Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Restart την κατάλληλη στιγμή!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την απομάκρυνση του Λεονάρντο Ζαρντίμ από τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Restart την κατάλληλη στιγμή
Η απομάκρυνση του Ζαρντίμ ήταν μάλλον αναμενόμενη. Ο Πορτογάλος δεν κατάλαβε ποτέ που ήρθε και τι ζητάνε από αυτόν. Ναι, στατιστικά φεύγει αήττητος και ο Ολυμπιακός είναι μέσα σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτά λένε οι αριθμοί. Η εικόνα στο γήπεδο όμως έδειχνε ότι χρειαζόταν άμεσα αλλαγή. Οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν restart μετά το απαιτούμενο ηλεκτροσόκ με την φυγή του πρώην τεχνικού της Μπράγκα.

Με μια πρώτη ματιά, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να γίνει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Κίνδυνος στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει. Διαφορά μεγάλη έχει, μέσα στο κύπελλο είναι, ενώ έχει ένα μήνα μέχρι να παίξει με τη Λεβάντε. Οποιος έρθει τώρα θα έχει το χρόνο για να στρώσει την ομάδα. Για την ακρίβεια έχει τους παίκτες για να τους κάνει ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και δεν σπάει τα νεύρα των οπαδών της. Φυσικά και είναι ζητούμενο να πάρει αήττητος το πρωτάθλημα και το κύπελλο, αλλά και να κάνει κάτι καλό στην Ευρώπη.

Θα πρέπει απλά όμως να στρώσει την ομάδα. Να εμπνεύσει τους παίκτες και να αποκτήσει επαφή μαζί τους όπως και με τον κόσμο. Γιατί δεν έκανε ο Ζαρντίμ; Αυτό ήταν δικό του πρόβλημα που δεν το έλυσε ποτέ αν και είχε και χρόνο και όλα τα υλικά για να το κάνει. Ο Ολυμπιακός, όπως κάθε ομάδα σε ανάλογη περίπτωση, δεν κοιτάει πίσω.

Το τι δεν έκανε ο Πορτογάλος είναι παρελθόν και κυρίως θέμα προς ανάλυση από τον επόμενο που θα έρθει για να δώσει την εικόνα που θέλει η διοίκηση και ο κόσμος στην ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» αρέσκονται στο ισπανικό μοντέλο. Η κληρονομιά του Βαλβέρδε ήταν βαριά. Δεν αλλάζει ευκολα τσιπάκι. Πρώτα από όλα οι παίκτες και μετά οι υπόλοιποι. Ο Ολυμπιακός όμως δεν χρειάζεται εσωστρέφεια μήτε βαθιά ανάλυση για το τι δεν έγινε. Το ξέρουν και το έχουν καταλάβει όλοι.

Για αυτό άλλωστε έφυγε ο Ζαρντίμ. Αν δεν το είχαν κάνει, ο Πορτογάλος θα ήταν ακόμη στη θέση του. Αν κάποιος από το εξωτερικό και κυρίως από τη χώρα του Ζαρντίμ δει τη βαθμολογία και την πορεία του Ολυμπιακού θα απορήσει για την κίνηση αυτή. Στον Πειραιά όμως έχουν μάθει αλλιώς. Χρόνια τώρα.

Η απλή βαθμοθηρία και η στείρα κατάκτηση τίτλων δεν είναι το μοναδικό ζητούμενο. Ειδικά όταν έχει ξεφύγει από τον δεύτερο τόσο πολύ, η καλή μπάλα μπαίνει σε προτεραιότητα. Οι μαθητές θέλουν από τον δάσκαλο να τους μεταδίδει σωστά αυτά που θέλει κι εκείνοι να το αποδίδουν σωστά σε κάθε διαγώνισμα.

Γιατί δεν έγινε νωρίτερα η απομάκρυνση του Ζαρντίμ; Γιατί δεν τον άφησαν να μείνει ως το τέλος αφού ο τίτλος έχει ουσιαστικά κατακτηθεί. Τι όφελος έχει αυτή η κίνηση; Ολα αυτά τα ερωτήματα έρχονται πρώτα πρώτα στο μυαλό, αλλά ο Ολυμπιακός είναι αλλιώς. Με την διοίκηση να έχει λύσει όλα τα προβλήματα των παικτών τι απομένει σε αυτούς και τον προπονητή τους; Να παίξουν μπάλα. Αυτό δεν έγινε ποτέ φέτος. Η υπομονή εξαντλήθηκε και το τέλος αναπόφευκτο. Δεν ρισκάρει τίποτα ο Ολυμπιακός. Μόνο καλύτερα μπορεί να πάει. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές δεν θα έχουν πια καμία δικαιολογία. Ο κόσμος θα ξέρει ότι αυτό που έπρεπε να γίνει, έγινε. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε. Γκρίνια για τον προπονητή τέλος. Δικαιολογίες τέλος...

ΥΓ: Για αυτόν τον Παναθηναϊκό τα λόγια έχουν χάσει τη σημασία τους. Η όλη κατάσταση παραπέμπει σε παράνοια. Από την εξέδρα, τα γραφεία μέχρι τον αγωνιστικό χώρο. Πλήρης κατάρρευση, κυνήγι φαντασμάτων, έλλειψη στόχων, στοχοποίηση παικτών, αδυναμία να πάρει αποτέλεσμα. Τα πάντα είναι λάθος. Το ερώτημα είναι μόνο ένα: Τι άλλο θα δούμε φέτος από τον ΠΑΟ;



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: