Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

«Να λέτε πάντα όχι»!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr το τραγικό φαινόμενο του χάσματος των 25 ημερών μεταξύ πρωταθλήματος και πλέϊ οφς, επειδή έτσι το ήθελε ο ΠΑΟΚ…

«Να λέτε πάντα όχι»!
• Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε να γίνουν δύο αγωνιστικές των πλέϊ οφς, πριν τον τελικό του κυπέλλου. Κι έτσι οδηγηθήκαμε σε αυτό το τραγικό ποδοσφαιρικά φαινόμενο του χάσματος 25 ημερών μεταξύ του φινάλε της κανονικής διάρκειας της σεζόν στο πρωτάθλημα (21 Απριλίου) και της έναρξης των πλέϊ οφς (15 Μαίου)!

• Μιλάμε για πραγματικά ποδοσφαιρικό ανέκδοτο να μένουν 25 ημέρες χωρίς αγώνες οι δύο από τις τέσσερις ομάδες (Ατρόμητος και όποια τερματίσει πέμπτη στη βαθμολογία, π.χ. ο ΠΑΟ η, ο ΠΑΣ) κι οι άλλες δύο (ΠΑΟΚ, Αστέρας) να έχουν σε αυτό το διάστημα των 25 ημερών μόλις ένα παιχνίδι, τη ρεβάνς του μεταξύ τους ημιτελικού στο κύπελλο, στις 27 Απριλίου. Και να ισχύει το ίδιο και για τον Ολυμπιακό, που θα έχει μόνο τη ρεβάνς με τον Πανθρακικό στο κύπελλο (28 Απριλίου), στο διάστημα μεταξύ του τέλους του πρωταθλήματος (21.4) και του τελικού του κυπέλλου (11.5).

• Τι σκοπιμότητα εξυπηρετεί για τον ΠΑΟΚ η συγκεκριμένη του στάση, είναι δύσκολο να τη…συλλάβει κάποιος. Όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες είχαν συμφωνήσει με τη Λίγκα, ως τελευταίο εναλλακτικό πλάνο, να γίνονταν δύο αγωνιστικές πλέϊ οφς, 27.4 και 1.5 κι ο τελικός του κυπέλλου στις 11.5, με παράλληλη μετατόπιση των ημιτελικών της διοργάνωσης για τις 10.4 και 17.4.

• Θέλετε να μάθετε τι είπε ο ΠΑΟΚ; «Όχι, οι κανονισμοί λένε ότι τα πλέϊ οφς πρέπει να γίνονται μετά τον τελικό του κυπέλλου. Οι κανονισμοί δεν πρέπει να αλλάζουν». Και τι αντιπρότεινε, κατά τις πληροφορίες μου; «Να γίνει μόνο μία αγωνιστική στα πλέϊ οφς, πριν τον τελικό του κυπέλλου». Δηλαδή, να αλλάξουν οι κανονισμοί, αλλά για μία κι όχι για δύο αγωνιστικές! Τσατίστηκαν κι οι άλλες οι ομάδες (Αστέρας, Ατρόμητος κλπ) και αρνήθηκαν. Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

• Γνώμη μου; Γιατί ο ΠΑΟΚ ήταν αντιδραστικός κι αρνητικός σε ό,τι πρότειναν όλοι οι άλλοι από την αρχή ως το τέλος της συζήτησης; Πολύ απλά πιστεύω ότι κάποιοι τους παραμυθιάζουν και τους συμβουλεύουν, «να λένε πάντα όχι σε ό,τι λέει η Λίγκα κι η ΕΠΟ, γιατί είναι του Ολυμπιακού κι αυτοί θα θέλουν να σας την φέρουν»!!! Σοβαρά τώρα, εγώ αυτό πιστεύω. Τα κριτήρια της στάσης τους δεν ήταν αγωνιστικά, προς το συμφέρον του ΠΑΟΚ. Ήταν κριτήρια τέτοιας φύσεως. Μπορεί και να κάνω λάθος εκτίμηση, αλλά αυτή είναι η άποψή μου.πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: