Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Δώνης: «Ο ΠΑΟΚ προοδεύει»

Ευχαριστημένος ήταν ο Γιώργος Δώνης με το 0-0 του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό.

Δώνης: «Ο ΠΑΟΚ προοδεύει»
Σημάδια προόδου είδε στον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Δώνης μετά το 0-0 με τον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» έμεινε ευχαριστημένος από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του, η οποία –όπως είπε- ήταν επικίνδυνη στο ανοικτό γήπεδο. Τέλος, ο Έλληνας προπονητής χαρακτήρισε άδικη την αποβολή του, λέγοντας πως αυτό που… φταίει είναι η ένταση με την οποία παρακολουθεί κάθε ματς.

«Είχαμε απουσίες, όπως και εκείνη του Λάζαρ, αλλά παρ’ όλα αυτά μετά το πρώτο 20λεπτο ο Ολυμπιακός έμεινε μακριά από τις φάσεις. Ήμασταν επικίνδυνοι στο ανοιχτό γήπεδο και η ομάδα μας δείχνει ότι προοδεύει και γίνεται καλύτερη για να φθάσουμε εκεί που θέλουμε», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Δώνης.

Για το αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν εσκεμμένα καθυστερήσεις: «Έχουμε αποδείξει σε όλη διάρκεια της σεζόν αλλά κι εγώ σε όλη την καριέρα μου ότι οι παίκτες μου δεν προσπαθούν να κερδίσουν με δόλο ένα αποτέλεσμα ή με καθυστερήσεις. Όταν λειτουργείς με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο και θέλεις να φτιάξεις μεγαλύτερους στόχους, πρέπει να είσαι ρεαλιστής. Κι εμείς για να φθάσουμε να διεκδικήσουμε τους στόχους μας και να επανέλθει ο ΠΑΟΚ στην κορυφή του πρωταθλήματος, χρειάζεται πολλή δουλειά. Λόγω του δικού μας ξεκινήματος, αλλά της δυναμικής του Ολυμπιακού, υπήρχε μεγάλη απόσταση από εμάς. Όμως προσπαθούμε να μειώσουμε αυτήν την απόσταση, κι έχοντας το DNA του ΠΑΟΚ που έπαιρνε τίτλους θέλουμε να φθάσουμε στο σημείο να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό στα παιχνίδια, να δημιουργούμε καλύτερα κ.α. Αυτό που επιλέξαμε σήμερα, το κάναμε με τον καλύτερο τρόπο».

Για την αποβολή του και για το θέαμα που προσφέρει η ομάδα του: «Υπάρχει μια υπερβολή πάντα στην χώρα μας. Αν γίνεται σύγκριση με τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάγερν, να είστε σίγουροι ότι δε θα δούμε ποτέ κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Όμως αν παρακολουθήσετε άλλες ομάδες που δαπάνησαν ακόμη και 200 εκ. ευρώ, παίζουν χειρότερα από μας. Σχετικά με την αποβολή μου έγιναν τα εξής: Χτυπήθηκε ένα αράουτ από τον πάγκο μας, αλλά δέκα μέτρα πιο κοντά προς την περιοχή μας. Εγώ χτύπησα την μπάλα που ήταν έξω κι όχι αυτήν που παιζόταν ο αγώνας και το έκανα αυτό προς τα αριστερά κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Ο 4ος τελικά έκρινε ότι έπρεπε να αποβληθώ».

Για το αν έχει γίνει ο ίδιος στόχος των διαιτητών, λόγω της αποβολής του και στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ: «Γενικώς έχω μια συγκεκριμένη άποψη για όλα αυτά. Οι διαιτητές κι ο 4ος δεν πρέπει να λειτουργούν μόνο με την εξουσία τους και με στόχο να επιβάλλουν την τάξη. Έχω παίξει στο εξωτερικό, έχω ταξιδέψει αρκετά κι έχω δει πολλά πράγματα. Εγώ πάντα ζω με ένταση το ματς, δεν είμαι ήσυχος, αυτό είναι το στυλ μου. Ο σκοπός του 4ου πρέπει να είναι να με ηρεμήσει κι όχι στο παραμικρό να με βγάζει έξω από το γήπεδο. Αυτό είναι κακό για το άθλημα, για την ομάδα μου, για όλους. Κι οι δύο τελευταίες αποβολές μου ήταν άδικες».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί από ματς σε ματς δείχνουμε ολοένα και πιο καλά πράγματα. Παίζουμε με οργανωμένη άμυνα και με την μπάλα στα πόδια μας όταν κάνουμε επίθεση. Έχουμε πετύχει σημαντικά πράγματα, όπως να κάνουμε δυνατή την Τούμπα. Όμως ουσιαστικά οι στόχοι μας ξεκινάνε τώρα. Θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο και να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ, ώστε κάνοντας καλές και γρήγορες επιλογές πριν την προετοιμασία για να κυνηγήσουμε την πρόκρισή μας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για τον Μίτσελ: «Κι οι παίκτες κι οι προπονητές πρέπει να έχουν πάνω από όλα καλές σχέσεις κι αμοιβαίο σεβασμό. Και στο παρελθόν δεν πήρα ποτέ θέση υπέρ των Ελλήνων προπονητών. Η άποψή μου είναι συγκεκριμένη, ότι υπάρχουν Έλληνες και ξένοι προπονητές που είναι καλοί ή μέτριοι ή κακοί. Όσοι παράγουν έργο, καλώς να έρθουν και να αναβαθμίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κ. Μίτσελ μου μίλησε τόσο στην αποβολή όσο και μετά τον αγώνα κι αυτό είναι προς τιμή του».

Για τον Σαλπιγγίδη κι αν έπρεπε να παίξει στα δεξιά: «Ο κάθε προπονητής έχει τη δικιά του άποψη. Ο Σαλπιγγίδης έπαιξε τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στην Εθνική στα δεξιά, όμως για μένα δεν είναι ο κατάλληλος δεξιός εξτρέμ στο 4-4-2, αλλά κατάλληλος για δεύτερος φορ ή καθαρός φορ».

Για τον Αστέρα Τρίπολης κι αν υπάρχει δικαιοσύνη στη βαθμολογία: «Γενικώς δεν υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο, όποιος σκοράρει κερδίζει βαθμούς και νίκες. Εγώ, πάντως, θεωρώ ότι είμαστε ως σύνολο καλύτεροι από τον Αστέρα και πιστεύω ότι μέχρι τέλους θα βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ. Πάντως για να απαντήσω στην ερώτησή σας, υπάρχει δικαιοσύνη λόγω αποτελεσμάτων».

Για τον Λόρενς που έπαιξε στο μεγαλύτερο μέρος στον άξονα, δίπλα στον Κάτσε: «Ο Λόρενς είναι παίκτης που στο αγγλικό ποδόσφαιρο αγωνίστηκε ως δεξιός ακραίος ή ως 2ος αμυντικός μέσος, ειδικά στην Τσάμπιονσιπ. Επειδή έχουμε πρόβλημα όποτε έρχονται οι τιμωρίες κι οι τραυματισμοί, κάναμε προπόνηση στο τακτικό κομμάτι. Είμαι ικανοποιημένος στην απόδοσή του, ειδικά και στις τρεις θέσεις που έχει αγωνιστεί, μια και δίνει τα πάντα για την ομάδα κι εμείς θέλουμε τέτοιους παίκτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: