Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Συνάντηση Σαββίδη με Υπουργό Εργασιας!

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση είχε στην Αθήνα, ο συντονιστής του ΣΑΕ της περιφέρειας χωρών της πρώην ΕΣΣΔ και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνει ο νόμος 4093/2012, σχετικά με την συνταξιοδότηση παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ. Ειδικότερα, με την συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση ορίζεται ότι για να παίρνουν σύνταξη οι ανασφάλιστοι ομογενείς, θα πρέπει να έχουν 20ετή παραμονή και νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα πριν από την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση και να μη λαμβάνουν και να μη δικαιούνται οι ίδιοι σύνταξη από οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα στο εξωτερικό.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δεσμεύτηκε να ξεκινήσει διαβουλεύσεις για την τροποποίηση του νόμου 4093/2012 ενώ το επόμενο ραντεβού μεταξύ των κ, κ. Σαββίδη-Βρούτση ορίστηκε για το τέλος του μήνα.

Να σημειωθεί ότι οι επαφές του κ. Σαββίδη αποτελούν συνέχεια των συναντήσεων με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και άλλα κυβερνητικά στελέχη.
πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: