Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

«Μόνος του τέθηκε εκτός ομάδας ο Φάμπρι»

Ευθύνη του Φάμπρι αποτελεί η απομάκρυνσή του από τον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Κωνσταντίνου, στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Ψάχνουμε ήδη προπονητή», πρόσθεσε.

«Μόνος του τέθηκε εκτός ομάδας ο Φάμπρι»
Απόρροια των πράξεων και κυρίως των λεγομένων του Φάμπρι αποτελεί η απομάκρυνσή του από τον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

Ο γενικός αρχηγός της ομάδας τόνισε πως ήταν απαράδεκτες οι τοποθετήσεις που έκανε μετά το ματς απέναντι στον Πλατανιά, χαρακτήρισε ενδεδειγμένη επιλογή για τη διάδοχη κατάσταση τον Γιάννη Βονόρτα και πρόσθεσε πως ο Γιάννης Αλαφούζος ήδη αναζητεί προπονητή και συνεργάτες για τη νέα σεζόν.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως οι «πράσινοι» θα εξαντλήσουν τα περιθώρια για να βγουν στην Ευρώπη.

Αναλυτικά ο Βασίλης Κωνσταντίνου μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό για:

-την ήττα από τον Πλατανιά: «Ο Παναθηναϊκός έπαιξε 90 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις και δεν μπορούσε να κάνει ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Το θέμα δεν είναι ‘θέλω να προσφέρω και δεν μπορώ’. Ή μπορείς και προσφέρεις ή δεν μπορείς και δεν προσφέρεις. Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει στο πρώτο εικοσάλεπτο, χάθηκαν ευκαιρίες και δεν δόθηκε ένα πέναλτι. Αυτά όμως δεν αποτελούν δικαιολογία. Έχουμε χάσει 22 βαθμούς στο ΟΑΚΑ, που φέτος δεν είναι έδρα».

-την απόφαση απομάκρυνσης του Φάμπρι: «Ο κ. Φάμπρι έθεσε τον εαυτό του εκτός Παναθηναϊκού μόνος του. Μία ομάδα κερδίζει ή χάνει όλη μαζί. Δεν μπορεί ένας προπονητής ή ένας παίκτης να επιρρίπτει στους άλλους την ευθύνη χωρίς να αναλαμβάνει εκείνος τις δικές του. Είπα πράγματα που δεν αρμόζουν για τους παίκτες και το όνομα του Παναθηναϊκού. Αν ήθελε, θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί λέγοντας ότι κάποια πράγματα τον ενοχλούν. Αλλά να βγαίνει εν ενεργεία προπονητής του Παναθηναϊκού και να λέει αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστό. Ο κ. Φάμπρι τέθηκε μόνος του εκτός ομάδας».

-το αν η επιλογή Βονόρτα, που υπήρξε συνεργάτης του Ρότσα μεταφράζεται ως παραδοχή του λάθους της απομάκρυνσης του τελευταίου: «Όχι, δεν σημαίνει κάτι τέτοιο. Ο κ. Αλαφούζος έχει αναλάβει τις ευθύνες των λαθών του και είναι προς τιμήν του. Η επιλογή του Γιάννη Βονόρτα είναι η κατάλληλη κίνηση και πιο ενδεδειγμένη. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να πάρεις ένα παιδί δικό σου που είναι χρόνια στην Παιανία. Θα ήταν πολύ άστοχο να επιλέξεις έναν άνθρωπο που ήταν εκτός Παιανίας και δεν ξέρει την ομάδα σε αυτό το σημείο της σεζόν».

-την προσπάθεια εξόδου στην Ευρώπη: «Ο Παναθηναϊκός έχει στόχο να βγει στην Ευρώπη και θα προσπαθήσει να εξαντλήσει και την τελευταία πιθανότητα για να το κάνει. Όμως δεν εξαρτάται αυτό μόνο από μας. Υπάρχει και ο ΠΑΣ που είναι τρεις βαθμούς μπροστά και θέλει επίσης να βγει στην Ευρώπη. Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει».

-το αν θεωρεί πετυχημένες τις επιλογές του Βαρέλα: «Είναι αρμόδιος ο κ. Αλαφούζος για να επιλέξει τους συνεργάτες του, με τους οποίους θα γίνουν μεταγραφές. Δεν ξέρω αν υπάρχει ικανοποίηση ή όχι για τις επιλογές του κ. Βαρέλα. Δεν ξέρω αν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου είναι επιλογές του ή όχι. Ήταν μεταγραφές ανάγκης. Η μία από αυτές δεν νομίζω πως ήταν η καλύτερη, αλλά δεν μπορείς να επιρρίψεις ευθύνες. Δεν μπορείς να βρεις εύκολα καλούς και φθηνούς παίκτες τον Ιανουάριο».

-τις ευθύνες της διοίκησης: «Πρώτα η διοίκηση Αλαφούζου έπρεπε να φτιάξει τα οικονομικά και τα διοικητικά του Παναθηναϊκού και μετά να δει το αγωνιστικό κομμάτι. Όταν το οικονομικό δεν το’ χεις, για να πληρώσεις τους παίκτες και να μην κάνουν προσφυγή, είναι ένας κυκεώνας που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Το πλάνο για την περίοδο αυτή υπάρχει και το είχε πει ο ίδιος ο κ. Αλαφούζος. Στην προσεχή γενική συνέλευση θα αναλύσει και το γενικότερο πλάνο της ομάδας».

-τα μελλοντικά σχέδια του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός δεν κάνει σχέδια παιχνίδια για τα τρία τελευταία ματς, αλλά για τη νέα σεζόν. Ψάχνει να βρει έναν καινούριο προπονητή όσο πιο σύντομα γίνεται για να έχει συμμετοχή στο μεταγραφικό σχεδιασμό. Το θέμα το χειρίζεται αποκλειστικά ο κ. Αλαφούζος. Ψάχνει να βρει προπονητή και ανθρώπους που θα τον στελεχώσουν, ώστε να γίνει μία ομάδα από νεαρούς παίκτες από τις ακαδημίες, συν κάποιους παίκτες με ηγετικές ικανότητες, ώστε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική από την πρώτη αγωνιστική της επόμενης περιόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: