Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Από τον Απρίλη του ‘82!

Στις 11 Απριλίου 1982 ήταν η τελευταία ισοπαλία σε ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Για πρώτη φορά πήγε βαθμό απέναντι στους Πειραιώτες ο Δώνης ως προπονητής. Δεν κουνήθηκαν αρκετά τα δίχτυα των τερμάτων.

Από τον Απρίλη του ‘82
Τριάντα ένα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να δούμε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να έρχονται ισόπαλοι στην Αθήνα, χωρίς να καταφέρουν να παραβιάσουν ο ένας την εστία του άλλου.

Η τελευταία φορά που είχε γίνει κάτι τέτοιο ήταν στις 11 Απριλίου 1982, όταν το ματς ανάμεσα στις ομάδες είχε λήξει 0-0 και πάλι στο «Καραϊσκάκη».

Μόλις έξι γκολ έχουν σημειωθεί στην 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και είναι τα λιγότερα στο φετινό πρωτάθλημα, εκτός και αν στο παιχνίδι Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης επιτευχθούν περισσότερα από τρία τέρματα.

Στην 1η και τη 17η αγωνιστική είχαν μπει από εννέα γκολ.

Το sport-fm.gr σάς αναλύει -με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών- την εικόνα της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 27ης αγωνιστικής

*** Πριν από 26 χρόνια είχε σημειωθεί η τελευταία ισοπαλία σε ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, την 1η Μαρτίου 1987, οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 1-1 (84' Κωστίκος - 67' Σκαρτάδος) σε ένα παιχνίδι που είχε φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ. Όσον αφορά το «Καραϊσκάκη», πηγαίνουμε ακόμη πιο πίσω, στις 11 Απριλίου 1982, όταν οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, όπως και χθες.

*** Το θέμα, όμως, είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σκοράρει για πρώτη φορά στη φετινή Σούπερ Λίγκα και έτσι δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει και το τελευταίο ρεκόρ του Παναθηναϊκού του 1964 που ήλπιζε να ισοφαρίσει. Οι «πράσινοι» του Μπόμπεκ παραμένουν η μοναδική ομάδα που έβαλε γκολ σε όλους τους αγώνες της. Το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο δεν σκόραρε ο Ολυμπιακός ήταν στην περσινή ήττα από την Κέρκυρα με 1-0, πάλι στο Καραϊσκάκη!

*** Χωρίς αμφιβολία ένας από τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν ο Σαρλ Ιτάντζ, ο οποίος είχε αποσπάσει 0-0 στο Καραϊσκάκη και στο ντεμπούτο του στην Α' Εθνική! Ως παίκτης της Καβάλας, τον Σεπτέμβριο του 2010.

*** «Λευκή» ισοπαλία στο γήπεδό του έφερε ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά μετά τις 16 Μαΐου 2010 με αντίπαλο τον Άρη για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Σε κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, το τελευταίο 0-0 ήταν κόντρα στην Skoda Ξάνθη στις 28 Μαρτίου 2010.

*** Τον πρώτο εκτός έδρας βαθμό τον Ολυμπιακό κατάφερε χθες να αποσπάσει ο Γιώργος Δώνης ως προπονητής, αφού στα προηγούμενα εννέα με Λάρισα, ΑΕΚ και Ατρόμητο είχε ισάριθμες ήττες.

*** Τέλος στο αρνητικό σερί με τις εντός έδρας ήττες έβαλε η Skoda Ξάνθη, η οποία όμως συμπληρώσει τέσσερις αγώνες χωρίς να έχει πετύχει γκολ. Η τελευταία φορά που οι Ακρίτες είχαν βρει δίχτυα στη νίκη (2-0) επί του Πλατανιά στις 2 Φεβρουαρίου.

*** Από την πλευρά του, ο Ατρόμητος κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην ακριτική πόλη και δεν φοβάται μήπως η σεζόν τελειώσει με άσχημο τρόπο. Το 2007-08, όταν πέτυχε τη μοναδική νίκη του εκεί, υποβιβάστηκε στη Β' Εθνική και το 1987-88, όταν απέσπασε ισοπαλία, είχε πέσει στη Γ'!

*** Μόλις έξι γκολ έχουν σημειωθεί στην 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, όμως τα τέσσερα έχουν σημειωθεί από Έλληνες ποδοσφαιριστές! Μάλιστα, τα έξι γκολ που έχουν επιτευχθεί στους επτά αγώνες της αγωνιστικής είναι τα λιγότερα στο φετινό πρωτάθλημα, εκτός και αν το σημερινό παιχνίδι ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Αστέρα Τρίπολης έρθει… over (δηλαδή να μπουν περισσότερα από τρία γκολ στον αγώνα). Στην 1η και τη 17η είχαν σημειωθεί από εννέα γκολ.

*** Ο Πλατανιάς ακολουθεί τα χνάρια του Ολυμπιακού Βόλου της σεζόν 2010/11, όταν είχε κερδίσει μέσα στην ίδια χρονιά τρεις φορές τον Παναθηναϊκό. Τώρα, όμως, θέλει νίκη επί του Ολυμπιακού στα Περιβόλια, την επόμενη αγωνιστική, για να γίνει η δεύτερη «νεοφώτιστη» ομάδα (μετά τον Αστέρα Τρίπολης το 2007/08) που είχε καταφέρει να κερδίσει και τους τρεις μεγάλους του τέως ΠΟΚ!

*** Ο Πανθρακικός κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα του Άρη, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει για έκτο συνεχές παιχνίδι (568 αγωνιστικά λεπτά). Οι επιδόσεις της ακριτικής ομάδας δεν ήταν τόσο άσχημες ούτε τη σεζόν 2009/10, όταν είχε υποβιβαστεί από τον πρώτο γύρο στη β’ κατηγορία.

*** Η προηγούμενη εκτός έδρας «λευκή» ισοπαλία της ΑΕΚ στην πρώτη κατηγορία ήταν ξανά στη Λιβαδειά πριν από τρία χρόνια. Συγκεκριμένα στις 11 Απριλίου 2010 και χθες η Ένωση κατάφερε να διευρύνει το αήττητο σερί της κόντρα στον Λεβαδειακό, χωρίς να έχει δεχθεί γκολ σε έξι ματς. Η τελευταία φορά που είχε παραβιαστεί η «κιτρινόμαυρη» εστία ήταν στις 29 Οκτωβρίου 1994, στη μοναδική ήττα (2-1) της ΑΕΚ σε 12 αγώνες.

*** Εννέα αγώνες χωρίς νίκη συμπλήρωσε ο Λεβαδειακός, χωρίς όμως να απειλείται η χειρότερη επίδοση της ιστορίας του. Την σεζόν 1994/95, όταν και υποβιβάστηκε, είχε μείνει χωρίς νίκη για 15 διαδοχικούς αγώνες, διάστημα στο οποίο είχε και 12 σερί ήττες! Ο Γιάσμινκο Βέλιτς, παρέμεινε αήττητος και στον τέταρτο αγώνα του ως πρώτος προπονητής στην Α' Εθνική. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: