Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ποιος Φιγκερόα τώρα; Βάλε μέσα τον ...Καντονά!!

Ο Νίκος Αλέφαντος σε μεγάλα κέφια στον sportdog σχολιάζει την κατάντια του ΠΑΟ και το ντέρμπι στο Φάληρο. Ποιος παίκτης αδικείται και ποιον θα κατασπαράξουν οι οπαδοί; Δεν έχει χαφ ρε παιδιά ο Ολυμπιακός, με πόνο το έχω πει τόσες φορές, πάω στο γήπεδο και στεναχωριέμαι. Θέλει 2 χάφαρους το καλοκαίρι οπωσδήποτε. Όχι μόνο να είναι γρήγοροι, αλλά να ξέρουνε και μπάλα, διότι αυτοί που έχει τώρα ο Ολυμπιακός δεν μπορούν να κάνουν κατοχή, δεν μπορούν να κάνουν ούτε κόντρα, δεν μπορούν να βγάλουν ασίστ, δεν μπορούν να πατήσουν περιοχή, να κάνουν διείσδυση. Έχει χαθεί τελείως η διείσδυση από τον Ολυμπιακό.

Έφυγε και ο Μιραλάς που ήταν παίκτης ο οποίος έπαιρνε τις διεισδύσεις, είδατε μια γκολάρα που έβαλε προχθές με την Έβερτον; Από τη μία περιοχή βρέθηκε σφαίρα στην άλλη.

Άχρωμος είναι ο Ολυμπιακός στα χαφ, άγευστος, άνοστος. Και δεξί μπακ δεν έχει. Ο Παπάζογλου δεν μπορεί να τη βγάλει εκεί. Μέχρι τη σέντρα μόνο πάει. Δεν έχει ούτε τεχνική ούτε ταχύτητα.

Ενώ ο Ολυμπιακός είχε τρεις στο κέντρο και ο ΠΑΟΚ είχε δύο, δεν μπορούσε ο Ολυμπιακός να του πάρει το κέντρο! Και ποιος ήταν ο δεύτερος του ΠΑΟΚ στο κέντρο, ο Λόρενς ο επιθετικός! Μαζί με τον Κάτσε που είναι νέο παιδί και τρέχει παντού, άντεξαν. Για τέτοιο πρόβλημα μιλάμε στο κέντρο του Ολυμπιακού. Ο Φέισα φάνηκε πιο φρέσκος γιατί δεν είχε παίκτη. Ο Μανιάτης είναι πεσμένος και είναι ένας εργάτης, ο δε Μασάντο μία από τα ίδια.

Μετά το 20λεπτο που μπήκε δυνατά ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και πήρε την ισοπαλία εύκολα. Στήθηκαν ωραία οι του ΠΑΟΚ, έκλεισαν τους διαδρόμους, οι σέντερ μπακ έκαναν πάρτι με τις κεφαλιές, δεν πάταγαν περιοχή οι του Ολυμπιακού, μόνο ο Τζιμπούρ ήταν μέσα ο οποίος είναι πεσμένος, επιτρέπεται να έχεις μέσα στο Καραϊσκάκη έξω τον Μήτρογλου; Αδικία.

Ο Δώνης πήρε πόντους, έδειξε θάρρος, έστησε καλά τον ΠΑΟΚ πίσω και δεν ήταν μόνο άμυνα. Κατέβηκε με 4-4-2, ήταν καλοί οι δύο ξένοι του οι μαύροι οι ακραίοι που έχουν κάνει πιο γρήγορο τον ΠΑΟΚ από πριν, αλλά δεν του τράβηξαν οι δύο Έλληνες κυνηγοί, ο Αθανασιάδης και ο Σαλπιγγίδης. Ήτανε πολύ καλός ο Μανωλάς, με την ταχύτητά του καθάριζε.

Ήταν επιτυχία να μην χάσει στο Καραϊσκάκη, ο Δώνης ξέρει ότι ο Γκαρσία έχει οπαδούς που καιροφυλακτούνε, τον περιμένουν στη γωνία. Η δυσκολία των προπονητών είναι να πέφτουν σε περιπτώσεις τύπου Γκαρσία, παίκτες με μεγάλη ιστορία, που τους αγαπάει ο κόσμος, αλλά έχουν μεγαλώσει κι έχουν χάσει δύναμή και ταχύτητα. Μου είχαν τύχει περιπτώσεις τέτοιες στο παρελθόν. Αν δεν περάσει τον Αστέρα Τρίπολης στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ, θα τον κατασπαράξουνε τον Δώνη.

Έτσι όπως βλέπω πάντως τον Ολυμπιακό και έτσι όπως βλέπω τον ΠΑΟΚ- είχα πει δύο φορές τον τελευταίο καιρό ότι ο ΠΑΟΚ έχει ανεβάσει απόδοση στα τελευταία ματς- ένας τελικός Κυπέλλου Ολυμπιακού με ΠΑΟΚ θα είναι ανοικτός, θα γίνει μάχη. Θα κατεβάσουν και τον κόσμο τους οι δυο ομάδες, ουδέτερο θα είναι το γήπεδο, θα γίνει μάχη.

Πάμε τώρα στον Παναθηναϊκό. Εκεί γίνονται εγκλήματα. Είναι ο συνδυασμός που σκοτώνει, το έχω ξαναπεί: Και λεφτά δεν βάζουν, και μπάλα δεν ξέρουν! Με τέτοιο συνδυασμό δεν κτίζεις ομάδα με τίποτα. Πώς τους φέρνουν αυτούς τους παίκτες, τι Βαρέλα, κάτι περίεργοι παίκτες, κάτι άσχετοι, ή άλλοι τελειωμένοι, λόγου χάρη αυτός ο Φιγκερόα δεν υπάρχει! Κυριολεκτικά μπαίνει στο γήπεδο και δεν υπάρχει. Τον Καντονά να πάρεις τώρα σε αυτήν την ηλικία, πιο καλός θα είναι από τον Φιγκερόα!

Έλειψε ο Σισοκό, ο Σεϊταρίδης, ο Σο, και ήτανε για γέλια και για κλάματα ο Παναθηναϊκός. Μα είναι ντροπή αυτό το πράγμα. Έχουμε ζήσει μια ολόκληρη ζωή σεβόμενοι τον Παναθηναϊκό ως μεγάλη ομάδα. Τώρα τον έχουν κάνει …Πλατανιά! Αν φορούσαν άλλες φανέλες και δεν ήξερες ποια από τις δυο ομάδες είναι ο Πλατανιάς, δεν θα μπορούσες να αποφασίσεις ποιος είναι ο Πλατανιάς! Διότι και ο Πλατιανιάς που νίκησε στο ΟΑΚΑ, χάλια ήταν. Έπαιζαν δυο Πλατανιάδες. Τι άλλο να πω για τον Παναθηναϊκό, να του κάνω κριτική λεπτομερή δεν θα το κάνω, είναι σαν να ασελγείς σε πεθαμένο.

Ο Άρης αυτοκτόνησε. Στο πιο σημαντικό παιχνίδι ήταν ο ένας τους χειρότερος από τον άλλο. Πολύ δύσκολα θα σωθεί ο Άρης. Τώρα πάει στον Ατρόμητο, τι νομίζετε, θα κάτσει ο Ατρόμητος να χάσει; Γιατί, έχει καμία υποχρέωση στον Άρη; Κυνηγάει βαθμούς ο Ατρόμητος για τα πλέι οφ, στα ίσα θα το παίξει το ματς, θα το χτυπήσει. Ο Ατρόμητος είναι πολύ καλά δεμένος πίσω. Αν χάσει ο Άρης, έπεσε. Και με ισοπαλία όμως πέφτει. Δεν βλέπω πώς αυτός ο Άρης θα καταφέρει να πάει να νικήσει στο Περιστέρι και είναι κρίμα γιατί θα χάσει η Α’ Εθνική ένα ιστορικό σύλλογο με πολύ κόσμο.
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: