Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Μπα… σε καλό της!!

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας πήρε η Τσέλσι, αφήνοντας εκτός την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία νίκησε με σκορ 1-0 χάρη σ' ένα εκπληκτικό γκολ του Ντεμπά Μπα.

Μπα… σε καλό της!
Με ένα καταπληκτικό γκολ στο 49ο λεπτό, ο Ντεμπά Μπα χάρισε στην Τσέλσι τη νίκη με σκορ 1-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μεταξύ τους ρεβάνς για τους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας και έστειλε τους Λονδρέζους στα ημιτελικά της διοργάνωσης στο «Γουέμπλεϊ»! Αντίπαλος των «μπλε» εκεί, η Μάντσεστερ Σίτι.

Στον αγωνιστικό χώρο του «Στάμφορντ Μπριτζ», παρά το γεγονός πως έπρεπε να σκεφτεί και το προσεχές παιχνίδι με τη Ρούμπιν Καζάν για το Γιουρόπα Λιγκ, η Τσέλσι έδειξε αποφασιστικότητα για την εξασφάλιση του «εισιτηρίου».

Με περισσότερο τρέξιμο από τους παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, οι γηπεδούχοι ήλεγξαν την αναμέτρηση, σκόραραν με τον Ντεμπά Μπα και αν οι Μάτα και Αζάρ ήταν πιο εύστοχοι, έχοντας πραγματοποιήσει πολύ καλή εμφάνιση, η νίκη των «μπλε» θα μπορούσε να έχει έρθει πιο εύκολα.

Εξαιρετική επέμβαση του Τσεχ στο 60ο λεπτό σε κεφαλιά «ψαράκι» του Ερνάντεζ, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επιστρατεύει και τους Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Γκιγκς στο τελευταίο ημίωρο, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Εννιά χρόνια χωρίς το τρόπαιο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού συμπλήρωσαν οι «κόκκινοι διάβολοι», που στο πρώτο ματς με την Τσέλσι στο «Ολντ Τράφορντ» είχαν προηγηθεί με δύο τέρματα, προτού ισοφαριστούν στο τελικό 2-2 και τελικά αποκλειστούν στον επαναληπτικό.

Το ματς:

Το ροτέισον που έκαναν και οι δύο προπονητές στην 11άδες των ομάδων τους μετά τις Σαββατιάτικες αναμετρήσεις για την Πρέμιερ Λιγκ, είχε αποτέλεσμα στον ρυθμό του αγώνα, αλλά όχι και στη δημιουργία ευκαιριών.

Με την Τσέλσι να εμφανίζεται λίγο πιο φρέσκια από τη Γιουνάιτεντ, η μπάλα κατευθυνόταν από τη μια περιοχή στην άλλη με ιδιαίτερη ευκολία, αλλά εκεί, οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο, απομακρύνοντας τις… υποψίες κινδύνου για την εστία τους. Η πρώτη πολύ καλή στιγμή στο παιχνίδι, σημειώθηκε στο 30ο λεπτό, με τον Μπα από πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή να σουτάρει δυνατά και χαμηλά και τον Ντε Χέα να απομακρύνει εύκολα.

Αυτή η ευκαιρία, μάλλον ήταν προάγγελος για τις επόμενες, αφού έδωσε θάρρος στους επιθετικούς και των δύο συλλόγων που δεν φοβήθηκαν να δοκιμάσουν τα πόδια τους από απόσταση. Οι «κόκκινοι διάβολοι», κατάφεραν να κάνουν τον Τσεχ να ανησυχήσει με ένα μακρινό σουτ του Ερνάντεζ στο 41’, με τη μπάλα να παίρνει φάλτσα και να μπερδεύει τον πορτιέρο των «μπλε», που όμως αποσόβησε τον κίνδυνο.

Ο Ντεμπά Μπα φάνηκε να έχει ανοίξει… προσωπική κόντρα με τον Νταβίντ Ντε Χέα. Έτσι, λοιπόν, αφού στο 47ο λεπτό το γυριστό σουτ που δοκίμασε δεν είχε καθόλου δύναμη και ο Ισπανός γκολκίπερ μπλόκαρε, δύο λεπτά αργότερα τον νίκησε! Από καταπληκτικό μπαλιά του Μάτα στην πλάτη της άμυνας της Γιουνάιτεντ, ο Μπα με πανέμορφη προβολή με το δεξί πόδι άφησε εμβρόντητο τον Ντε Χέα, γράφοντας το 1-0.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 60ο λεπτό, αλλά στην κεφαλιά «ψαράκι» του Ερνάντεζ, ο Τσεχ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες επεμβάσεις της καριέρας του, διατηρώντας το προβάδισμα των «μπλε». Οι Αζάρ και Μάτα είχαν εξαιρετική συνεργασία και έβγαζαν ξαφνικές επιθέσεις και σε μια από αυτές στο 68’, ο Βέγλος άσος, απέναντι από τον Ντε Χέα, έκανε κακό πλασέ, βλέποντας τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε αντίπαλο και τον χρόνο στην προσπάθειά της να σώσει ό,τι μπορούσε. Πίεσε, έτρεξε, έχασε τεράστια ευκαιρία με το σουτ του Φαν Πέρσι στο 88’, αλλά ταυτόχρονα έπρεπε να προσέχει και τις αντεπιθέσεις των «μπλε», που στο φινάλε πανηγύρισαν την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.


C_M footyroom.com από footyroom

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Τσέλσι: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Κόουλ (21’ Μπέρτραντ), Ραμίρεζ, Μίκελ, Αζάρ, Μάτα, Όσκαρ (90’ Μόουζες), Μπα (93’ Τόρες)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Εβρά, Βαλένσια, Κάρικ, Κλέβερλι (61’ Φαν Πέρσι), Νάνι (65’ Γκιγκς), Γουέλμπεκ (80’ Άσλεϊ Γιάνγκ), Ερνάντεζ

Πηγή: England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: