Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Στον τελικό τις διαφορές τους!!

Γιατί ο Ολυμπιακός δεν έκανε το παιχνίδι του και πώς μπλοκαρίστηκαν οι Τζιμπούρ – Αμπντούν; Πόσο εύκολα πήρε την ισοπαλία ο ΠΑΟΚ και γιατί οι δυο τους θα τα ξαναπούν στο Κύπελλο;
«Ντου στα Αποδυτήρια» μετά το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-0. Γράφει ο γνωστός – άγνωστος του sportdog.
Στην Τούμπα το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός ήρθε ισοπαλία. Στο Γ. Καραϊσκάκης το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ ήρθε ξανά μανά «Χ». Μια η άλλη, δηλαδή. Άρα; Η λογική λέει ότι οι δυο ομάδες θα λύσουν πλέον τις όποιες διαφορές έχουν από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις στον τελικό κυπέλλου.
Εκεί, άλλωστε, κάποιος θα κερδίσει όπως και να έχει. Ακόμα, δηλαδή, και τρίτη ισοπαλία σερί να έρθει στον τελικό, ακόμα και η παράταση να πάει «Χ», θα βγει νικητής στα πέναλτι. Δεν γίνεται διαφορετικά. Ένας από τους δυο θα σηκώσει την κούπα!
Το εμπόδιο του Αστέρα
Για να συμβεί αυτό, βέβαια, θα πρέπει ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ να προκριθούν πρώτα στον τελικό. Κι αν οι ερυθρόλευκοι έχουν εύκολο έργο με τον Πανθρακικό, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον δικέφαλο που θα πρέπει να περάσει τον δυνατό φέτος Αστέρα Τρίπολης. Θα προκριθεί ο ΠΑΟΚ; Αν ναι, τότε θα γίνει αυτό που λέμε στην αρχή.
Φουριόζος
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, ξεκίνησε δυνατά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Μπήκε μέσα, δηλαδή, φουριόζος για να δείξει ότι αυτός είναι το αφεντικό του αγώνα.
Ισορρόπησε
Σιγά – σιγά, όμως, ο ΠΑΟΚ άρχισε να ισορροπεί. Έκοβε σχετικά εύκολα και προσπαθούσε να βγει στην αντεπίθεση με τους γρήγορους παίκτες που έχει από τα άκρα.
Όσο περνούσε η ώρα
Ο Ολυμπιακός όσο περούσε η ώρα φαινόταν να μην έχει ποικιλία στο παιχνίδι του. Δεν μπορούσε, δηλαδή, να βρει λύσεις για να διασπάσει εύκολα την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Ναι μεν έκαναν ευκαιρίες οι ερυθρόλευκοι, αλλά κάποια βασικά ατού όπως ο Αμπντούν και ο Τζιμπούρ μοιάζανε μπλοκαρισμένα.
Ψυχολογία
Στο β’ ημίχρονο η εικόνα ήταν πάνω – κάτω η ίδια. Απλά, όσο προχωρούσε το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ αποκτούσε στέρεη ψυχολογία κι έδειχνε να προσέχει ακόμα πιο πολύ και με μεγαλύτερη σιγουριά πια τα μετόπισθεν.
Με μονομαχίες
Μπορεί το ματς να ήρθε 0-0, λοιπόν, σίγουρα δεν υπήρχαν πολλά πράγματα να δούμε στο παιχνίδι, όμως ήταν ντέρμπι. Ήταν ένα παιχνίδι με πολλές μονομαχίες, ειδικά στο κέντρο, με ρυθμό κατά διαστήματα και με ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τα δώσανε όλα, δηλαδή, οι παίκτες των δυο ομάδων. 
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: