Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Βαζέχα: «Κουράστηκα, για αυτό δεν πανηγύρισα»!

Με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 o Βαζέχα είπε πως δεν πανηγύρισε το γκολ στο Άμστερνταμ επειδή είχε κουραστεί από την κούρσα. «Δεν κάνει ο Μπαρμπαρούσης, σωστή κίνηση οι Αναστασίου-Νταμπίζας».

Βαζέχα: «Κουράστηκα, για αυτό δεν πανηγύρισα»!
Για πολλά και ενδιαφέροντα μίλησε ο Κρίστο Bαζέχα στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο παλιός άσος του Παναθηναϊκού αναφερόμενος στο ιστορικό γκολ που πέτυχε στο Άμστερνταμ και απλά σήκωσε τα χέρια, είπε πως ήταν κουρασμένος από την κούρσα και δεν είχε κουράγιο ούτε να τρέξει, ενώ αναφερόμενος στον τωρινό Παναθηναϊκό, δήλωσε πως έχουν γίνει πολλές λάθος επιλογές και πως η κρίση οδηγεί σε λύσεις τύπου Αναστασίου-Νταμπίζα.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Κρίστο Βαζέχα στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό στην πρώτη αθλητική συχνότητα της χώρας:

-Σαν σήμερα πέτυχες το γκολ στο Άμστερνταμ. Πόσες φορές το έχεις δει από τότε;
«Αρκετές. Αλλά είναι ωραίο. Ήταν ένα σημαντικό γκολ για την ιστορία του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν νομίζω οτί μπορούμε να συγκρίνουμε την Μπαρτσελόνα του τώρα με τον Άγιαξ του τότε. Οι Ολλανδοί δεν έκαναν τόσες πάσες. Ξέρετε, είδα πριν λίγες μέρες ξανά το παιχνίδι και αν και νόμιζα ότι δεχθήκαμε τρομερή πίεση, τελικά ανακάλυψα οτί το δεύτερο ημίχρονο μια χαρά το πήγαμε. Στο γκολ που έβαλα έκανε καλή κίνηση και ο Μάρκος, που άνοιξε την άμυνα. Εγώ δεν πανηγύρισα, επειδή κουράστηκα από την κούρσα αφού έτρεχα να προλάβω τον Δώνη»!

Ο Βαζέχα μίλησε και για τον Παναθηναϊκό του σήμερα, λέγοντας χαρακτηριστικά.
«Δυστυχώς έχουν αλλάξει οι εποχές. Εμείς είχαμε καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Δυστυχώς, η Ευρώπη τώρα δεν εξαρτάται από τον ίδιο. Επειδή διαβάζω διάφορα, έχω να πω πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει χειρότερους παίκτες από τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω του στην βαθμολογία. Ούτε από τα Γιάννενα, ούτε από τον ΠΑΟΚ ούτε από τον Ατρόμητο. Απλά, έχουν γίνει αρκετές λάθος επιλογές στις μεταγραφές. Δεν μπορεί να στηρίζεται ολόκληρος Παναθηναϊκός στον Βαρέλα.

Χρειάζονται Έλληνες παίκτες για να αλλάξουν την κατάσταση. Κι εμείς τότε, 3 ξένοι ήμασταν μόνο. Από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές τύπου Σισέ, ας πάρει Έλληνες. Και η κρίση, εκεί πρέπει να μας οδηγεί. Συμφωνώ με την επιλογή Αναστασίου-Νταμπίζα».

Δεν υπάρχει ρίσκο σε μια τέτοια κίνηση; Να δοθεί αυτή η θέση σε άτομα που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία;
«Σε όλα υπάρχει ρίσκο. Σε οποιαδήποτε μεταγραφή. Αλλά οι εποχές εκεί οδηγούν. Πρέπει ο Παναθηναϊκός να στηριχθεί σε Έλληνες. Για να υπάρξει περισσότερο πάθος. Δεν μπορεί να στηρίζεται στον Βαρέλα μόνο. Δεν είναι επιλογές αυτές που έκανε. Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να παίρνει παίκτες σαν τον Μπαρμπαρούση. Δεν έχω τίποτα με το παιδί, αλλά τι να λέμε τώρα. Δεν τα ξέρω από “μέσα” τα πράγματα αλλά θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να έρχονται 15 ξένοι και πρέπει να δοθεί το βάρος σε παίκτες από την χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: