Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

H Μπάγερν κατάπιε τη Γιούβε!!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη μεγάλη νίκη της Μπάγερν κόντρα στη Γιουβέντους και για τις πιθανότητες των Βαυαρών στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ

H Μπάγερν κατάπιε τη Γιούβε
Υπάρχει μια ρεβάνς 90 λεπτών σε μια δύσκολη έδρα, αλλά η Μπάγερν έβαλε πολύ γερά θεμέλια για την πρόκριση της απόψε. Άλλωστε το 2-0 είναι το ιδανικότερο σκορ, από τα λογικά, σε ένα ζευγάρι μεγάλων ονομάτων όταν κοντράρονται στα νοκ-άουτ. Δεν είναι μόνο το σκορ ωστόσο που σου δίνει την αίσθηση πως οι Βαυαροί πολύ δύσκολα θα χάσουν την πρόκριση. Ήταν η εικόνα του αγώνα που σου άφησε μια εντύπωση πως η ομάδα του Χάινκες ήταν ανώτερη. Έπνιξε την Γιουβέντους που σε πολλά σημεία του αγώνα πελαγοδρομούσε να βγάλει την μπάλα από την περιοχή της. Υπό κανονικές συνθήκες η Μπάγερν θα μπορούσε να είχε σημειώσει περισσότερα γκολ, ωστόσο το άγχος και το στρες της στέρησαν ένα μεγαλύτερο σκορ, που δεν θα ήταν άδικο με βάση την εικόνα του ματς.

Το σημαντικότερο για τους Γερμανούς, όπως οι ίδιοι έλεγαν πριν το ματς ήταν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Το γεγονός πως το κατάφεραν είναι σπουδαιότερο από το να έβαζαν ένα παραπάνω και να δέχονταν όμως ένα πίσω. Παρά την απώλεια του Κροος, ο Ρόμπεν μπήκε στο πνεύμα του παιχνιδιού. Μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Σβαϊνστάιγκερ, ο Ριμπερί, ακόμα και ο Μάντζουκιτς ακόμα και αν δεν σκόραρε. Οι Γερμανοί ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι απολαυστικοί με ακατάπαυστο τρέξιμο, κάλυψη όλων των χώρων και πέρα από δύο σουτ, δεν άφησαν περιθώρια για πολλά – πολλά στους Ιταλούς, μιας και στο παιχνίδι αυτό παρουσιάστηκαν σοβαροί και στις «στημένες» φάσεις όπου είχαν πρόβλημα τον τελευταίο καιρό.

Η Μπάγερν μοιάζει αποφασισμένη φέτος να τελειώσει τη δουλειά, αφού το πρωτάθλημα το καθάρισε νωρίς. Επίσης δείχνει να έχει πολλές λύσεις και πως μπορεί να φτάσει μακριά, αλλά υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι για τα προημιτελικά και οι ημιτελικοί με άγνωστο αντίπαλο, μιας και φέτος έχει αλλάξει το σύστημα και δεν είναι γνωστό πως ζευγαρώνουν οι ομάδες στα ημιτελικά. Για την ώρα φαίνεται, πως μπορεί να είναι ανταγωνιστική απέναντι στους δύο μεγάλους μονομάχους από την Ισπανία. Αυτό όμως μένει ν' αποδειχτεί στην πράξη, διότι ίσως χρειαστεί να περάσει και από τους δύο αν θέλει να πάρει το τρόπαιο.
πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: