Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Βονόρτας: «Τιμή μου που με εμπιστεύονται»

Για το που θα πέσει το βάρος: "Το βάρος θα πέσει στο να βγάλουν οι παίκτες ότι περισσότερο μπορούν. Να επανέλθουν σε καλή ψυχολογική κατάσταση και σε κάποιες βασικές λειτουργίες της ποδοσφαιρικής ομάδας".

Τις πρώτες του τοποθετήσεις ως προπονητής του Παναθηναϊκού, έκανε πριν τη σημερινή προπόνηση, ο Γιάννης Βονόρτας, που αντικατέστησε τον Φάμπρι στον πάγκο των "πρασίνων".

"Καταρχήν, θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση. Είναι τιμή για μένα που με εμπιστεύεται αυτήν την περίοδο, η οποία είναι μια δύσκολη περίοδος για το Σύλλογο. Είναι πρόκληση για κάθε προπονητή να κάθεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού και εγώ είμαι άνθρωπος των προκλήσεων. Αγαπάω τον Παναθηναϊκό και φυσικά θα αποδεχόμουν το κάλεσμα αυτό για να βοηθήσω όσο μπορώ τον σύλλογο αυτή τη δύσκολη στιγμή" ήταν οι πρώτες δηλώσεις του τεχνικού. ενώ συνέχισε:


Για το εάν θα περιμένουμε μία νέα ενδεκάδα με πολλά νέα παιδιά: "Αν υπάρχουν νέα παιδιά που μπορούν να έχουν απόδοση ίδια ή καλύτερη με τους ξένους που λέτε, φυσικά. Ψάχνουμε να δούμε ποιοι παίκτες μπορούν να αποδώσουν καλύτερα. Όλοι οι παίκτες ξεκινάνε από το ίδιο επίπεδο για μένα. Δεν έχω εικόνα από τους νέους παίκτες. Δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα. Μέσα από τις προπονήσεις όποιος προσπαθεί και όποιος μπορεί να αποδώσει αυτά που χρειάζεται θα είναι στην ομάδα".

Για το εάν θα υπάρξει άμεσος συνεργάτης: "Ακόμα δεν το έχουμε δει αυτό. Σίγουρα, θα συνεχίσει ο Καλαποθαράκος τον οποίο εγώ είχα φέρει στην Παιανία, αλλά δεν είχαμε καταφέρει να συνεργαστούμε και ο κ. Κορέια που ήταν και αυτός εδώ σαν βοηθός του Φάμπρι".

Για το ποια είναι τα νέα στοιχεία που θέλει να βάλει: "Τα στοιχεία είναι τα ίδια που προσπαθήσαμε και βάλαμε με τον Ρότσα. Εμείς θέλουμε να έχουμε την μπάλα περισσότερο στα πόδια μας για να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να μην κινδυνεύουμε. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα παίξουμε με παθητικό ρόλο, αλλά να είμαστε εμείς κυρίαρχοι του παιχνιδιού και να ελέγχουμε το ματς".

Για τον κόσμο: "Ο κόσμος του Παναθηναϊκού όπως και εγώ είναι κοντά στην ομάδα παρά τις πίκρες. Όπως έρχονται έτσι στο γήπεδο και είδα πολύ κόσμο στο τελευταίο παιχνίδι. Είδα κόσμο να δείχνει διάθεση να γεμίζει το γήπεδο από αγωνιστική σε αγωνιστική. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος στηρίζει την ομάδα. Αρκετοί προτιμούν να μείνουν εξαιτίας της εικόνας της ομάδας. Όσοι είναι Παναθηναϊκός είναι για πάντα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: