Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Μητρόπουλος: «Αν πέσει ο Άρης θα πάει στη Γ' Εθνική και όχι στη Β'»

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την αιρετή διοίκηση του ΠΑΟΚ, αν αλλάζει σελίδα η ομάδα αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις που προέκυψαν στον ?Άρη.


Για την αιρετή διοίκηση στον ΠΑΟΚ και αν πραγματικά αλλάζει η ομάδα σελίδα:

«Γι? αυτούς που ξέρουν νομικά και ποδοσφαιρικά είναι μια πολύ σημαντική αλλαγή. Το μυστικό όλων των διοικήσεων, είναι ότι οι διοικήσεις που γυρίζουν από Πρωτοδικείο δε φέρουν ευθύνη για τα χρέη που δημιουργούνται. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα έγιναν έτσι με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μπαίνει σε έναν πολύ καλό δρόμο και αν περάσει η πρόταση Σαββίδη να πληρώσει τοις μετρητοίς τα χρέη χωρίς προσαυξήσεις, ο ΠΑΟΚ θα είναι μια καθαρή ομάδα.»

Για το αν πρέπει να φοβούνται οι φίλοι του ΠΑΟΚ μην ξαναφορτωθεί ο σύλλογος με χρέη:

«Τα χρέη δημιουργούνται από λάθος πολιτική. Ο Σαββίδης είναι σοβαρός επαγγελματίας και δείχνει κάποια πράγματα που πρέπει να τα αντιληφθούν οι φίλαθλοι. Πρέπει να αφήσουν τα θέματα περί αποχής και να προχωρήσει το θέμα όπως πρέπει.»

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό:

«Δεν μπορεί ακόμα να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει προόδους και αυτό το είδαμε μέσα στο Καραϊσκάκη αλλά χρειάζεται να αποκτήσει μια σταθερότητα. Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο από τη νέα περίοδο για να καλύψει οποιοδήποτε κενό έχει. Αν στον πρώτο γύρο δε χάσει μεγάλο έδαφος από τον πρώτο, θα μπορέσει να τον «χτυπήσει» και του χρόνου. Όμως με την ποδοσφαιρική λογική που έχω εγώ, πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος στο τέλος της άλλης χρονιάς.»

Για το αν η αντιπαράθεση Μαρινάκη- Σαββίδη, είναι ένα ενδιαφέρον θέμα για το ποδόσφαιρο και την επιχειρηματική ζωή της χώρας και αν ο Σαββίδης αρχίζει να έχει παρέμβαση στους θεσμούς του ποδοσφαίρου, λόγω της μείωσης ποινής του Σαλπιγγίδη :

«Επιχειρηματική κόντρα δε θα υπάρξει γιατί ασχολούνται με διαφορετικά αντικείμενα. Ποδοσφαιρική όμως θα υπάρξει σίγουρα, διότι και οι δύο θα θέλουν να διεκδικούν το Πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν ο Σαββίδης είχε παρέμβαση στην υπόθεση Σαλπιγγίδη, αλλά για μένα, βλέποντας τελείως ποδοσφαιρικά το θέμα η ποινή του ήταν άδικη και καλά έκανε και μειώθηκε.»

Τέλος, για τις τελευταίες εξελίξεις που προέκυψαν στον Άρη τις τελευταίες μέρες:

«Άποψή μου είναι πως ο Άρης τώρα θα δώσει τη «μάχη» του για την παραμονή στην Σούπερ Λιγκ, αν όμως τη χάσει δε θα δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Β? Εθνικής και θα υποβιβαστεί κατευθείαν στη Γ?. Αυτή η λύση θα είναι μονόδρομος για τον Άρη, γιατί δε θα μπορέσει να αντέξει τα χρέη στη Β? Εθνική. Οι φίλαθλοι θέλουν μεν να παραμείνει η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ , αλλά σε περίπτωση που υποβιβαστεί θα πάει κατευθείαν στη Γ? για να σβηστούν τα χρέη και να ξεμπερδεύουν. Δε νομίζω πως θα υπάρξει διοίκηση που να μπορέσει να αναλάβει τα χρέη της ομάδας στη Β? Εθνική.»πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: