Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Μαυρέας: «Στο χέρι του ΠΑΟΚ Κύπελλο και δεύτερη θέση»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Αντώνης Μαυρέας, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά και για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει το Κύπελλο αλλά και την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Για το χθεσινό ντέρμπι:

«Κατά διαστήματα με ευχαρίστησε πάρα πολύ το παιχνίδι. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ στάθηκε πολύ καλά και αν το πίστευε λίγο περισσότερο ίσως να ερχόταν και η νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο απ? ότι κατάλαβα έδωσε βάση στην άμυνα, στο δεύτερο όμως ισορρόπησε το παιχνίδι και εκεί πιστεύω θα μπορούσε να πάρει τη νίκη.»

Για το αν θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ τα πήγε καλά στο αμυντικό κομμάτι:

«Άποψή μου είναι ότι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η άμυνα είναι αυτή που σου δίνει το αποτέλεσμα και το γκολ τους βαθμούς. Παρακολουθώ το Δώνη χρόνια και θεωρώ πως δίνει βάση στην πολύ καλή άμυνα και μετά πάει στο επόμενο βήμα που είναι η επίθεση. Για μένα ομάδα που δεν πάει δεν παίζει, δεν υφίσταται ομάδα. Πολύ σωστά έκανε ο Δώνης που έδωσε βάση σε τέτοια τακτική.»

Για το αν πιστεύει πως ο Ολυμπιακός όταν χρειάζεται να παίξει καλή άμυνα το κάνει χωρίς να είναι εις βάρος του θεάματος:

«Κατά καιρούς ο Ολυμπιακός μας είχε δείξει ότι προσπαθούσε να παίξει επίθεση και βλέπαμε ότι πήρε κάτι αποτελέσματα τα οποία του στοίχισαν πάρα πολύ. Για μένα πλέον η βάση μιας ομάδας είναι η αμυντική λειτουργία, όχι μόνο 5-6 παίκτες αλλά όλη ομάδα.»

Για το αν θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να «χτυπήσει» στα ίσια τον Ολυμπιακό:

«Πιστεύω πως η παρουσία του κ. Σαββίδη εμπνέει μια σιγουριά, όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για το αύριο. Ο ΠΑΟΚ έχει βρει έναν «ηγέτη» ο οποίος πραγματικά δεν φοβάται τίποτα και βαδίζει με μια σιγουριά. Θεωρώ ότι σιγά σιγά ο ΠΑΟΚ θα μεγαλώσει και θα γίνει πολύ πιο δυνατός και αυτό φάνηκε από τις κινήσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής ο κ. Σαββίδης. Πιστεύω πως από του χρόνου με κάποιες προσθήκες που θα γίνουν το καλοκαίρι, δεν θα φοβηθεί ούτε τον Ολυμπιακό αλλά θα μπορέσει να κάνει και την πορεία που επιθυμεί στην Ευρώπη.»

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να κατακτήσει το Κύπελλο και να πάρει την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ:

«Πιστεύω πως στα τελευταία παιχνίδια ο ΠΑΟΚ παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Στο χθεσινό παιχνίδι έδειξε θάρρος και «θράσος» και θεωρώ πως αν συνεχίσει έτσι μπορεί να κατακτήσει και την δεύτερη θέση αλλά και το Κύπελλο. Είναι στο χέρι του».

Για την 3η αποβολή που δέχτηκε ο Δώνης στο πρωτάθλημα στην χθεσινή αναμέτρηση:

«Η αποβολή του Γιώργου Δώνη θεωρώ πως ήταν μια υπερβολή και το είδε όλος ο κόσμος. Ο προπονητής δίνει μεγάλο αγώνα όλοι τη ?βδομάδα και οι διαιτητές πρέπει να καταλάβουν πως σε τέτοια ματς που υπάρχει τέτοια ένταση δεν πρέπει να αποβάλουν τόσο εύκολα τον προπονητή. Ο Δώνης πρέπει να είναι λίγο πιο ήρεμος αλλά πρέπει να του δίνουμε και κάποια ελαφρυντικά, γιατί είναι ήρεμος και μεθοδικός προπονητής και η πίεση που δέχεται στον ΠΑΟΚ είναι μεγάλη».πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: