Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Το… φόβο τους να’ χουν οι «αιώνιοι»

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για τη νίκη του Πανιωνίου επί του Παναθηναϊκού, που αποδεικνύει πως… παίζουν και άλλοι μπάσκετ.

Το… φόβο τους να’ χουν οι «αιώνιοι»
Μετά τον ΠΑΟΚ, που κέρδισε τον Ολυμπιακό, ήρθε και ο Πανιώνιος με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού να αποδείξει πως οι «αιώνιοι» δεν παίζουν τελικά μόνοι τους στην Α1.

Ασφαλώς οι διαφορές, ποιοτικές, ποσοτικές και… οικονομικές, των δύο Ευρωπαίων από τις υπόλοιπες ομάδες παραμένουν τεράστιες. Ωστόσο πρώτα οι Θεσσαλονικείς και κατόπιν οι Νεοσμυρνιώτες επιβεβαίωσαν πως το δίπολο δεν είναι μόνο του. Και φάνηκαν έτοιμοι και ικανοί, όταν «ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι» εμφανίζονται από καταπονημένοι και προσηλωμένοι σε άλλους στόχους, μέχρι χαλαροί και αλαζόνες απέναντι στους υποδεέστερούς τους, να τους τιμωρήσουν.

Η άριστη τακτική του Γιάννη Σφαιρόπουλου, το πάθος των παικτών του, η φλεγόμενη έδρα και ασφαλώς το ταλέντο και η υγεία που βγάζει ο Πανιώνιος ήταν στοιχεία ικανά να φέρουν τη νίκη απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό εμφανώς εξουθενωμένο από τους διαδοχικούς «τελικούς» στην Ευρωλίγκα, εγκεφαλικά βραχυκυκλωμένο (ενδεικτικά τα εννέα λάθη του κομπιούτερ Διαμαντίδη), άνευρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και στο τέλος… νευρικό. Ενώ οι γηπεδούχοι διψούσαν για αίμα και το μάτι τους γυάλιζε για να βάλουν τέλος στη δυσμενέστατη παράδοσή τους απέναντι στο «τριφύλλι», αλλά και για να παραμείνουν στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο, οι φιλοξενούμενοι είχαν εμφανώς μικρότερο κίνητρο και έμοιαζαν να συμβιβάζονται πιο εύκολα στο τέλος με την ήττα.

Ασφαλώς μοιάζει από πολύ δύσκολο ως απίθανο ο Πανιώνιος ή ο ΠΑΟΚ, ακόμη και με πλεονέκτημα έδρας που λέει ο λόγος, να αποκλείσουν τους ξεκούραστους και με κίνητρο Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό σε μία σειρά που κρίνεται στις τρεις νίκες, στην οποία διακυβεύονται πολλά και δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης και αδιαφορίας. Όμως οι δύο πλησιέστερες των «αιωνίων» σε ανταγωνιστικότητα ομάδες της Α1 φρόντισαν να υπενθυμίσουν σε αυτούς (αλλά και σε πολλούς φιλάθλους και δημοσιογράφους που συχνά ξεχνάμε ότι το άθλημα δεν είναι ΜΟΝΟ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός) πως υπάρχουν και αυτοί στον μπασκετικό χάρτη. Κι αν τα φαβορί κάνουν το ολέθριο λάθος να τους υποτιμήσουν, να τους αντιμετωπίσουν ως ευκαιρία για ξεκούραση ή χαλάρωμα εν όψει Ευρωλίγκας, θα το πληρώσουν ακριβά.

Το φόβο τους να’ χουν δηλαδή…

Σε κάθε περίπτωση, νίκες σαν αυτές του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου επί του Παναθηναϊκού είναι χρήσιμες για όλους. Για τους νικητές επειδή επιβραβεύουν τους κόπους τους και τους δίνουν δύναμη να συνεχίσουν με μεγαλύτερες βλέψεις. Για τους ηττημένους επειδή τους προσγειώνει και τους υπενθυμίζει πως δεν είναι άτρωτοι. Και για όλους τους φιλάθλους επειδή αποδεικνύεται πως οι «αιώνιοι» τελικά δεν χάνουν μόνο όταν τίθενται αντιμέτωποι μεταξύ τους και υπάρχει ενδιαφέρον σε άλλα παιχνίδια πέραν των ντέρμπι και των τελικών.

ΥΓ: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός υποδέχτηκαν τις ήττες τους σε Πυλαία και Νέα Σμύρνη με παράπονα για τη διαιτησία. Το όποιο δίκιο μπορεί να έχουν, χάνεται αυτομάτως… Τι να πουν και οι υπόλοιποι; πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: