Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Βέλιτς: «Μη μας γίνει έμμονη ιδέα…»

Δεν πρέπει η νίκη να γίνει έμμονη ιδέα στους παίκτες του Λεβαδειακού, οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν στα τελευταία εννιά ματς του πρωταθλήματος, όπως δήλωσε ο Βέλιτς στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Βέλιτς: «Μη μας γίνει έμμονη ιδέα…»
Την παραμονή του Λεβαδειακού στη Σούπερ Λίγκα και όχι η νίκη της ομάδας μετά από εννιά αποτελέσματα χωρίς «τρίποντο» έθεσε ως στόχο ο Γιάσμινκο Βέλιτς, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, δεν πρέπει να μας γίνει έμμονη ιδέα πότε θα κάνουμε την πρώτη μας νίκη και να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας», τόνισε ο Βόσνιος τεχνικός.

Όσον αφορά το χθεσινό ματς, ο 48χρονος προπονητής ανέφερε: «Είχαμε κάποιες φάσεις περισσότερες από την ΑΕΚ και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι παραπάνω, αλλά και αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να το αποδεχθούμε».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάσμινκο Βέλιτς στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για τη δουλειά που έκανε στο διάστημα από τότε που ανέλαβε τον Λεβαδειακό

«Μετά από τους αγώνες πρέπει να μιλούν οι ποδοσφαιριστές και όχι οι προπονητές, εκείνοι είναι οι πρωταγωνιστές. Τώρα μιλάω εκ μέρους των ποδοσφαιριστών του Λεβαδειακού. Υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας πολύ καλοί παίκτες. Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα και ήρθε η δική μου συνεργασία, δεν άλλαξαν πολλά πράγματα στην ομάδα. Έβαλα κάποιες προτεραιότητες και μεθοδικά προσπαθήσαμε να αλλάξουμε μικροπράγματα. Μερικές φορές οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Ο Λεβαδειακός έχει πολύ καλούς παίκτες, όμως έχει πολλές αγωνιστικές να πάρει μία νίκη. Στα τελευταία εννιά ματς έχει πετύχει 4 γκολ και έχει δεχθεί 16 τέρματα. Η ομάδα έχει να κερδίσει από τα μέσα Ιανουαρίου. Όλα είναι εύκολα και δύσκολα, αφού εξαρτώνται από τη διάθεση των ποδοσφαιριστών και να αφομοιώνουν τα όσα τους λέμε. Η ανταπόκρισή τους την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πολύ καλή
».

Για την αλλαγή που υπήρξε στην ομάδα της Βοιωτίας

«Δεν φταίει μόνο ένα πράγμα στην ομάδα. Δεν με απασχολεί τι έγινε στο παρελθόν. Προσπαθώ να αναλύσω κάποια δεδομένα. Ασχέτως με την στατιστική και τα χαμένα ματς, όπου δεν βάζουμε πολλά γκολ και δεχόμαστε πολλά περισσότερα. Εκείνο που αντιλήφθηκα εγώ είναι έλλειψη αγωνιστικής οργάνωση. Αυτό προέρχεται από τη σωστή αμυντική λειτουργία, τις κοντινές γραμμές μέσα στο γήπεδο. Αντιμετωπίσαμε έναν διαφορετικό αντίπαλο από τις υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λίγκας, αφού ίσως είναι η μοναδική που παίζει 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο.

Παίξαμε με μία νεανική ομάδα, που αξίζει να είναι πιο ψηλά στην βαθμολογία. Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να έχουμε πιο σωστή αγωνιστική φιλοσοφία και αυτό μεταφράζεται με το μηδέν πίσω. Είχαμε κάποιες φάσεις περισσότερες από την ΑΕΚ και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι παραπάνω, αλλά και αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να το αποδεχθούμε
».

Για το αν έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση παραμονή

«Πάντα σε τέτοιες ομάδες υπάρχει αυτό το κλίμα, να καθαρίζουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μαθηματικά δεν έχουμε καταφέρει αυτό τον στόχο και εδώ που βρίσκεται στόχο δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό μας. Πρέπει να εξασφαλίσουμε οριστικά την παραμονή μας. Πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, δεν πρέπει να μας γίνει έμμονη ιδέα πότε θα κάνουμε την πρώτη μας νίκη και να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας».

Για το μέλλον του στην ομάδα

«Υπάρχει συμφωνία μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς. Έχω συνηθίσει τόσα χρόνια που είμαι στο χώρο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα ή το εξωτερικό να δουλεύω για το παρόν και το μέλλον. Το παρόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πιο έντονο από το μέλλον. Μακάρι αυτό να άλλαζε κάποια στιγμή. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: