Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Η κορυφαία βραδιά του Δώνη στον ΠΑΟΚ!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για ελληνικό ντέρμπι του μέλλοντος, για τον Ολυμπιακό που δεν έκανε καθαρή φάση και για τον ΠΑΟΚ που κράτησε άνετα το μηδέν. Ποιοι είναι οι αστείοι;Ολοκληρώθηκε το ελληνικό ντέρμπι του μέλλοντος και νομίζω πως μπορούμε να βγάλουμε πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα. Ποδοσφαιρικά αρχικά.

Ως συνέχεια του προηγούμενου μπλογκ μου, νομίζω πως ο ΠΑΟΚ εγκλώβισε όσο ποτέ τους Τζιμπούρ – Αμπντούν, ενώ αντέδρασε άψογα στις στημένες μπάλες του Ολυμπιακούς. Άρα, δεν είναι τυχαίο πως ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη – και ίσως τελευταία – ομάδα που κράτησε τον Ολυμπιακό χωρίς γκολ.

Στην ανάλυση του αγώνα, ο Κάτσε κλείνει πολύ σωστά παντού, ο ΠΑΟΚ δεν παίρνει ρίσκα μέχρι τουλάχιστον το 25΄, προτιμώντας να μετρήσει τα αμυντικά του πατήματα μέσα στο γήπεδο και να κερδίσει χρόνο, αφήνοντας τον Ολυμπιακό να πιέσει, πάντοτε όμως σε οργανωμένη άμυνα.
Μετά το 25΄, ο ΠΑΟΚ κλειδώνει το παιχνίδι και ψάχνει να βρει γκολ στους χώρους.

Η κακή του ανάπτυξη σε αυτό το διάστημα δεν είναι τυχαία. Ο Λόρενς δίπλα στον Κάτσε ψάχνεται, οι δύο ακραίοι μπακ και κυρίως ο Αποστολόπουλος δεν πάνε καλά στη μπάλα και το βασικότερο, οι Σάλπι και Κλάους δεν μπορούν να κρατήσουν μπάλα.
Ο ΠΑΟΚ χάνει εύκολα και εκεί φαίνεται η απουσία του Λάζαρ, ο οποίος μπορεί να κουβαλήσει μπάλα και να εκμεταλλευτεί τους χώρους που υπάρχουν.

Παρόλα αυτά, έρχεται η στιγμή που ο ΠΑΟΚ πρεσάρει καλά ψηλά και η μπάλα φτάνει βεβιασμένα στην επίθεση του Ολυμπιακού. Εγώ δεν θυμάμαι να έχει κρατήσει τόσο εύκολα ο ΠΑΟΚ το μηδέν παθητικό και το βασικότερο, δε θυμάμαι να μην έχει βγάλει ποτέ στο Καραίσκάκη ο Ολυμπιακός καθαρή φάση.

Δεν υπάρχει καθαρή φάση του Ολυμπιακού σε ολόκληρο το παιχνίδι. Αν κάποιος θεωρεί το φάουλ του Χολέμπας κάτι τέτοιο, νομίζω πως δεν έχει αίσθηση της καθαρής φάσης, ενώ το σουτ του Μασάδο, πάλι έξω από την περιοχή, αν έγραφε θα ήταν λάθος του Ιτάνζ και όχι ενέργεια του Ολυμπιακού.

Για να αισθάνεσαι σίγουρος για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου, Anytime με την εγγύηση της INTERAMERICAN


Ο ΠΑΟΚ μετά το 25΄άλλαξε συμπεριφορά δημιουργικά. Τον ηρέμησε ουσιαστικά το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών, αλλά και η επιλογή του Ολυμπιακού να στείλει πολλές μπάλες στον Βλαχοδήμο. Ο μικρός, είναι κακός ποδοσφαιριστής που έχει απλά προσόντα. Παίρνει συνεχώς τραβηγμένες προσπάθειες που μπορεί και να βγούνε εναντίον της Κέρκυρας, του Άρη ή της Βέροιας, αλλά σε αγώνα υψηλού επιπέδου με έναν κανονικό παίκτη απέναντί του, δεν μπορεί και ούτε θα μπορέσει να ανταπεξέλθει ποτέ. Ο Λίνο, τον κατάπιε και δικαιολογημένα έγινε αλλαγή.
Με τον Αμπντούν και τον Τζιμπούρ εκτός παιχνιδιού, τον Βλαχοδήμο να κάνει ότι μπορεί για να καταστρέψει την ανάπτυξη του Ολυμπιακού και τον Μανιάτη εκτός ρυθμού, τα δύο στόπερ του ΠΑΟΚ έφεραν γαλήνη στην ομάδα, έβγαλαν προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο και βέβαια έδωσαν ώθηση στους υπόλοιπους και κυρίως στους Κάτσε και Καμαρά. Ο πρώτος, ανασταλτικά κάνει μεγάλο παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να γίνει πιο επικίνδυνος δημιουργικά, αν οι δύο ακραίοι του χαφ Καμαρά και Ολίσε, έπαιζαν το όβερλαπ με τον Λίνο ο οποίος έχει πολύ ουσία στο δημιουργικό του παιχνίδι. Σήμερα ο Βραζιλιάνος, δεν έκανε πάνω από πέντε ποιοτικά ανεβάσματα, δύο εκ των οποίων με μία απλή πάσα έβγαινε χωρίς μαρκάρισμα στη πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού. Η πάσα αυτή δεν βγήκε και ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να περιμένει λίγο ακόμη για να χτυπήσει.

Οι αλλαγές τον έκαναν πιο επικίνδυνο δημιουργικά και μία κάθετη πάσα του Βούκιτς στον Λόρενς που έπαιξε πιο ψηλά μετά την είσοδο του Φωτάκη, έβγαλαν τον Καμαρά προ του Μέγερι. Ήταν και η μοναδική φάση από τις τρεις που μπορούσε να κάνει ο ΠΑΟΚ για να κλέψει το παιχνίδι.
Τα οφσάιντ που δόθηκαν σε Κλάους, Βούκιτς και Καμαρά, σε συνδυασμό με την κόντρα επίθεση τρεις του ΠΑΟΚ με δύο του Ολυμπιακού που έκοψε ο Σιδηρόπουλος χωρίς λόγο, στερεί από τον ΠΑΟΚ το δικαίωμα να κλέψει τη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ τσίμπησε ένα βαθμό στο Καραϊσκάκη, είναι ακριβώς στο συν 15 από τα Γιάννενα, τα έχει στην έδρα του τελευταία αγωνιστική και αν τα κερδίσει ξεκινά τα πλέι οφ με 4 βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν τουλάχιστον έναν βαθμό για να του βγούνε τα κουκιά, απλά δεν περίμενε την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Πλατανιά.
Από εδώ και στο εξής, θα ξεκινήσει ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Οι Ολυμπιακοί θα υποβαθμίσουν την ισοπαλία γιατί δεν έχουν κίνητρο, ανεξάρτητα αν ολόκληρη την εβδομάδα έκαναν ότι μπορούσαν για να δώσουν ένα μάθημα στον Επαρχιώτη που τους βλέπει ανταγωνιστικά.
Οι δικοί μας, άλλοι θα υπερβάλλουν υπέρ της θετικής πλευράς, άλλοι υπέρ της αρνητικής και αυτό κινείται σύμφωνα με το αν γουστάρει κάποιος τον Δώνη ή όχι. Αστεία πράγματα.

Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ κινήθηκε πολύ πιο καλά σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου, εκθέτοντας όσους δεν πίστευαν πως η εικόνα του σε εκείνο το διάστημα δεν είχε να κάνει με την ποιότητα της ομάδας.
Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι να δείχνει πως βελτιώνεται και θα έρθει η στιγμή που θα τον φτάσει τον Ολυμπιακό σε επίπεδο ποιότητας και συνοχής.

Οι στόπερ Κατσουράνης και Σίλντεφελντ, έδειξαν να μη καταλαβαίνουν από έδρες, οι ακραίοι και κυρίως ο Καμαρά αρχίζει να βρίσκει πατήματα και τα αθλητικά του προσόντα κάνουν διαφορά μέσα στο παιχνίδι, ο Ιτάνζ εμπνέει μια σιγουριά παρότι δεν είναι καλά ακόμη και σε έναν αγώνα που η ομάδα δεν έχει τον καλύτερό της μέσο, βγάζει ένα εξαιρετικό αμυντικά παιχνίδι, στη καλύτερη προπονητική βραδιά του Δώνη από τη μέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ.

Τέλος, στον ΠΑΟΚ που ετοιμάζουν οι άνθρωποί του, αναμένεται να πέσουν πολλά λεφτά στο νούμερο 6 και στο νούμερο 10, με τον τελευταίο να πρέπει να παίζει ως δεύτερος φορ έχοντας στοιχεία επιτελικού μέσου. Την βελτιωμένη έκδοση του Ίβιτς, του Βούκιτς, του Λόρενς.
Θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι πως ο ΠΑΟΚ βγάζει τη χρονιά χωρίς καθαρό 6άρι – Κάτσε, Φωτάκης, Λάζαρ είναι περισσότερο 8άρια, όπως και ο Κατσουράνης, χωρίς σέντερ φορ που κρατάει μπάλα και έχει ατομική ενέργεια – Σάλπι και Κλάους δεν συμπληρώνουν χαρακτηριστικά ο ένας του άλλου. Όλα αυτά αναμένεται να αλλάξουν.

Σήμερα απλά, δείξαμε βελτίωση.

ΥΓ Η αποβολή του Δώνη είναι γελοία
ΥΓ Ο Σωτηρόπουλος θα μπει στο ψυγείο;
ΥΓ Ο Σαββίδης κατάλαβε σήμερα από πρώτο χέρι, πως συμμαχία με αυτούς για το καλό του προϊόντος, δεν μπορείς να κάνεις.πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: