Σκληρή» η Τρόικα, αισιοδοξία για Βιντιάδη
Η συντριπτική πλειοψηφία των χρεών της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι αυτά προς το κράτος, αλλά φαίνεται πως δεν θα απαλλαγεί εύκολα από αυτά. Ο Ανδρέας Δημητρέλος είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, για να ενημερωθεί σχετικά με το αίτημα της «Ένωσης» να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων για την αποπληρωμή των οφειλομένων με ταυτόχρονη μείωση του μηνιαίου ποσού που απαιτείται για αυτό το σκοπό. Αυτά που άκουσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν ήταν ευχάριστα, καθώς η κυβέρνηση-ως δέσμια των δανειστών-αναφέρει πως η Τρόικα εξακολουθεί να διατηρεί σκληρή στάση και να μην προχωρά σε τέτοιου είδους διευκολύνσεις. Εφόσον δεν αλλάξει η στάση αυτή, το μηνιαίο κόστος της ΠΑΕ μόνο για τις οφειλές αυτές θα είναι περίπου 600.000 ευρώ, την ώρα που η διοίκηση σε συνεννόηση με τον Δημήτρη Βιντιάδη επιδίωκε να το κατεβάσει ακόμη και στο μισό.

Έρχεται ο Βιντιάδης, θετικά τα μηνύματα

Κι ενώ τα μηνύματα από την κυβέρνηση είναι αρνητικά, αυτά από τον Δημήτρη Βιντιάδη είναι θετικά. Ο 32χρονος εφοπλιστής επιστρέφει μέχρι τη Δευτέρα (ενδεχομένως και σήμερα) στην Ελλάδα μετά τις επαφές που είχε στην Κίνα για τη συγκέντρωση επιπλέον κεφαλαίων. Ο Ανδρέας Δημητρέλος μίλησε χθες τηλεφωνικά με τον Βασίλη Βιντιάδη, ξάδερφο και εκ των συνεργατών του υποψηφίου επενδυτή, και φέρεται να άκουσε πως οι επαφές στην Ασία πήγαν πολύ καλά. Νεότερα αναμένονται με την άφιξη Βιντιάδη, αλλά μοιάζει δύσκολο να χαλάσει το deal επειδή έχουν συγκεντρωθεί τα 13 από τα 17 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για το τριετές πλάνο που θέλει να εφαρμόσει.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ 50.000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν από τους Supporters. Ένα μεγάλο μέρος από τα χρήματα αυτά θα διατεθεί για να πληρωθούν οι υπάλληλοι της ΠΑΕ (τους οφείλονται περίπου πέντε μήνες), ενώ τα υπόλοιπα για ανάγκες της ομάδας.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: